Afatima pisze:Mam kołdrę puchową do oddania, może trochę poszew bawełnianych. I ręce do pracy, jeżeli jeszcze ma za dużo chętnych, to zgłaszam się. Tylko też nie jestem zmotoryzowana.
Fajowo!!
U mnie są ew. miejsca w samochodzie.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Afatima pisze:Mam kołdrę puchową do oddania, może trochę poszew bawełnianych. I ręce do pracy, jeżeli jeszcze ma za dużo chętnych, to zgłaszam się. Tylko też nie jestem zmotoryzowana.
Elżbieta pisze:Cytuję:
Niestety ona. I tak naprawdę to może sytuacja finansowa nie jest dobra, ale na ogół w miarę przyzwoita. Są wirtualne adopcje i i 1% (choć w 2008 r. wpłynęło mniej pieniędzy z tego tytułu), są darowizny a także dowozy karmy. Inna rzecz, jak się gospodaruje tymi pieniędzmi i darami...
Aha, BW wbrew mieszkańcom dokarmia jeszcze psy ze wsi...
---------------------------------------------------------------------------
A ma nie dokarmiać?
E
Anna_33 pisze:Nieszka_Piotr kuweta na bank sie przyda. One tam maja chyba dwa duze pojemniki na piach.
casica pisze:Przede wszystkim nie brałabym się za coś czemu nie jestem w stanie podołać sama. Nie mając zabezpieczonych znacznych środków.
casica pisze:Poza tym sterylizowałabym zwierzęta.
casica pisze:Chore i nie rokujące na wyzdrowienie czy socjalizację usypiałabym. Wiem to okrutne, ale nie ma innego wyjścia. A że nie ma to teraz wszyscy możemy oglądać.
casica pisze:A gdybym jakims cudem oszalała i robiła to własnie co widzimy, to mam nadzieję, że rozsądna część rodziny ubezwałasnowolniłaby mnie.
casica pisze:Czym innym jest zorganizowanie akcji ratunkowej dla w sumie, w tym morzu nieszczęścia, niewielkiej grupy kotów. A czymś zupełnie innym jest rozwiązanie tego problemu.
casica pisze:Myslisz, że w przyszłości obejdzie się bez drastycznych rozwiązań? Nie sadzę.
casica pisze:No i pytanie brzmi, kiedy znowu panie raczą dochować się podobnej ilości kotów.
casica pisze:Tak, niewatpliwie liczy sie rozwiązanie, masz jakiś pomysł? Bo ja mam, ale nie sądzę, żeby Ci sie spodobał.
casica pisze:Poza tym jest coś takiego jak inicjatywa obywatelska, pomyslmy na przykładzie tej sprawy jak zmienić prawo. Jak wprowadzic sensowny nadzór nad prywatnymi fundacjami, żeby nie dochodziło do podobnych sytuacji.
Anna_33 pisze:Pewnie dojdzie do drastycznych rozwiazan. Bardzo mozliwe. Poki co chcemy w spokoju skonczyc I czesc akcji.[...]
Na razie akcja miala tempo, emocje. Teraz bedzie wolniej i pewnie gorzej.
Anna_33 pisze:Nawet rozladowanie przytuliska w polowie graniczy z cudem, pies, to nie maly kotek, ktorego mozna przetrzymac w lazience.
Zaczynaja akcje medialna chcemy miec pewnosc, ze zrobilysmy co sie dalo dla zwierzat, ktore tam zostaly.
Anna_33 pisze:Te cale stada psow nie chodza glodne, sa zapchlone, nieszczepione, brudne.Brak ewidencji, brak czestych porzadnych weterynaryjnych wizyt.
Anna_33 pisze:Ja osobiscie nie bede szukac sponsorow dla miejsca, ktore nie gwarantuje niczego.I tez na poczatku zajme sie raczej sponsoringiem barterowym.
Afatima pisze:Kaprys, dziękujęto w takim razie zgłaszam się do wyjazdu i pomocy, mogę i w sobotę i w niedzielę, więc czekam na dokładny termin
W międzyczasie coś jeszcze postaram się zorganizować. Może potrzebne by były mocne wory na śmieci, takie 120-litrowe? Będzie tak od groma śmieci do wywalania, podejrzewam.
Anna_33 pisze:Nie spodziewalam sie, az takiego odzewu
Jestescie naprawde wspaniali.
Mysle, ze jak do porzadkow pojedzie maks 5 osob, to wystarczy.
Powtorze, juz wieczorem pojawi sie dokladna lista potrzebnych rzeczy i zdjecia pomieszczen)
wilhelmi pisze:Nawet nie wiesz, jak się mylisz...
Kaprys2004 pisze:Myślę, że oprócz worków i artykułów czyszczących dobrej jakości (płyny i proszki) musimy się zaopatrzeć w szmaty, szczotki ryżowe i miski.
Użytkownicy przeglądający ten dział: 44 Kocie Wyspy i 659 gości