Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 24, 2009 17:19

irysek_wroc pisze:co do tego zwrotu kosztow to jak sie o niego upomniec?
z wczorajsza wizyta u weta na kotki wydalam ok 150zl (nie mialam wczoraj na bulke na sniadanie...). zrobic zdjecie paragonu i kartki od weta? i gdzie poslac?

Jana pisze:Zasady wpłat na zwierzęta z "Ostatniej szansy" p. Wahl w Boguszycach i wydatkowania tych pieniędzy.

Wpłaty
1. Wszystkie wpłaty muszą mieć w tytule przelewu dopisek "Boguszyce" - tylko takie wpłaty zostaną włączone do puli, z której będzie finansowana pomoc dla zwierząt od p. B. Wahl. Można też umieścić dopisek "darowizna", natomiast proszę nie dopisywać żadnych innych treści.
2. Na tym etapie nie ma możliwości zastrzegania na jakie zwierzę lub na jaki konkretnie cel przeznaczona jest wpłata od konkretnego darczyńcy. Można poinformować mnie o tym dodatkowo mailem, ale jest to traktowane jako prośba i nie musi zostać uwzględnione.

Ewidencja zwierząt
1. Wszystkie zwierzęta objęte pomocą finansową za pośrednictwem Fundacji dla zwierząt Argos muszą być ewidencjonowane a ich losy muszą być jawne i znane.
2. Wymagane informacje:
1. numer / 2. imię zwierzęcia / 3. data przejęcia / 4. DT (imię i nazwisko, adres, nr telefonu, ew. nick) / 5. kwota wnioskowana / 6. kwota wypłacona (faktura, data) / 7. data adopcji / 8. DS dane (imię i nazwisko, adres, nr telefonu, ew. nick

Wydatki
1. Na tym etapie ze zbiórki pokrywane będą tylko wydatki na leczenie (ew. specjalistyczną karmę), na podstawie faktur od lecznicy weterynaryjnej.
2. Opiekun (DT lub DS) zwierzęcia zwraca się z do Fundacji wnioskując o kwotę pomocy (szacunkowy koszt leczenia), Fundacja informuje do jakiej wysokości wydatki może pokryć - zależy to od wielkości zebranej na ten cel kwoty (czyli od hojności darczynców).
3. Fundacja przelewa pieniądze na podstawie faktur za leczenie, na konto lecznicy (nie na prywatne konta!), lecznica może faksem lub mailem otrzymać oficjalne zobowiązanie Fundacji, że koszty te zostaną pokryte po otrzymaniu faktury.

Zwierzęta przechodzące pod opieką innej fundacji przechodzą również pod jej opiekę finansową, tzn. nie będą otrzymywały pomocy ze zbiórki za pośrednictwem Fundacji dla zwierząt Argos.

Oczywiście jeśli ktoś chce przelać swoją pomoc bezpośrednio na indywidualne konto DT, może to zrobić.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90211

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto mar 24, 2009 17:27

kocham ten wątek, proszę, czy osoby wezwane do odpowiedzi przez irysek_wroc mogłyby odpowiadać jej na PW, bo ... chcę czytać o kotach , nie dotyczy odpowiedzi Jany, jest bardzo dobra i proszę o wybaczenie za wtręt... :oops:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 24, 2009 18:09

zgadzam się z Izydorką
a z drugiej strony ... hm, nie rozumiem Iryska_wroc - chce na tych kotach zarobić?
tak się biła by być DT, a teraz ..... nie ma na bułkę? 8O
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto mar 24, 2009 18:12

Chyba wszystkim wiadomo,
że koty stamtąd są wszystkie chore
i trzeba liczyć się z wydatkami. :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto mar 24, 2009 18:15

i dlatego poszłam wirtualnie na bazarek, matka mnie wydziedziczy, jak się dowie ile w tym miesiącu nieplanowej kasy wydałam!
I niestety jeszcze wydam...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 24, 2009 18:17

