Nowi

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 24, 2009 11:48

Lulunia pisze:Jesteś upierdliwa.
.

bo ja tak lubię :lol:

oczywiście o uświadamianie chodzi

bo jeszcze niedawno pewnie argumentowałabym jak Ty
ale teraz oświecona jestem i celem mojego życia jest aby inni też byli :D
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Wto mar 24, 2009 11:48

Znam osobnika który nie znosił kotów :x a teraz ma w domu kotka z adopcji 8O i tez dałby się za niego pokroić
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Wto mar 24, 2009 11:49

A czy wasze potffory tez drą ryjki o 2:00 w nocy? :D

Lulunia

Od: Pon mar 23, 2009 18:50

Post » Wto mar 24, 2009 11:51

Lulunia pisze:A czy wasze potffory tez drą ryjki o 2:00 w nocy? :D

nie, bo nasze są wysterylizowane :twisted:

ale przedtem i owszem ...
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Wto mar 24, 2009 11:55

Ahaś Ale moja chce jeść :lol:

Lulunia

Post » Wto mar 24, 2009 11:55

Lulunia pisze:A czy wasze potffory tez drą ryjki o 2:00 w nocy? :D

NIeee... Robią wtedy demolkę! :twisted: Przecież to pora najlepszej zabawy! tylko że u mnie jest towarzystwo dość liczne i bawią się między sobą. Twoje puchaciątko może się strzępić z nudów. Prosic o zabawę.

A... Temat rodowodu lub nie... Nie traktuj jako jazdy personalnej. To stricte edukacyjne, ale na tym forum budzi duze emocje. Nie da się na spokojnie jak się człowiek naczyta i naogląda koszmarów z pseudo... Spokojnie...
Ja też dopiero tutaj dowiedziałam się jak wielka jest kocia bieda.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto mar 24, 2009 12:01

dorotak97 pisze:Znam osobnika który nie znosił kotów :x a teraz ma w domu kotka z adopcji 8O i tez dałby się za niego pokroić

:D To i ja znam...pierwszy był mój ojciec..weeelki przeciwnik trzymania kotoof w domu. Jak się wyprowadziłam, tak do tej pory mi wypomina że mu :!: jego :!: kota ukradłam :twisted: , drugi jest TŻ ... miał pieska i o kotach słyszeć nie chciał, ale ja powiedziałam, albo ja z Mercem, albo wcale :twisted: i teraz tworzymy rodzinę, a TŻ sprząta koopki i jak kociasty chorował to zastrzyki mu robił :D i pytał kilka razy dziennie jak się kotek czuje, pokochał tą moją bestię :D
Kiedy mnie zostawiasz sobie, głupstwa robie bo nie ma Cię
ObrazekObrazekObrazek

PatiG

Od: Sob lis 08, 2008 19:10

Post » Wto mar 24, 2009 12:01

Szkoda, Luluniu, że tak reagujesz na informacje o kocim nieszczęściu... Ja wiem, że w tej chwili ważny jest dla Ciebie Twój kot i wszystko, co się z nim wiąże. Mam tylko nadzieję, że po jakimś czasie zechcesz poodwiedzać też inne wątki i zobaczysz jak naprawdę wygląda koci los. Nie wszystkie radośnie rozmnożone (dla zysku czy z bezmyślności) koty znajdują dobre domy. Większość kończy tragicznie, część latami siedzi w schronisku. :( Nikt Cię nie linczuje za to, że nie wiedziałaś, jak to wszystko wygląda (ja też wzięłam Nescę od koleżanki, która pozwoliła swojej kotce urodzić); natomiast dobrze by było, gdybyś nie broniła się przed wiedzą teraz. Uważna lektura forum zmienia perspektywę, czego Ci szczerze (dla dobra kotów) życzę.

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Wto mar 24, 2009 12:07

hej :)

Tequila i ja też jesteśmy tu nowe.

a oto ona:
(pierwszy raz wklejam zdjęcia, mam nadzieję, że bezbłędnie :oops: )

Obrazek Obrazek Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Wto mar 24, 2009 12:08

salma75 pisze:Witaj Lulunia :)

Tak nie na temat troszkę, kinga w., ta liczba postów na Twoim koncie to błąd jakiś? 8O Jesteś na forum od niecałych 2 m-cy??

To nie jest blad.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto mar 24, 2009 12:11

Ja to wszystko doskonale rozumiem i zdaję sobie sprawę,że przyczyną kocich nieszczęść są wyłącznie ludzie.
Ale jestem bardziej zwolenniczką działania,niż gadania a uświadanianie świadomego nie ma sensu.

Lulunia

Post » Wto mar 24, 2009 12:13

Lulunia pisze:Ja to wszystko doskonale rozumiem i zdaję sobie sprawę,że przyczyną kocich nieszczęść są wyłącznie ludzie.
Ale jestem bardziej zwolenniczką działania,niż gadania a uświadanianie świadomego nie ma sensu.

Tylko, że Ty nie jesteś uświadomiona... Nie rozumiesz, że nie kupuje się zwierząt "prawie" rasowych...Zaadoptować tak, ale kupić - NIE!
salma75

Post » Wto mar 24, 2009 12:15

Ona jest RASOWA!!!

Lulunia

Post » Wto mar 24, 2009 12:17

Lulunia pisze:Ona jest RASOWA!!!

No właśnie. Oto dowód, że nie rozumiesz...

Zwierzak bez rodowodu nie jest zwierzakiem rasowym. Rodowód to gwarancja pochodzenia kota.
salma75

Post » Wto mar 24, 2009 12:19

Lulunia pisze:Ja to wszystko doskonale rozumiem i zdaję sobie sprawę,że przyczyną kocich nieszczęść są wyłącznie ludzie.

Po pierwsze - na tym forum większość ludzi działa, np. poświęcając swój czas i pieniądze na kastrację kotów wolno żyjących, znajdowanie dobrych domów, leczenie dziczków itd. Po drugie - nie bardzo rozumiem. Skoro jesteś świadoma tego, o czym pisałam, to dlaczego tak Cię na początku dziwiło pytanie o rodowód? I dlaczego wzięłaś (kupiłaś?) kota od ludzi, którzy rozmnożyli swoje zwierzęta? Rozumiem, że to wszystko robi osoba, która o pewnych rzeczach nie wie. Ale osoba świadoma, jak o sobie piszesz? Tego już nie pojmuję.

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

[poprzednia][następna]