Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 4

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 23, 2009 14:44 Re: Krotko,bo nie na temat

kinga-kinia pisze:
putrajaya pisze:Dziewczyny,wiem,ze to nie ten watek,ale moze wy wiecie gdzie zglaszac bezdomne psy,ktore potrzebuja pomocy :?: Dzialki na Zabiance staly sie od dluzszego czasu przytuliskiem calej watahy kundlow na czele z ,,liderem'',jest ich piatka jak nie wiecej a wsrod nich uroczy paromiesieczny szczeniak.Problem w tym,ze straszne dzikusy z nich widocznie czlowiek zrobil im wiele zlego.Zal mi tej gromady,stad moje pytanie do was,moze ktos wie :wink: bede wdzieczna

hmmm zadzwoń może do schroniska Promyk http://schroniskopromyk.pl/index.php?op ... e&Itemid=1 może ci pomogą ale wyczytałam że mają strasznie przepełnione schronisko zresztą chyba jak każde....Może tym które dają się złapać porób zdjęcia i zrób ogłoszenia na Dogomanii na Trójmiasto .pl

Może chociaz szczeniaka da sie złapać?
Napisz do Betbet może ona coś poradzi.
Na Pw przesyłam Ci nr telefonu do niej
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Pon mar 23, 2009 14:50

Wiem,że nie mamy Dt ale pisałam Wam o kotce ciężarnej
Teraz wiem,że ona jest całkiem oswojona i boję się,że ktoś jej zrobi krzywdę jej i kociakom
ludzie zaraz pomyślą,że kotka się okoci i zrobi się stadko kotów a tego ludzie w blokach nie lubią
Kiedyś moja sąsiadka tak sprzątnęła ciężarną kotkę spod bloku i do dzisiaj,nie wiem co jej zrobiła :(
Ma ktoś może budkę dla kotków na zbyciu?
Może pojadę tam i porobię zdjęcia koteczce
Kurcze nie wiem co robić....
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon mar 23, 2009 15:08

A wiesz tak orientacyjnie kiedy się maluszki urodzą?
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Pon mar 23, 2009 16:15

Nie da się aborcyjnej zrobić? W jak wysokiej ciązy jest ta kicia?
Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Pon mar 23, 2009 16:55

Wróciłam od wet.
Miśka- ok, ucho dalej na maści Kocha.

No i teraz gorsza wiadomość.
Kropa...
Miała pełny gruczoł okołodoopkowy znowu(3.03 był opróżniany).
Guzek stwardniał i listwa na długości z nim sąsiadującej zaczyna twardnieć...listwa jest do wycięcia.
Osłuchała ją. Świszczy jej w płuckach,a najbardziej zaangażowane w to są oskrzela. Możliwe , że zapalenie oskrzeli jest spowodowane stanem jej paszczy-nie ciekawy. Ona nie ma górnego kła...Jeżeli byśmy ją operowali to przy okazji trzeba usunąć kamień, po tym antybiotyki.
Dostała środek przeciwbólowy.
Sponsor by się przydał...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon mar 23, 2009 17:44

Nic nie wiem
Pisze do mnie dziewczyna i wogle ma tu jakiś wątek ale nie o tej kotce
Napisałam do niej czekam na odpowiedz
Tez jestem ciekawa w jakim wieku jest ta kotka i w jak wysokiej ciąży
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Pon mar 23, 2009 21:19

GDAŃSK WRZESZCZ CZARNY KOCUR PO WYPADKU
Dziś wracając z koleżanką z pracy koło 17.30 zobaczyłam kota w parku przy politechnice, niedaleko Al.Zwycięstwa, podeszłam, kot miał przerażone oczy był ubrudzony błotem , siedział przycupnięty i najwidoczniej nie mógł się poruszać, kumpela poszła załatwić jakieś pudełko, kot po chwili gdy zaczęłam do niego przemawiać zaczął żałośnie pomiałkiwać i całkiem ufnie pozwolił się wziąć na ręce i włożyć potem do pudełka.
Jakaś kobieta przechodząca tam z psem powiedziała że ten kot już trzeci dzień tam leży, na nasze pytanie czemu gdzieś nie zadzwoniła, do schroniska choćby, powiedziała że prosiła policjantów żeby zadzwonili ale powiedzieli ze nie mają impulsów na karcie aniu numeru do schroniska
Zaniosłyśmy go do najbliższego weta, obejrzał obmacał, prawdopodobnie tylna łapa jest złamana, urazów wewn. chyba nie ma bo ma różowy język i spojówki, kot bardzo się wyziębił leżąc tak długo na zimnej ziemi, dostał od tego infekcji, ma ropne gile z nosa.
Na razie dostał zastrzyk przeciwbólowy, antybiotyk, podskórnie nawodnienie z glukozą (bo pewnie nic nie jadł i nie pił długo), i jakiś jeszcze zastrzyk z witaminami wzmacniający.
W tej chwili kot jest ułożony w łazience w pracy, jest tam cieplutko, otuliłyśmy go kocykiem polarowym, z ulgą zasnął.
Tam gdzie byłyśmy u weta nie ma rentgena, ale wet mówił że w tym momencie to nie jest najważniejsze, że do jutra zapewnić mu ciepło i spokój żeby się trochę wzmocnił, bo kocio strasznie wycieńczony tym leżeniem na zimnie.

