Bombilla i reszta - PUMCI JUŻ NIE MA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 29, 2009 10:12

O, widzę już wiosenne zdjęcia koteczek. :D Teraz sobie poszaleją i nie spanie im w głowie, jak mają trawkę do gryzienia. :wink:
Ten kawałek, przydomowy skrawek ziemi, jest naprawdę czymś wspaniałym dla kotków i dla Ciebie.

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli oraz pięknej, wyjściowej pogody dla kociczek. :D
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 29, 2009 10:21

kasia86 pisze:O, widzę już wiosenne zdjęcia koteczek. :D Teraz sobie poszaleją i nie spanie im w głowie, jak mają trawkę do gryzienia. :wink:
Ten kawałek, przydomowy skrawek ziemi, jest naprawdę czymś wspaniałym dla kotków i dla Ciebie.

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli oraz pięknej, wyjściowej pogody dla kociczek. :D

Dziękujemy :D

Dzisiaj jest u nas dość ciepło - około 13 stopni, ale pochmurno i ma się na deszcz. Zresztą już troszkę padało.
Jednak ta temperatura, przyjazna kotom :wink: , zachęciła całą trójkę do wycieczek.
Temperatura jest naważniejsza dla Kasi, która po rześkim, czwartkowym spacerze znowu miała łzawiące oczka :( Na szczęście, po zakraplaniu, oczka szybko wróciły do normalności.
W tej chwili Kasia wnikliwie bada teren ogródka, a Kropcia poluje na nią :lol:
Bisia, najedzona, wyspacerowana i "wypolowana" na myszki :lol: już drzemie.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie mar 29, 2009 11:00

Jaaakie widoki! :D

Bisia pod tują (?), Kasia wygrzewająca się na murku (taka robota by mi się podobała :lol: ), mina wspomnianej Kasi na zdjęciu, na którym na pierwszym planie znajduje się Kropcia "zgłaszająca się do odpowiedzi" :lol: , przymknięte ślepka Kropci siedzącej na murku - widać, że dziewczyny w swoim żywiole :D

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Nie mar 29, 2009 11:43

EwKo pisze:Bisia pod tują (?), Kasia wygrzewająca się na murku (taka robota by mi się podobała :lol: ), mina wspomnianej Kasi na zdjęciu, na którym na pierwszym planie znajduje się Kropcia "zgłaszająca się do odpowiedzi" :lol: , przymknięte ślepka Kropci siedzącej na murku - widać, że dziewczyny w swoim żywiole :D

Wygrzewanie się na murku to specjalność Kasi - owszem, to bardzo atrakcyjna robota, o czym świadczy wyraz pyszczka Kasi :lol:

A Bisia siaduje pod tują sposobem Kropci, która to bardzo lubi - obie czują się tam, jakby były zaszyte w dzikim gąszczu, zwłaszcza, jak trawa jest wysoka :smiech3:

mb

Post » Pon mar 30, 2009 14:25

Witajcie piękne Dziewczyny wiosennie :P
Fajne zdjątka :love: wyoglądałyśmy wszystkie :D
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Śro kwi 01, 2009 17:48

Wreszcie sie zrobiło ciepło. :D

Moje mogą sie tylko wygrzewać na balkonie, ale dobre i to. :wink:

Ja bym zostawiła kotkom trochę większą trawę, skoro tak ją lubią.
Będziesz miała więcej radości z patrzenia na buszujące w trawie koteńki. :D
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro kwi 01, 2009 19:28

kasia86 pisze:Ja bym zostawiła kotkom trochę większą trawę, skoro tak ją lubią.
Będziesz miała więcej radości z patrzenia na buszujące w trawie koteńki. :D

...i mniej pracy :wink:

Pewnie w ciągu tygodnia dziewczynki nie bardzo mają szansę korzystać z ogródka, bo kiedy słońce świeci, Ty jesteś w pracy. Ale za dwa dni weekend i dziewczynki będą mogły nacieszyć się trawką i słońcem :D

Życzymy Wam miłego wieczoru. Proszę wymiziać ode mnie dziewczynki :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Śro kwi 01, 2009 21:23

Pięknie się prezentują kotki na zielonej trawce! :) Pozdrawiamy!

