Zbiórka finansowa na ratunek zwierząt z Boguszyc KONIEC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 22, 2009 22:22

irysek_wroc pisze:szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej na jakich zasadach beda przyznawane zwroty kosztow za koty na dt. jest to bardzo utrudnione, bo nie jestem fundacja. jakim przepraszam prawem zwracane sa koszty tylko poniesione u wterynarza? i to jeszcze nie cale.
znaczy, ze mam leciec do weta i kupowac tam np karme, bo jak kupie taniej w sklepie zwrotu nie bedzie?
wystarczy, ze nie upomnialam sie o zwrot kosztow paliwa. w koncu w jedna strone zrobilam 100km, a na dodatek musiala po auto jechac pomoc z wroclawia. czyli ogolem km zostalych zrobione 300. poprosilam chociaz o 1zl zwrotu koszto paliwa? nie!
jak pisalam, ze moge wziac kota na dt, pisalam, ze za zwrotem kosztow zwirku jedzenia weta. z 1 kota zrobily sie dwa. i teraz sa jakies problemy. faktury, pieniadze nie beda zwracane na konta osobiste...
czyli co za zwirek, mleko i inne potrzebne rzeczy kupione w sklepie kasa na czyje konto pojdzie, jak ja wydalam na to z wlasnych pieniedzy?

gdybym miala czas i gdybym wiedziala, ze brakuje pieniedzy, nie plaszczylabym sie tylko zrobila tyle bazarkow ile potrzeba. ale raz, ze pieniadze sa, a dwa nie mam czasu teraz na robienie bazarkow, latanie na poczte itd.

Przepraszam, zacytuje na potrzeby drugiego wątku, gdyż irysek pisze tam, że tekst ten był z PW, a nie z wątku.

I napiszę to, co napisałam w drugim wątku:
Irysku, zanim napiszesz o jedną rzecz za dużo, pamiętaj że Fundacja Argos, na której konto zbierane są pieniądze, też potem będzie z tych pieniędzy rozliczona. I dlatego właśnie muszą być dopełnione wymagane formalności.

Choć w moim odczuciu już napisałaś o kilka rzeczy za dużo :(
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Nie mar 22, 2009 22:22

Dobra drogie Panie. Nie ma co prowadzic tej rozmowy.
Skaczesz Irysek po tych watkach, ze trudno Cie dogonic.
Dokladne wytyczne dotyczace przyznawania dotacji dla dt sa na 1 stronie watku finansowego prowadzonego przez Jane.
Zarzekalas sie, ze nie potrzebujesz zadnego dofinansowana nie dalej jak wczoraj. Sytuacja sie zmienila, rozumiem.
Jako osoby nadzorujace cala akcje podjelysmy decyzje, ze nie mozemy Ciebie narazac na dalsze koszty.
Umowimy sie na spokojnie i zabierzemy koty.
Tak jak deklarowalam w drugim watku, sama pokryje koszt zwirku 40 zl i koszt mleka.
Twoje insynuacje jakoby ktos defraudowal pieniadze i grozby, ze opowiesz to ludziom z Fundacji Ostatnia Szansa sa zenujace.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie mar 22, 2009 22:57

Najpierw autocytat, z wytłuszczeniem informacji na temat finansowania leczenia kotów zabranych z Boguszyc.
Jana pisze:Zasady wpłat na zwierzęta z "Ostatniej szansy" p. Wahl w Boguszycach i wydatkowania tych pieniędzy.

Wpłaty
1. Wszystkie wpłaty muszą mieć w tytule przelewu dopisek "Boguszyce" - tylko takie wpłaty zostaną włączone do puli, z której będzie finansowana pomoc dla zwierząt od p. B. Wahl. Można też umieścić dopisek "darowizna", natomiast proszę nie dopisywać żadnych innych treści.
2. Na tym etapie nie ma możliwości zastrzegania na jakie zwierzę lub na jaki konkretnie cel przeznaczona jest wpłata od konkretnego darczyńcy. Można poinformować mnie o tym dodatkowo mailem, ale jest to traktowane jako prośba i nie musi zostać uwzględnione.

