[Białystok3]'syjamiątko' s.82 i 'rosyjski' Iwan s.91

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 24, 2009 12:27

1969ak pisze

Ale ziółko.Co ON chciał osiągnąć?Zarobić trochę kasy na imprezowanie?
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto mar 24, 2009 12:43

to ja juz wiem dlaczego nie mogę doczekać sie wiosny, dlaczego moje kochane piranie muszą siedzieć zamkniete w domku...a nie na osiatkowanym juz piknie balkonie....

to wszystko przez Ciebie 1969ak no bo kto tak kiepsko utopił Marzannę....tylko nie mów, że od ubiegłego roku nauczyła sie pływać :twisted:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Wto mar 24, 2009 13:22

Przysięgam, że poszła pod wodę! Skubana, pewnie wzięła głęboki wdech a potem wyszła. A trzeba było przycisnąć kamieniem :evil:
W takim razie pogadam z kim trzeba, może przebaczą i oddadzą wiosnę :D

dorotak97 pisze:1969ak pisze

Ale ziółko.Co ON chciał osiągnąć?Zarobić trochę kasy na imprezowanie?

Nie przeczytałam całego wątku ale wpadło mi w oczy, że to młody sportowiec z osiągnięciami. Pewnie pomyślał, że to łatwa kasa i po co prosić rodziców i tłumaczyć się na co są potrzebne.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Wto mar 24, 2009 13:46

Aga rozmawiałyśmy o testach z kału w kierunku panleukopeni... takie testy mozna zamówić w

CENTROWET SP. Z O.O.
Białystok, 15-703
Zwycięstwa 26D
tel. 0-85/651-12-47
fax 0-85/651 62 54
centrowet@centrowet.bialystok.pl
www.centrowet.bialystok.pl

w cenie ok. 21,45 netto + VAT (zestaw zawiera 10 testów)

Centrowet jest jedynym przedstawicielem importera w naszym regionie, mają tam też szybkie testy z kału w kierunku kociej białaczki (21,45 +VAT)...test do szybkiej diagnostyki niedoboru immunologicznego u kotów (ta sama cena)...podwójny test doszybkiej diagnostyki białaczki i niedoboru immunologicznego u kotów (31,45 +VAT)

każdy z testów można wykonac samodzielnie w domu. Dane przepisałam ze strony importera www.vetexpert.pl

Basica

Post » Wto mar 24, 2009 14:04

Kochani podpowiedzcie mi proszę czym macie osiatkowane balkony.
Znalazłam takie ogłoszenie w internecie firmy z Białegostoku:

" W SPRZEDAŻY POSIADAMY RÓWNIEŻ SIATKI PRZECIWKO PTAKOM!!!
PRODUKCJA SPRZEDAŻ MONTAŻ!!!
-SIATKA JEST ZROBIONA Z POLIETYLENU JEST TO PLECIWO NICI O OCZKU OD 2,5CM X 2,5CM
DO 6 X 6 O KOLORZE ZIELONYM LUB BRĄZOWYM , MOCOWANA ZA POMOCĄ KOTW OCZKOWYCH I LINKI STALOWEJ
CO W ZUPEŁNOŚCI WYSTARCZY BY NIEPROSZENE PTACTWO OMIJAŁO WASZE BALKONY LUB TARASY
DOBRZE SPEŁNIA FUNKCJE PRZED WYPADNIĘCIEM KOTÓW JAK I PSÓW DOMOWYCH Z BALKONU"

i zastanawiam się czy taka siatka na ptaki nie będzie za słaba na kota
( jedno z moich futer waży 8 kg 8O )
Innych możliwości nie znalazłam w Białymstoku. Może ktoś ma doświadczenia z tego rodzaju zabezpieczeniem.

Basica piszesz, że osiatkowałaś balkon, podpowiedz mi proszę czym i w jaki sposób :D

Idzie wiosna i moje futra w tym roku już na pewno zamiauczą się jak nie bedą mogły wyjść na balkon.

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Wto mar 24, 2009 14:09

Ostatnio edytowano Wto mar 24, 2009 19:46 przez dorotak97, łącznie edytowano 1 raz
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Wto mar 24, 2009 16:49

do osiatkowania balkonu użyłam metalowej siatki na woliery, kupiłam ją w Leroy Merlin po 89 z groszami za rolkę. Siatka koloru zielonego jest całkowicie niewidoczna z zewnątrz. Na osiatkowanie balkonu zużyłam niecałe 2 rolki. Siatka jest zrobiona z trzech części, chciałam mieć część otwieraną dla obsługi skrzynek na kwiaty. Jutro wstawię fotki. Balkon wypróbowany juz przez piranie, jedna wisiała na siatce czterema łapami i resztą kota :twisted: tylko teraz mimo zimna koty domagaja sie równego z moim dostepu do balkonu :evil:

Basica

Post » Wto mar 24, 2009 22:23

Wczoraj zauważyłam, że pojawiły się skarbonki - nareszcie! :) Oby jak najszybciej zaczęły grzechotać lub, jeszcze lepiej - szeleścić ;).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro mar 25, 2009 0:01

Szałwia pisze:Wczoraj zauważyłam, że pojawiły się skarbonki - nareszcie! :) Oby jak najszybciej zaczęły grzechotać lub, jeszcze lepiej - szeleścić ;).