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Sob kwi 04, 2009 20:41

Dziękujemy za pozdrowienia, a dziewczyny dziękują za mizianki :D

Rzeczywiście, w dni powszednie jest na razie niezbyt dobrze z wychodzeniem do ogródka, ale na szczęście dzień jest coraz dłuższy. Zwłaszcza po zmianie czasu, która - nawiasem mówiąc - zrójnowała mnie fizycznie, ponieważ dla mnie jest teraz za wcześnie na zasypianie i za wcześnie na wstawanie :lol: Z tego więc powodu cały tydzień łaziłam jak zombie, z niewyspania :(
W każdym razie, jakby tam nie było - po moim powrocie z pracy można jednak już dość długo cieszyć się wiosną :D

A dzisiaj - dzisiaj było już właściwie lato :D :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wszystkim wiernym przyjaciołom naszego wątku życzymy cudownej niedzieli :D

mb

Post » Nie kwi 05, 2009 7:17

Obejrzałam koteczki na trawce. Widać, że są na niej szczęśliwe. :D
Można na niej poleżeć, popolować, można też jej pogryźć.
Mam tylko nadzieję, że kaktus nie ma bardzo niebezpiecznych kolców?

Marysiu, czy Bisie razi słoneczko?

U nas też wczoraj było lato, i mam nadzieję, że dzisiaj też tak będzie.

Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. :D
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Nie kwi 05, 2009 9:52

kasia86 pisze:Mam tylko nadzieję, że kaktus nie ma bardzo niebezpiecznych kolców?

Marysiu, czy Bisie razi słoneczko?

Kaktus ma kolce krótkie i trudno odłamujące się, tak więc nie stanowi zagrożenia.
Tym bardziej, że moje kociska - starszawe, doświadczone życiowo i pozbawione już szaleńczego temperamentu kociej młodzieży - co najwyżej obwąchają go od czasu do czasu :D

Bisia z zasady i przyzwyczajenia otwiera oczka tylko częściowo. Całkowite otwarcie oczek ma miejsce tylko wtedy, gdy Bisia skacze i miauczy podczas otwierania przeze mnie saszetek lub tacek ze smakołykami :lol:
A na tych zdjęciach faktycznie stała pod słońce.

mb

Post » Nie kwi 05, 2009 20:30

Zdjęcia dziewczynek na trawce :love: :love: :love: Za każdym razem, kiedy widzę Wasz ogródek zielenieję z zazdrości :oops: Dziewczynki z pewnością cieszyły się z weekednu powdójnie: miały Ciebie i mozliwość wybiegania i wygrzania się w ogródku :D

Pozdrawiamy Ciebie bardzo serdecznie, a dziewczynkom przesyłamy buziaki i mizianki, w szczególności od chłopaków :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Pon kwi 06, 2009 12:48

Obrazek

Rok temu umarł Kajtuś.
Miał 15 lat.
Tęsknimy za nim :(

kciuk

Od: Sob kwi 12, 2008 20:11

Post » Pon kwi 06, 2009 19:45

kciuk pisze:Obrazek

Rok temu umarł Kajtuś.
Miał 15 lat.
Tęsknimy za nim :(

Jaki był piękny :!:

To już rok, a wydaje się, że to było tak niedawno.
Jak by się człowiek nie pocieszał, to wciąż boli tak samo :(
I upływ czasu niewiele zmienia.

mb

Post » Pon kwi 06, 2009 19:54

anna09 pisze: Za każdym razem, kiedy widzę Wasz ogródek zielenieję z zazdrości :oops:

Nie dziwię się :lol:
To cudowna rzecz i dla kotów i dla mnie. Uwielbiam przyglądać im się, jak sobie spacerują, wylegują się, tarzają się, polują, biegają, skaczą itp. itd. :D
Prawdę powiedziawszy, to one nigdy nie wychodzą bez kontroli z mojej strony, bo co chwilę zaglądam do nich, co robią i czy nic im się nie dzieje złego. No i gdy koty są w ogródku to ja niczego nie mogę robić :lol:

mb

[poprzednia][następna]