Wystawa 4-5.04.2009 Chorzów

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pt mar 20, 2009 18:08

Dziewczyna spokojnie, grzecznie pyta, a oskarżana jest o awanturnictwo. Sama byłabym wkurzona na jej miejscu. 8)

dorozd

Od: Sob maja 26, 2007 22:31

Post » Sob mar 21, 2009 16:05

Fatkem oczywistym jest, że koszta wystaw są wysokie. Z jednej strony wypada podporządkować się zasadom z drugiej wcale się nie dziwie, że w takich wypadkach kiedy koszty zaczynają osiągać kosmiczne sumy ktoś szuka jakieś ulgi. Ja osobiście szanuję pieniądz, który zarabiam i choćby to było 30zł. jak wspomniane w jednym z postów wyżej, wolę za to kupić sobie coś miłego niż bać się zapytać. Takie jest moje zdanie.
Bardzo lubię wystawy i podziwiam organizatorów, sama gdybym miała więcej czasu pewnie chętnie bym się zaangażowała. Ale już nie przesadzajmy i nie róbmy z tego pracy męczennika :roll:

Kiniaszek

Od: Śro paź 29, 2008 15:03

Post » Sob mar 21, 2009 17:50

Na pewno ta osoba która brała udział w organizacji wystawy wie, że płacimy za każdego kota który jest oceniany, czy jest to miot, czy też ponownie te same kociaki oceniane osobno musimy zapłacić za nie dwukrotnie...
Nawet jeśli kot ma ABS również za niego się płaci.

ragbastet

Od: Śro wrz 10, 2008 12:05

Post » Pon mar 23, 2009 11:44

Fanaberio, myślę, że najlepiej zrobiłabyś kontaktując się osobiście z organizatorem a nie próbowała załatwić sprawę przez forum - chyba nie tędy droga. Zdażało nam się już wystawiać kilka kotów na jedej wystawie a raz nawet sporóbowliśmy "negocjacji cenowych" i wiesz... udało się. Ale sprawa załatwiana była telefonicznie, z konkretna osobą, o konkretnym nazwisku a nie na forum publicznym. Może też tak spróbujesz? Na pewno się uda ;-)
Piotr

rtoipb

Od: Czw kwi 13, 2006 21:40

Post » Pon mar 23, 2009 11:45

Fanaberio, myślę, że najlepiej zrobiłabyś kontaktując się osobiście z organizatorem a nie próbowała załatwić sprawę przez forum - chyba nie tędy droga. Zdażało nam się już wystawiać kilka kotów na jedej wystawie a raz nawet sporóbowliśmy "negocjacji cenowych" i wiesz... udało się. Ale sprawa załatwiana była telefonicznie, z konkretna osobą, o konkretnym nazwisku a nie na forum publicznym. Może też tak spróbujesz? Na pewno się uda ;-)
Piotr

rtoipb

Od: Czw kwi 13, 2006 21:40

Post » Pon mar 23, 2009 12:38

jadę z Umą vel krówką :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Od: Śro gru 28, 2005 23:36

Post » Czw mar 26, 2009 6:20

Mam pyatnie do organizatorow.
Rok temu w klasie kociąt kocurki i kotki byly oceniane razem.
Czy teraz tez tak bedzie ?
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Czw mar 26, 2009 13:06

sylwiah2 pisze:Mam pyatnie do organizatorow.

Na każdej wysatawie w klasie kociąt i młodzieży nie ma podziału na płcie - wszystkie dzieciaczki są oceniane razem :P

DoBo

Od: Sob paź 06, 2007 17:36

Post » Czw mar 26, 2009 13:33

DoBo pisze:

Na każdej wysatawie w klasie kociąt i młodzieży nie ma podziału na płcie - wszystkie dzieciaczki są oceniane razem :P

sędzia może nominować i kotkę i kocurka ,ale w BIS-ie wybierane jest jedno jako to najlepsze :D
Istoty ludzkie to jedyny gatunek zwierząt, których szczerze się obawiam.
Autor: G.B. Shaw

danunka

Od: Sob kwi 30, 2005 21:23

Post » Czw mar 26, 2009 14:00

DoBo pisze:

DoBo nie na kazdej :D
Np jezdzac z rodzenstwem D&D zawsze wczesniej pytalam organizatorow (oboje n24) i wiedziala czy zglaszac razem czy osobno :wink:
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Czw mar 26, 2009 14:45

Dziewczyny, ale przecież ta kwestia jest uregulowana przepisami FIFe!

Zawsze kotki i kocury są oceniane oddzielnie, niezależnie od klasy, w uznanych klasach FIFe. Czyli w kociakach kotki i kocurki powinny dostawać niezależnie "numerki" w ocenie.

In all categories classes 1 up to 12 are subdivided with regard to breed, variety and sex.

Do bis z kategorii kociąt nominuje się jedno kocię, niezależnie od płci

4.8.1 Nomination for Best in Show (NOM)
Each judge may nominate one exhibit in each category he is judging as:
– adult male
– adult female
– adult neuter male
– adult neuter female
– junior 6-10 months (not divided by sex)
– kitten 3-6 months (not divided by sex).

Jeśli na jakiejś wystawie działo się inaczej, to było to niezgodne z przepisami FIFe! Należałoby zgłosić takie odstępstwo od normy organizatorowi, a nie zastanawiać się "co będzie następnym razem" :roll:
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw mar 26, 2009 15:06

Kocieta klas 11 i 12 zawsze oceniane są osobno natomiast do BISu porównywane są razem i do BISu wybierany jest najlepszy kociak bez względu na płeć jeżeli gdzieś na wystawie zdarza się że jest inaczej to należy taką sprawę wyjaśnić z organizatorem wystawy ale jeszcze w czasie trwania oceniania. Po ocenach dokonanie ewentualnej korekty jest już niemożliwe nawet w przypadku gdy ocena wynika z błędu sędziego lub organizatora.

aza

Od: Czw kwi 28, 2005 9:15

Post » Czw mar 26, 2009 17:17

Dzięki dziewczyny :D
Rok temu w Chorzowie wlasnie 2 kociaki (kocur i kotka ) byly oceniane razem EX1 i EX 2,,,,
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

Post » Czw mar 26, 2009 21:07

sylwiah2 pisze:Dzięki dziewczyny :D
Rok temu w Chorzowie wlasnie 2 kociaki (kocur i kotka ) byly oceniane razem EX1 i EX 2,,,,

No to tak, jak napisała aza - zgłosić organizatorowi/sekretariatowi, jeszcze w trakcie trwania oceniania.

Jak steward obrotny, to sam wyłapie, a jak nie, to można go na boku poprosić, żeby spytał sędziego delikatnie, czy to tak na pewno miało być. Tego typu "pomyłki" często daje się odkręcić zanim oceny ostatecznie trafią do sekretariatu ;)
Permanentny brak czasu...

Atka

Od: Wto maja 20, 2003 11:31

Post » Czw mar 26, 2009 21:20

Będę pilnowac :wink:

Ta wystawa bedzie debuitem moich dziewczyn z miotu U,w sobote moja krowka w niedziele jej siostra Ulka :D
Obrazek
Obrazek

sylwiah2

[poprzednia][następna]