Już nie będę :oops:
To a propos postu poniżej
Ostatnio edytowano Wto mar 24, 2009 18:26 przez Zofia.Sasza, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto mar 24, 2009 18:22

Był przez chwilę spokój, znowu się zaczynają, może cisnące się same, ale naprawdę teraz niepotrzebne osobiste wycieczki i łapania za słówka. Co by nie było, proszę, zachowajmy spokój, tak będzie lepiej .... najlepiej dla kotów.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto mar 24, 2009 19:40

przepraszam za mój post powyżej - poprostu nie lubię jak się mną manipuluje
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto mar 24, 2009 19:56

Zapraszam na bazarek-książka "Kot w stanie czystym".Opcja kup teraz.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4223238#4223238
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Wto mar 24, 2009 19:58

A tu bazarek z nowymi ciuchami. Rozmiary 38/40. Zapraszam.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90712
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Wto mar 24, 2009 21:41

Halka ma w książeczce wpisane rodzaj wykonanego zabiegu. Czy jest problem, że to jest po łacinie? Ma usunięte oba jajniki, i macicę w całości. Na skórę załozony jest szew materacowy szwami ropuszczalnymi, po którym skóra ma postać fałdu przez około 2 tygodnie, a potem wchłania się zupełnie i nie ma śladu, ani żadnego zgrubienia. Nie chce mi sie wierzyć, zeby weterynarz nagadał takich głupot, naprawdę :roll:

EDIT: literówki

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 24, 2009 21:43

Killatha pisze:zgadzam się z Izydorką
a z drugiej strony ... hm, nie rozumiem Iryska_wroc - chce na tych kotach zarobić?

po pierwsze nie bilam sie, tylko zaproponowalam, piszac od poczatku, ze moge byc dt za zwrotem kosztow utrzymania, czyli zwirek, karma, weterynarz. jakbym chciala zarobic to wyliczylabym dzienna stawke pobytu kotek u mnie, a ja chce tylko zwortu kosztow.
czy tak trudno wam to zrozumiec?
po cos do cholery sa te bazarki robione wszytskie i pieniadze na konto fundacji zbierane tak, czy sie myle?
pieniadze sa zbierane na koty zabrane z boguszyc, kotki przebywajace u mnie sie do nich zaliczaja, i tak samo chodza do weterynarza jak inne?
czemu innym przelewane sa pieniadze bezposrednio na konta od osob prywatnych, a mnie tepi sie za prosbe o zwrot pieniedzy ze wspolnej kasy!?

irysek_wroc

Od: Wto wrz 02, 2008 1:28

Post » Wto mar 24, 2009 21:52

irysek_wroc pisze:
Killatha pisze:zgadzam się z Izydorką

po pierwsze nie bilam sie, tylko zaproponowalam, piszac od poczatku, ze moge byc dt za zwrotem kosztow utrzymania, czyli zwirek, karma, weterynarz. jakbym chciala zarobic to wyliczylabym dzienna stawke pobytu kotek u mnie, a ja chce tylko zwortu kosztow.
czy tak trudno wam to zrozumiec?
po cos do cholery sa te bazarki robione wszytskie i pieniadze na konto fundacji zbierane tak, czy sie myle?
pieniadze sa zbierane na koty zabrane z boguszyc, kotki przebywajace u mnie sie do nich zaliczaja, i tak samo chodza do weterynarza jak inne?
czemu innym przelewane sa pieniadze bezposrednio na konta od osob prywatnych, a mnie tepi sie za prosbe o zwrot pieniedzy ze wspolnej kasy!?

Tak, mnie jest bardzo trudno to zrozumiec.

Nie widzisz roznicy pomiedzy stanem kotow u Ciebie i np u Biafry, naprawde? I roznicy w wydatkach, jakie musicie ponosic?

Nigdy nie wzielam z forum ani grosza dla siebie, a placilam za leczenie kilku nie-moich kotow. Zawsze uwazalam, ze pomoc nalezy sie bardziej potrzebujacym. Nie jestem w stanie uwierzyc, ze wydatki na te koty przekraczaja chocby przecietne mozliwosci.

