Perełka jest 6 letnia kocią damą (wysterylizowaną i bardzo milutką) która niestety ma tego pecha iż dziecko właścicieli (nastoletni syn) ma ogromna alergię (niestety alergia objawia się dusznościami i astmą )
Perełka jest u osób z mojej dalszej rodziny i tym smutniej i bardziej przykro i wstyd mi to pisać że sprawa została postawiona na ostrzu noza
Gdzie? NIe wiem - na pytanie gdzie chcą ją oddać usłyszałam że "jak nikt się nie znajdzie" to "do sierocińca dla kotów"
Jedyne co uprosiłam to to że zobowiązałam się poszukać jej domu i kotka ma ok 4 tygodni zanim trafi tam gdzie trafić nie powinna absolutnie.
Potrzebuje pomocy w jakimś zgrabnie ułozonym teksie ogłoszenia który "złapie za serce" (ale jednocześnie za bardzo nie pojedzie po obecnych właścicielach - ze względów oczywistych bo oni to ogłoszenie zobaczą i ze względu na to ze jedna z tych osob (włascicielka) nie jest winna tej sytuacji - nie chce kotki oddawać ale jest po prostu postawiona pod ścianą - no ale nie chce sie tu rozpisywac o sprawach rodzinnych)
I podpowiedzi gdzie ogłaszać kotkę.
Kotka ma 6 lat, jest wysterylizowana, z tego co wiem bezproblemowa w "obsłudze", ekonomiczna w utrzymaniu.
Dostanie wyprawkę - mysle ze spokojnie na np. 3 miesiace (jedzenie, zwirek) zabawki, kuwetke etc, oraz właścicielka zobowiązuje sie do pokrycia leczenia weterynaryjnego (gdyby takie było konieczne - na razie odpukać kotka nie ma zadnych problemów zdrowotnych)
ps. nie mam pojecia jak kotka zachowywałą by sie w stos. do innych kotów (do dzieci jest przyzwyczajona, psów się raczej nie boi, z kotami nie mam pojęcia ale jest na pewno nie dominująca)
A to fotki:

Staram się pisać poprawnie po polsku