MATI-kotek "student "szuka domku-Gdańsk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 25, 2009 15:55 MATI-kotek "student "szuka domku-Gdańsk

MATI to kochany, miziasty kocurek, ma około roku. Obecnie mieszka w kartoniku pod schodami wydziału mat-fiz na UG na Przymorzu. Dlatego maria_z nawała go Mati.Mati jest kolejnym kotkiem, który znalazł się na terenie UG, przedtem były dwa kocurki, jeden ma domek dzięki mari_z , drugi Docencik dzięki koleżance z Biblioteki.Niestety domki "po znajomości" wyczerpały się...Jak widać na fotkach ma śliczny pysio, jakby chlapnięty farbą, jest zdecydowanie kotkiem domowym wyrzuconym na dwór.Patrzy na każdego ufnym wzrokiem, chce się przytulać.Kotek jest tam dokarmiany, jest jeszcze przed kastracją, miał być kotkiem wydziałowym, ale sprawa nie doszła do skutku i Mati siedzi cały czas przy wejściu i czeka na swojego człowieka, dla którego będzie mruczał w ciepłym domku....Kto pokocha Matiego i da mu DT lub DS?

Obrazek Obrazek

kontakt: mumik@autograf.pl tel 792016261 lub na priv do mnie lub mari_z
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Śro mar 25, 2009 17:07

do góry kocie!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro mar 25, 2009 17:30

mati chętnie bym cię zabrała do ogrodu do kociej budki chociaż, ale mój mąż nie jest prozwierzęcy niestety i jemu za dużo jest już o 2 koty i psa :(
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro mar 25, 2009 18:32

jak dla mnie to kotek "kanapowy"; jest przesłodki, przecudowny pysio ma;
przybiegł natychmiast po zawołaniu i wystawił brzuchol do głaskania, a przednimi łapkami/pazurkami złapał moją dłoń i zaczął lizać :love:
chrupki wcinał tak, że uszka mu się trzęsły;
kotek do domu zdecydowanie; rozmawiałam z portierem - od roku już tam jest, bidul; a domek ocieplany chcą mu teraz zrobić...teraz :evil: ...pod koniec zimy :evil:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Śro mar 25, 2009 18:36

zawsze w takiej sytuacji zaczynam namawiać TŻ-ta na domek tymczasowy, z Grubcią się zgodził i została u nas na zawsze, więc to już nie przejdzie....
faktycznie, długo to trwa z tym domkiem, kastracją....moze ktoś się zakocha....ktoś kto ma miejsce w sercu i w domku...
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Śro mar 25, 2009 18:40

mumka moje serducho Mati już podbił :)

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro mar 25, 2009 18:49

może TŻ-ta zaciągnę....mnie ten pysio od razu zaczarował....
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Śro mar 25, 2009 18:57

matiemu trzeba porobić ogłoszenia i porozwieszać wszędzie. może ktoś na ulicy przeczyta i się w nim zakocha. pisałam na forum na PKDT, że mogę ogłoszenia porozwieszać po mojej wiosce, tu są same domki, może ktoś będzie potrzebował kota do ogrodu i go przygarnie?

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Śro mar 25, 2009 19:48

sabina skaza pisze:matiemu trzeba porobić ogłoszenia i porozwieszać wszędzie. może ktoś na ulicy przeczyta i się w nim zakocha. pisałam na forum na PKDT, że mogę ogłoszenia porozwieszać po mojej wiosce, tu są same domki, może ktoś będzie potrzebował kota do ogrodu i go przygarnie?

hej, ale dlaczego koniecznie do domu z ogrodem? jak by się udało to chyba lepiej do domu;
dom z ogrodem to jak z deszczu pod rynnę - tak samo, a może nawet bardziej niebezpiecznie; kotek po wykastrowaniu spokojnie mógłby być niewychodzącym :roll:
opinia, ze dorosłe koty przygarnięte z podwórka nie zagrzeją miejsca w domu to kolejny mit. Na forum chyba jest dużo przkładów na coś zupełnie przeciwnego. Poza tym jakby kot miał trafić od razu na podwórko po ew adopcji to lepiej go zostawić tam gdzie jest. Koty ok 1/2 roku przyzwyczajają się do nowego miejsca, wcześniej mogą się po prostu zgubić kiedy się przestraszą

Obrazek

KarolinaS

Post » Śro mar 25, 2009 19:52

Grubcia-też z UG zaadoptowała sie do życia w domu,na początku siedziała w oknie, nawet spała tylko przy oknie, a teraz domowy kot.właśnie ogląda ze mną telewizję.
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Czw mar 26, 2009 8:18

do góry
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Czw mar 26, 2009 8:29

Mumka - dziękuję za założenie wątku! I cieszę się, że tyle osób interesuje się Matim.
A dzisiaj w nocy był mróz :(
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw mar 26, 2009 9:49

Jak już pisałam mogę mu fundnąć kastrację i odrobaczenie, ale uważam, że kastrowany powinien być tylko wtedy kiedy ma szansę choćby na dt, bo jak na razie może być pod schodami, ale w życiu różnie bywa....i może zmienić się personel a nowy nie wyrazi już zgody na to aby siedział nawet pod schodami znam taki przypadek niestety....
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw mar 26, 2009 10:17

karolina dlatego pisałam o domu z ogrodem, bo jest duża szansa, że go ktoś tam przygarnie. ludzie narzekają na myszy i chcą mieć koty w obejściu. mało kto adoptuje do domu kota spod "schodów". chyba, że ktoś z was weźmie go do siebie na dt i wtedy będzie można robić ogłoszenia o dom stały.
moje koty żyły w bloku, a teraz śmigają radośnie po ogrodzie i nie są z tego powodu niezadowolone. wręcz odwrotnie z rumka zrobił się kotek "wieśniak" i chodzi całymi dniami swoimi drogami. co innego w bloku na 4 piętrze, nie było szans na spacery. ale skoro mieszkają metr nad ziemią było by nieludzkie trzymać je w złotej klatce i nie dać im posmakować wolności. zresztą w domu na parterze nie ma szans na upilnowanie kotów w domu, nie wiadomo kiedy śmignie ci taki miedzy nogami i wypryśnie na podwórko. to tak na temat ogrodów :wink:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Czw mar 26, 2009 15:53

biamila, dziękujemy :D ważne, żeby domek był troskliwy i dobry, ogród gratis to już luksusu i marzenie :wink:

pytałam gdzie się da, wszyscy jeżeli chcą kotka, to małego, kuleczke taką " jak z tej nowej reklamy whiskasa"....a Mati tez kuleczka, troszke większa tylko....ale też chce sie tulić i miec swojego Dużego i Dużą....
ObrazekObrazek

mumka27

[następna]