Bylo tez kilka dt, ktore oferowaly miejsce dla maluszka bez jakichkolwiek oczekiwan finansowych. Kilkukrotnie tez oferowano Ci zabranie kotow, jezeli sama uwazasz, ze nie jestes w stanie poniesc wydatkow na nie.

To juz chyba kwestia priorytetow, prawda? I sumienia?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto mar 24, 2009 21:53

Boże, dziewczyno oddaj te koty jak najszybciej i nie będziesz miała problemów, w tym najważniejszego problemu, czyli KOSZTY. Zgłosili się przecież ludzie chętni do przejęcia zwierząt. Chwała Ci za to co zrobiłaś do tej pory, Jana wyraźnie napisała jak jest procedura zwrotu kosztów. Zajmij sie sobą, ciążą, egzaminami, może za dużo wzięłaś na siebie :roll: . Znalazłaś się w gronie zakoconych domów, wiele z nich to domy kotów z problemami i to poważnymi, zaręczam Ci, że zdajemy sobie sprawę z realnych kosztów utrzymania takich zwierząt. Tyle z mojej strony :evil:
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Wto mar 24, 2009 21:54

Irysku, czy umiesz czytać po polski ze zrozumieniem?

Zacytuję zasady które chyba dla wszystkich są jasne
Jana pisze:Zasady wpłat na zwierzęta z "Ostatniej szansy" p. Wahl w Boguszycach i wydatkowania tych pieniędzy.

Wpłaty
1. Wszystkie wpłaty muszą mieć w tytule przelewu dopisek "Boguszyce" - tylko takie wpłaty zostaną włączone do puli, z której będzie finansowana pomoc dla zwierząt od p. B. Wahl. Można też umieścić dopisek "darowizna", natomiast proszę nie dopisywać żadnych innych treści.
2. Na tym etapie nie ma możliwości zastrzegania na jakie zwierzę lub na jaki konkretnie cel przeznaczona jest wpłata od konkretnego darczyńcy. Można poinformować mnie o tym dodatkowo mailem, ale jest to traktowane jako prośba i nie musi zostać uwzględnione.

Ewidencja zwierząt
1. Wszystkie zwierzęta objęte pomocą finansową za pośrednictwem Fundacji dla zwierząt Argos muszą być ewidencjonowane a ich losy muszą być jawne i znane.
2. Wymagane informacje:
1. numer / 2. imię zwierzęcia / 3. data przejęcia / 4. DT (imię i nazwisko, adres, nr telefonu, ew. nick) / 5. kwota wnioskowana / 6. kwota wypłacona (faktura, data) / 7. data adopcji / 8. DS dane (imię i nazwisko, adres, nr telefonu, ew. nick

Wydatki
1. Na tym etapie ze zbiórki pokrywane będą tylko wydatki na leczenie (ew. specjalistyczną karmę), na podstawie faktur od lecznicy weterynaryjnej.
2. Opiekun (DT lub DS) zwierzęcia zwraca się z do Fundacji wnioskując o kwotę pomocy (szacunkowy koszt leczenia), Fundacja informuje do jakiej wysokości wydatki może pokryć - zależy to od wielkości zebranej na ten cel kwoty (czyli od hojności darczynców).
3. Fundacja przelewa pieniądze na podstawie faktur za leczenie, na konto lecznicy (nie na prywatne konta!), lecznica może faksem lub mailem otrzymać oficjalne zobowiązanie Fundacji, że koszty te zostaną pokryte po otrzymaniu faktury.

Zwierzęta przechodzące pod opieką innej fundacji przechodzą również pod jej opiekę finansową, tzn. nie będą otrzymywały pomocy ze zbiórki za pośrednictwem Fundacji dla zwierząt Argos.

Oczywiście jeśli ktoś chce przelać swoją pomoc bezpośrednio na indywidualne konto DT, może to zrobić.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=90211[/quote]
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

[poprzednia][następna]