Statystyki nie kłamią:
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=70&id=1188
zobacz pierwsze zdanie...a mówimy tu o biegu z klasy tych "nie dla wszystkich", a są przecież masowe Run Warsaw, w których startuje kilkanaście tysięcy ludzi, a dystans tylko 5 km.
Powiem Wam w tajemnicy, że Rambo_Ruda zaczęła biegać, tak, tak...
No i zwróć uwagę na proporcje kobiet do mężczyzn
I jeszcze jedno, jak kupujesz sobie nową torebkę, to na co zwracasz uwagę chodząc po ulicy? Na damskie torebki.
Jak zaczynasz biegać, to nagle masz focus na biegaczy i...po prostu zaczynasz ich widzieć...są tzw. "godziny biegaczy", są miejsca dla biegaczy, obok Ciebie jest park, założę się, że między 6-7 rano spotkasz tak kilkanaście osób biegających, druga tura będzie między 20-21.
Bieganie stało sie "modne" i choć nie lubię poddawać sie "fali mody" to bardzo się cieszę, bo to oznacza szeroki dostęp do sprzętu, planów treningowych i dobrych imprez...
No dobrze, ja biegam, jeździłam też na rowerze i na rolkach, chodziłam z kijami...bieganie jest najbardziej uniwersalnym sportem, nie potrzeba nic, tylko buty, biegałam wszędzie, gdziekolwiek pojechałam. Podobno na statkach rejsowych biegacze biegają rano po pokładzie
Ale ważne jest, żeby w ogóle zacząć się ruszać. Chodzi o czas dla siebie, o zwiększenie wydolności tlenowej o fantastyczne samopoczucie. Tylko tyle.