Kot jest dorosły, ale raczej młody, kilkuletni, cały czarny, miał czerwoną plastikową obróżkę przeciwpchelną, kot absolutnie nie dziki, bardzo proludzki.
Jutro będę robić i rozwieszać w okolicy ogłoszenia bo kot najwyraźniej czyjś.

Nie wiem co z nim dalej, moi szefostwo to wspaniali ludzie, ale nie mogę przecież z pracy robić kociego szpitala, ja przecież tam głównie pracuję, i tak już Kizia Mizia gości w pracy, ale to była troche wspólna sprawa bo ona była z podwórka spod pracy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon mar 23, 2009 22:57

Jestescie super ze go zabrałyście z tej ulicy
A swoją drogą to straszne,że nikt mu wcześniej nie pomógł
Co za znieczulica :evil:
trzymaj się kocio....
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Wto mar 24, 2009 11:32 KOTEK obok wydziału Mat-Fiz - UG

Przy budynku wydziału Mat_Fiz Uniwersytetu Gdańskiego mieszka sobie kotek... w kartonowym pudełku pod schodami. Podobno jest karmiony. Nikt nie widzi potrzeby kastracji. Siedzi sobie w kąciku przy drzwiach wejściowych - na szczęście pod daszkiem. Z nadzieją w oczach patrzy na każdego, kto przechodzi obok...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Może Mati???
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Wto mar 24, 2009 11:44

Mati jest śliczny :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Wto mar 24, 2009 11:53

Najgorsze, że ja tam nikogo nie znam. Rozmawiałam tylko z panem z ochrony i on nie rozumie, dlaczego powinno się kota wykastrować. Ale będę edukować. I porozmawiam jeszcze z panią, która Matiego dokarmia. Idealnie byłoby postawić puszkę na pieniądze. Zobaczę, co się da zrobić. W każdym razie moja córka ze swoim chłopakiem zrobią porządniejszą ocieplaną budkę.
Obrazek

maria_z

Post » Wto mar 24, 2009 12:19

Maja mi ostatnio dała super ulotkę na temat kastracji i sterylizacji jak chcesz to ci prześle pocztą i dasz panu do poczytania ;) mogę się założyć że dzieci tego pana mają takie samo myślenie jak on.
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto mar 24, 2009 12:26

kinga-kinia pisze:Maja mi ostatnio dała super ulotkę na temat kastracji i sterylizacji jak chcesz to ci prześle pocztą i dasz panu do poczytania ;) mogę się założyć że dzieci tego pana mają takie samo myślenie jak on.

Dzięki - mam tę ulotkę. Pan rozumiałby potrzebę sterylizacji kotki, nie rozumie dlaczego trzeba kastrować kocura.
Obrazek

maria_z

Post » Wto mar 24, 2009 12:36

Faceci nie rozumieją bo to kobiety zawsze się zabezpieczają przed ciążą środkami antykoncepcyjnymi ....Hmmmm a może mu wytłumaczyć że kastracja kocura jest tańsza niż sterylizacja kotki lub żeby koty się nie rozmnażały trzeba obydwoje ciachnąć.....ech podejrzewam że edukacja tego pana przysparza wiele nerwów :evil:
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Wto mar 24, 2009 12:39

Prowadzę rozmowy również z innymi osobami. Mam nadzieję, że przyniosą efekty. Dam znać.
Obrazek

maria_z

[poprzednia][następna]