Ewidencja zwierząt
1. Wszystkie zwierzęta objęte pomocą finansową za pośrednictwem Fundacji dla zwierząt Argos muszą być ewidencjonowane a ich losy muszą być jawne i znane.
2. Wymagane informacje:
1. numer / 2. imię zwierzęcia / 3. data przejęcia / 4. DT (imię i nazwisko, adres, nr telefonu, ew. nick) / 5. kwota wnioskowana / 6. kwota wypłacona (faktura, data) / 7. data adopcji / 8. DS dane (imię i nazwisko, adres, nr telefonu, ew. nick

Wydatki
1. Na tym etapie ze zbiórki pokrywane będą tylko wydatki na leczenie (ew. specjalistyczną karmę), na podstawie faktur od lecznicy weterynaryjnej.
2. Opiekun (DT lub DS) zwierzęcia zwraca się z do Fundacji wnioskując o kwotę pomocy (szacunkowy koszt leczenia), Fundacja informuje do jakiej wysokości wydatki może pokryć - zależy to od wielkości zebranej na ten cel kwoty (czyli od hojności darczynców).
3. Fundacja przelewa pieniądze na podstawie faktur za leczenie, na konto lecznicy (nie na prywatne konta!), lecznica może faksem lub mailem otrzymać oficjalne zobowiązanie Fundacji, że koszty te zostaną pokryte po otrzymaniu faktury.

Zwierzęta przechodzące pod opieką innej fundacji przechodzą również pod jej opiekę finansową, tzn. nie będą otrzymywały pomocy ze zbiórki za pośrednictwem Fundacji dla zwierząt Argos.

Oczywiście jeśli ktoś chce przelać swoją pomoc bezpośrednio na indywidualne konto DT, może to zrobić.

A teraz trochę matematyki, irysku.

Do dnia dzisiejszego na konto Fundacji wpłynęło 2 495,00 zł. wpłat celowych na zwierzęta z Boguszyc.

Do tej pory zabrano z Boguszyc 47 zwierząt.

Wychodzi 53,00 zł. na zwierzaka, jeśli by dzielić po równo (tak oczywiście nie będzie). Nawet jeśli odjąć 7 kotów pod opieką Kociego Świata i 6 zwierząt u Biafry, w Fundacji Zwierzę nie jest Rzeczą, to zostaje 34 zwierzaków do obdzielenia, czyli 72,00 zł. na łepek.

A już wiadomo, że za sunię operowaną w Katowicach będzie 400,00 - 500,00 zł. do zapłacenia, CollCaty ponosi ogromne koszty, które trzeba jej zwrócić (a liczy naprawdę groszowo i nie bierze żadnego wynagrodzenia dla siebie). Modjeska z TŻem objechali pół Polski dwa razy, rozwożąc zwierzaki po DT.

Jak dotąd kilka DT poinformowało mnie, że będą żywić i leczyć, kastrować zwierzaki na własną rękę, czyli krótko mówiąc - za własne pieniądze. Są DT, które wzięły bardzo chore koty hurtowo, po kilka.

Jeszcze nikomu nie przyszło do głowy żądać zwrotu kosztów żwirku :? Nie wspominając już o tym, że na początku zostało ogłoszone jakie koszty i w jakim trybie są pokrywane ze zbiórki.

Jana pisze:Oczywiście jeśli ktoś chce przelać swoją pomoc bezpośrednio na indywidualne konto DT, może to zrobić.

Zachęcam do szukania "prywatnych sponsorów" na wydatki inne niż leczenie. Nie oszukujmy się, koszty będą ogromne i raczej nie będzie łatwo uzbierać wystarczającą ilość pieniędzy. Ja nawet nie mogę zagwarantować, że wystarczy pieniędzy na pokrycie całości kosztów samego leczenia. Wszystko zależy od hojności darczyńców.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 22, 2009 23:16

Anna_33 [color=cyan]chętnie pokryję te iryskowe wydatki. Wy macie i tak dużo innych kosztów. Czekam na pw na nr. konta i podanie sumy.
Pozdrawiam.
[/color]
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Nie mar 22, 2009 23:20

Jana pisze:A teraz trochę matematyki, irysku.

Do dnia dzisiejszego na konto Fundacji wpłynęło 2 495,00 zł. wpłat celowych na zwierzęta z Boguszyc.

Wychodzi 53,00 zł. na zwierzaka, jeśli by dzielić po równo (tak oczywiście nie będzie). Nawet jeśli odjąć 7 kotów pod opieką Kociego Świata i 6 zwierząt u Biafry, w Fundacji Zwierzę nie jest Rzeczą, to zostaje 34 zwierzaków do obdzielenia, czyli 72,00 zł. na łepek.

Jeszcze więcej matematyki - zaktualizowane dane to 60 zabranych zwierzaków, czyli 41,60 zł na jedno, a po odjęciu zwierzaków w KŚ i u Biafry wychodzi 47 zwierzaków, czyli 53,00 zł.

