Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mysza pisze:Są też osoby, które wyjeżdżają z kotami do rodziny, na wakacje. Zwierzaki mają się dobrze i nawet jeśli na początku są nieufne na nowym miejscu, to przy swoich opiekunach szybko dochodzą do siebie i zachowują się normalnie.
AnnaP.P. pisze:Mysza pisze:Są też osoby, które wyjeżdżają z kotami do rodziny, na wakacje. Zwierzaki mają się dobrze i nawet jeśli na początku są nieufne na nowym miejscu, to przy swoich opiekunach szybko dochodzą do siebie i zachowują się normalnie.
Nic dodać, nic ująć. Moje koty uważają, że dom jest tam, gdzie my - wszyscy razem.
I to ze koty sie przywiązują do miejsca - to tylko po części prawda.
Jesteś pewna, że nie łączą was żadne uczucia?Edzia pisze:Kotka jest przede wszystkim przyzwyczajona do miejsca
Mysza pisze:Wbraw powszechnej opinii koty przywiązują się do swego opiekuna, mniej do miejsca
Dołączę się z opinią, że wszystkie moje koty przyzwyczajone były i są do nas, nie do miejsca. Z dwoma przeprowadzałam sie kilkadziesiąt kilometrów. Po pierwszej fascynacji nowym miejscem i podlaniem wszystkich podwórkowych krzaczków, rozłożyły sie na znanych sobie meblach i już tam zamieszkały.AnnaP.P. pisze:Moje koty uważają, że dom jest tam, gdzie my - wszyscy razem
Bengala pisze:Dołączę się z opinią, że wszystkie moje koty przyzwyczajone były i są do nas, nie do miejsca
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 103 gości