Oby zaczęły....
Ach, żeby to takie proste były że one się wzięły i pojawiły :roll:
Otóż Iwona śmigała dzielnie do Prezydenta miasta i wyżebrała zgodę na Zbiórke publiczną.
Następnie jej miły mąż wydrukował całą masę nalepek na skarbonki.
Mój zrobił plakat, drukarnia (na szczęście ) wydrukowała, jam odebrała. Pracowite łapki córci dorotak wycięły zrywki plakatów.
Następnie centrum kompletowania skarbonko-papierów w wydaniu moim, Iwony i Tomka (no może aby było sprawiedliwie - bardziej w kolejności Iwonka - Tomek - ja :D)
A potem radosne tournee po lecznicach i sklepach...
Upojne popołudnie.
A teraz w nagrodę będę sobie w wolnym czasie (którego przecież mam stanowczo za dużo :roll:) śmigać aby je opróżniać. Ech, przeboleję, byle tylko było z czego :D
Więc jutro wszyscy grzecznie biegniemy do najbliższej lecznicy i ZAPEŁNIAMY, ZAPEŁNIAMY, ZAPEŁNIAMY....

Będziemy chyba mieć na stanie kotka rosyjskiego niebieskiego (no, prawie :D) Mieszka sobie niedaleko Beatki - pani to bardzo by chciała, zeby coś z nim zrobić. A jeszcze bardziej to by chciała, żeby sama nie musiała nic robić :roll:
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Śro mar 25, 2009 0:15

aga&2 pisze: Więc jutro wszyscy grzecznie biegniemy do najbliższej lecznicy i ZAPEŁNIAMY, ZAPEŁNIAMY, ZAPEŁNIAMY....

Już wrzuciło się na dobry początek :)
Działania skarbonkowe sprawnie poszły jak widzę, jak widać (czytać) masę pracy kosztowały i jeżdżenia, ale dobrze że w końcu są!

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Śro mar 25, 2009 7:30

aga&2 pisze

Więc jutro wszyscy grzecznie biegniemy do najbliższej lecznicy i ZAPEŁNIAMY, ZAPEŁNIAMY, ZAPEŁNIAMY..

No to będziem solidarnie zapełniać :D
BAMBI I TROLKA
Obrazek
dzieli się z innymi."

dorotak97

Post » Śro mar 25, 2009 8:44 ...

1. Skarbonki zapełniać solidarnie trzeba, trzeba przykład ludziom dać, no nie?
2. Niebieskie rosyjskie ładne są, naprawdę ładniutkie, choć charakterne - tzn. nic z nimi na siłę, nawet pogłaskać się dadzą tylko jak same mają na to ochotę. Ale ładne są. Dorosły sądzę, że szybko się odda. Nie to, że niby inne mruczki nieładne, nie nie.
3. Podać kotu tabletkę (antybiotyk, więc konieczne) to jest mistrzostwo świata!! Na kilometr wyczuwa w najlepszym kąsku. Całą wymiele i wypluje już rozpaćkaną. Więc rozpuszczam, ale te ponoć słabiej działają. Kurcze- ma ktoś patent jak to zrobić? Kruszynka musi mieć podawany antybiotyk dwa razy dziennie. Prawdopodobnie coś się przyczepiło do jej nerek :( jakby już nie było dość wszystkich jej tragedii, ech..

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Śro mar 25, 2009 10:32

Uwaga jest reklamacja :wink:

Domek Agrafki/Migotki tak napisał:
"Migotka miauczy, że chce swoje zdjęcie z nowego domu i pozdrowienia w kotkowie umieścić"

Da się coś z tym zrobić ? :D
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Śro mar 25, 2009 13:29

Basica pisze:do osiatkowania balkonu użyłam metalowej siatki na woliery, kupiłam ją w Leroy Merlin po 89 z groszami za rolkę. Siatka koloru zielonego jest całkowicie niewidoczna z zewnątrz. Na osiatkowanie balkonu zużyłam niecałe 2 rolki. Siatka jest zrobiona z trzech części, chciałam mieć część otwieraną dla obsługi skrzynek na kwiaty. Jutro wstawię fotki.

Dzieki za odpowiedź. Mam jeszcze pytanko czy robiłaś osiatkowanie sama czy jakaś firma Ci pomagała, a jeśli sama, to technicznie jak to się robi ? ( my mamy duży balkon, mieszkamy na 3 piętrze - ostatnim ) wiec samemu nie wiem jak to technicznie zrobić

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Śro mar 25, 2009 15:04

osiatkowanie balkonu wykonał mi bratanek, nie jestem aż tak zdolną babą, aby zabrać się za to samodzielnie. siatka została przymocowana do zrobionej w roku ubiegłym konstrukcji zadaszenia jako, że to ostatnie piętro. Zostało mi jeszcze tylko przeplecenie przez każde oczko siatki i umocowanie do konstrukcji linki wzmacniajacej, ale i teraz footra nie mają możliwości wypadnięcia.

po osiatkowaniu mój balkon wyglada tak :

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

w roli kota testowego wystąpił Guciaczek

Basica

[poprzednia][następna]