Jana

Post » Nie mar 22, 2009 23:21

Anna_33 [color=cyan]chętnie pokryję te iryskowe wydatki. Wy macie i tak dużo innych kosztów. Czekam na pw na nr. konta i podanie sumy.
Pozdrawiam.
[/color]
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Nie mar 22, 2009 23:29

Jana pisze:

Jeszcze więcej matematyki - zaktualizowane dane to 60 zabranych zwierzaków, czyli 41,60 zł na jedno, a po odjęciu zwierzaków w KŚ i u Biafry wychodzi 47 zwierzaków, czyli 53,00 zł.

ale ta sunia co w Katowicach miała operację to chyba jeszcze wtedy do Biafry nie dojechala
to co z jej kosztami?
jakby tak je uwzglednic, to 10 zł mniej na zwierzaka przypadnie

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Nie mar 22, 2009 23:30

irysek_wroc pisze:....
jak pisalam, ze moge wziac kota na dt, pisalam, ze za zwrotem kosztow zwirku jedzenia weta. z 1 kota zrobily sie dwa. i teraz sa jakies problemy. faktury, pieniadze nie beda zwracane na konta osobiste...

Gdzie?

irysek_wroc pisze:Wysłany: Pią Mar 13, 2009 18:57 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
my tez sie piszemy na kota 1 sztuka na DT poczekam, az te zaklepane znajda sie juz w domach i bedzie wiadomo jakie sie ostaly. wtedy 1 wybierzemy

irysek_wroc pisze:Wysłany: Pią Mar 13, 2009 16:26 Temat postu:
--------------------------------------------------------------------------------
ja juz zacieram rece na nd. umieram z ciekawosci ile stworzen uda sie tym razem uratowac. czy ten bialo rudy jest juz zaklepany?
i czy dt szukacie tylko w okolicach wawy, czy moga byc z dalszej odleglosci (bylam dt juz dla kilku kotow...).

=====================================

irysek_wroc pisze:czyli co za zwirek, mleko i inne potrzebne rzeczy kupione w sklepie kasa na czyje konto pojdzie, jak ja wydalam na to z wlasnych pieniedzy?

.....

Podobno masz dwa (nieszczepione) koty. Czyżby nie używały żwirku?

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Nie mar 22, 2009 23:33

zmorka pisze:Anna_33 [color=cyan]chętnie pokryję te iryskowe wydatki. Wy macie i tak dużo innych kosztów. Czekam na pw na nr. konta i podanie sumy.
Pozdrawiam.
[/color]
Myślę, że jakiekolwiek zwroty pieniędzy iryskowi dopiero po oddaniu przez nią kotków, skoro okazały się być takim kłopotem, zwłaszcza finansowym. Bo nie wiadomo, jakie koszty jeszcze wygenerują... :roll:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Nie mar 22, 2009 23:36

progect pisze:
Jana pisze:

ale ta sunia co w Katowicach miała operację to chyba jeszcze wtedy do Biafry nie dojechala
to co z jej kosztami?
jakby tak je uwzglednic, to 10 zł mniej na zwierzaka przypadnie

Oczywiście za sunię płacimy z zebranych pieniędzy, lecznica wystawi fakturę na ARGOSa.

Ta moja "matematyka" to tylko taki przykład, żeby uświadomić jak wielka :roll: kasa została zebrana do tej pory...

Jana

Post » Nie mar 22, 2009 23:49

Zmorka widze i bardzo dziekuje. Faktycznie macie racje, pieniadze po zwrocie kota.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon mar 23, 2009 8:06

Może ja źle rozumuję, więc nie krzyczcie na mnie :oops: ale czemu inne fundacje nie mogą korzystać z pieniędzy zbieranych wspólnie na koncie Argosa? Argos użyczył konta na pomoc kotom wyciąganym z Boguszyc, funadacje wzięły po więcej kotów niż jakakolwiek prywatna osoba, a przecież same borykają się z problemami finansowymi. Wszyscy wiedzą, że należy wpłacać na konto Argosa, pozostałe fundacje są już na starcie na przegranej pozycji (fundacja Biafry, Koci Świat i FAN z Opola, który zaoferował DT dla 2 kotow). Skoro pieniądze będa przelewane na konta lecznic na podstawie faktur, to wiadomo, że nie mam mowy o dublowaniu przelewów.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Pon mar 23, 2009 10:30

Czy mogłabym prosić o nr konta CoolCaty?
Obrazek

Kai

Od: Sob sie 14, 2004 8:34

Post » Pon mar 23, 2009 10:34

Kai pisze:Czy mogłabym prosić o nr konta CoolCaty?

Już Ci wysyłam i z góry dziękuję.

Jano, czy dotarły do Ciebie na skrzynkę moje wczorajsze maile? Różnie bywa z moją skrzynką, więc wolę mieć pewność.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon mar 23, 2009 10:39

Maile dotarły, muszę obrobić papierologię i wtedy odpiszę :D

Jana

[poprzednia][następna]