Zula,Gluś(FeLV+),Mela(FeLV+)i Daszka(DT).Fotki-s.93 i 94

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 0:14

Sylwia, u innego nie zrobimy, tylko ten wet ma aparat do krwi, zresztą skalowany za każdym razem. I wierze w te wyniki, bo robiłam dla niejednego kota :(
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon mar 23, 2009 0:25

Nie ja nic nie mówię że kłamią albo cóś,nie to miałam na myśli Milenko.Tylko sama już chcę żeby było dobrze i już po prostu tak napisałam,w sumie bez sensu.Ja wierzę.Może to ogólny spadek,u ludzie to przejśćie wiosenne jest to może u zwierzaków też.Już nie wiem co nabazgrolić
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon mar 23, 2009 0:37

Milenko, najważniejsze, że kotki dobrze się czują!
Dla kotów pobieranie krwi jest wielkim stresem i wyniki też wychodzą zafałszowane.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 23, 2009 1:04

Albo ogólnie sama wizyta jest też stresem.Moja Mycha jak tam coś ostatnio miała z brzucholem,to fakt miała też gorączkę.Ale jescze bardziej podwyższona miała,na sam fakt że była u weta.Wet już się domyślał że o to może chodzić i nam kazał ją obserwować i robić to co nam zalecił.I tak robiliśmy.I się okazało to co w książeczce napisał w nawiasie (stres?) i wszystko wiedzieliśmy.Właśnie Aniu (już teraz wiem,hihi,zmylał mnie Twój nick) że kociaki w dobrej formie są
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon mar 23, 2009 6:43

calusy poranne:)
Milenko tak mi przykro ze Mela i Glus znowu slabiej z wynikami....napisz do Galli moze ona poradzi i bedzie mozna gdzies skonsultowac wyniki i leki....
Cieszy mnie ze sama morfologia bez bialych jest calkiem ladna:)

Przepraszam za nieobecnosc w watku w weekend ale musialam odsapnac:)

Jak finansowo sobie radzisz z leczeniem? Pisz na pw Milenko cos poradzimy:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon mar 23, 2009 21:19

Cichutko u nas dzisiaj 8O !
A ja tak niesmiało poproszę-zaglądajcie do watku Olafkajest tutaj:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4218427#4218427
Tak mi szkoda tego kociny-jest taki podobny do Bidusia[*]!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Pon mar 23, 2009 21:26

Próbowałam wkleić baner Olafa do podpisu, ale nic to nie daje.
Będę podrzucać wątek!

Całusy dla Stadka Milenki!
ObrazekObrazek
Obrazek

MMKD

Od: Nie paź 19, 2008 14:12

Post » Pon mar 23, 2009 21:29

Witajcie Dziewczyny! dopiero siadłam na chwilkę, później z pracy wróciłam dziś i byliśmy na Zylexisie z futerkami.

Glusio znów troszke śnięty, uszka ciepławe, dostał kilka okładów chłodnych, Melcia w porządku. Apetyty w porządku.

Sylwia, no co Ty, przecież ja wiem, ze chcesz dobrze! :) też się nad różnymi rzeczami zastanawiam, ale wyniki są na pewno w porządku, bo wszystkie koty mają tam robione i to niemożliwe, zeby był tylko błąd w białych :?

Aniu, kotki na pewno sa zawsze zestresowane, wetka mi mówiła, ze to moze byc widoczne w cukrze i płytkach krwi, zresztą tak naprawde to nie ma większego znaczenia, czy to jest dokładnie 2,9 tys. czy może 2,7 albo 3,1 , wiadomo, że chodzi o samą tendencje, że organizm nie podejmuje pracy tak, jak powinien :(

Aga, dzięki za troske :) z Gallą na bieżąco się kontaktujemy w wątku białaczkowców i Galla też mi pisała, ze nie za bardzo ma pomysł nad czym jeszcze można myśleć.

Melcia dostawała już: serie tfx, kilka serii neupogenu, teraz drugą serie Zylexisu, 2 serie Virbagenu, oprócz tego cały czas aloes, był beta-glukan, colostrum, próba Roferonu....

Rozmawiałam z wetką o grzybach reishi, mówi, ze nie zna, nigdy nie stosowała, mówiła, ze poczyta, ale na razie powiedziała mi, zeby się wstrzymać, bo jednak obawia się jaki to moze mieć wpływ na organizm kota. Poczekamy więc, a po Zylexise spróbujemy jeszcze raz Roferon, oprócz tego noni ewentualnie, no i srebro koloidalne.

milenap

Post » Pon mar 23, 2009 21:33

Kasiu, zaraz wejde do wątku i poczytam.

Marysiu, dla Lolusia i Melci też całusy :D

milenap

Post » Pon mar 23, 2009 21:36

MMKD pisze:Próbowałam wkleić baner Olafa do podpisu, ale nic to nie daje.
Będę podrzucać wątek!

Całusy dla Stadka Milenki!

Dziekuję Marysieńko!
Poszło PW do Amyszki-żeby uaktywniła banerek.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Pon mar 23, 2009 21:47

milenap pisze:Melcia dostawała już: serie tfx, kilka serii neupogenu, teraz drugą serie Zylexisu, 2 serie Virbagenu, oprócz tego cały czas aloes, był beta-glukan, colostrum, próba Roferonu....

Dużo ona już tego dostawała. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 23, 2009 22:04

Milenko-gdzieś na początkowych stronach wątku białaczkowców(GALLA) przeczytałam,żeby nie przesadzac z immunostymulatorami-nie wiem kto to pisał,ale może poczytaj-to chyba 10 str?
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon mar 23, 2009 22:26

Tak, Kasiu, Galla pisała o tym kilka razy, dlatego ja teraz nie mieszam wcale leków, żeby nie przedobrzyć, dostaja jedno, to nie stosujemy drugiego

milenap

Post » Pon mar 23, 2009 22:35

Ja skacze po wątkach i po necie i juz mam taki mętlik,ze nawet nie wiem gdzie co czytałam :oops: ,ale ciagle mam nadzieję,że znajde cos -co zadziała długofalowo!
Milenko a próbowałas z iskialem i podobnymi preparatami?
Acha jeszcze cos sobie zapisałam(oczywiscie nie zapisałam skąd :oops: )-przy niskich leukocytach nalezy wykonac reczny rozmaz krwi obwodowej i przeanalizowac poszczególne frakcje leukocytów.I tak nic z tego nie rozumiem,ale może Ty bedziesz wiedziała o co chodzi???
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon mar 23, 2009 22:42

Kasiu, ja też tak mam, a Galle na samym początku, to zasypywałam setkami pytań, dopiero po takim wstępie zaczęłam sama doczytywać.

Kasiu, u nas rozmaz jest robiony w aparacie i dodatkowo wetka ogląda też krew pod mikroskopem. Najkorzystniejsza jest duza liczba i procent limfocytów, bo to one świadcza o walce organizmu, nam najbardziej na tym zależy. Neupogen niestety najbardziej podnosi granulocyty, co ewidentnie widac u Glusia teraz, Mela tez tak miała po neupogenie.

milenap

[poprzednia][następna]