Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 22, 2009 10:15

Magdaradek, czesciowo CoolCaty juz wypisala te leki :-)
Na pewno beda potrzebne tez inne. Jestem pewna, ze dzis walczy ze swoim nowym stadkiem. Opanujemy to wszystko do jutra.
Jana, to drobna, bardzo szczupla osoba. Dokladniej powiem Ci troche pozniej.Zrobie tez wywiad na temat tego co jest jej najbardziej potrzebne.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie mar 22, 2009 10:15

AGN po niedzieli będziemy się dogadywać w sprawie Karmelka,
kiedy po niego przyjadę.
Będę chciała jak najszybciej...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie mar 22, 2009 10:16

Jana pisze:Proszę o informacje na temat p. Ireny - wzrost, rozmiar ubrania (albo wymiary), numer buta.

Wzrost około 165 cm, waga pewnie około 50 kilo, ale to max. Rozmiar 36-38. Jeśli chodzi o buty, to nie wiem niestety.
To co moim zdaniem jest u p Ireny potrzebne to:
-ręczniki, ścierki, takie do mycia podłogi też
-ubrania dla niej
-koce, narzuty
-środki czystości
-jedzenie dla kotów
-posłania dla kotów
-może kilka krzeseł, lub jakiś nieduży fotel
-mała lampka
-środki czystości i higieny osobistej
-może jakaś bielizna
medycznie dla jej kotów:
-wszystko co potrzebne do sterylek
-24 szczepionki na grzybicę
-16 preparatów advocate
-krople do oczu (idealnie: floxal i naclof, ewentualnie: gentamycyna, dexamethason, dicoftineff, atecortin, oxycort)
-maści lub płyny przeciwgrzybicze
-preparaty do czyszczenia oczu i uszy
-krople do uszu - przeciwgrzybicze, przecipasożytnicze
-leki na odrobaczenie

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie mar 22, 2009 10:20

kristinbb pisze:AGN po niedzieli będziemy się dogadywać w sprawie Karmelka,
kiedy po niego przyjadę.
Będę chciała jak najszybciej...

Oki. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie mar 22, 2009 10:23

Mam do oddania 3 ampułki Biocan M ważne do marca 2009.

Jestem po czyszczeniu garderoby, mam trochę ciuchów w bardzo dobrym stanie do oddania, jeśli uważacie, że mogą być używane, to wybiorę coś w odpowiednim rozmiarze.
Mam też do oddania zimowe buty, założone może 3 razy, rozmiar 38.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 22, 2009 10:24

CoolCaty pisze:Dwa piękne duże szczeniaki około 6 miesięczne, z buziami jak collie - jeden jasny, drugi jak hienka

:cry:
Gdyby jakimś cudem udało mi sie znaleźć dom dla Diuny, to wziełabym te maluchy
CoolCaty pisze:Na terenie wkoło domu Ireny widziałam piękne owaczarki niemieckie, i boksera z wypadniętym gruczołem trzeciej powieki. Pełno, pełno pięknych psów.

Ma ktoś może jakieś zdjęcia tych owczarków niemieckich, spróbuję pewną osobe pomeczyć.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie mar 22, 2009 10:29

Agnieszka i Ewa czasami przynosza do niej i do Marzeny jakies drobiazgi. Mowily mi, ze workiem bez dna sa wlasnie srodki czystosci.
Wiesz Ania, tak sobie to wyobrazam, ze Ty bedziesz ciac, a ona w tym czasie wyszoruje cale pomieszczenie, polozy nowe swieze poslania dla 8 kotow..Zniknie ostry zapach moczu kotow niekastrowanych. I wszystko to bedzie mialo rece i nogi..
Ja sie nie znam, ale czy sciany i podloge mozna czyms antybakteryjnym, czy czyms podobnym spryskac?
Twoja liste pozwole sobie wkleic w 1 poscie.

Jak z lisciem? Jest jedyna od Marzeny, ktora ma FIV?

Iwcia, moze Agnieszka ma. Latala po wybiegu i robila mnostwo zdjec. Jak beda wkleje, ale na pewno nie przed wieczorem.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Nie mar 22, 2009 10:31

iwcia pisze:
CoolCaty pisze:Dwa piękne duże szczeniaki około 6 miesięczne, z buziami jak collie - jeden jasny, drugi jak hienka

CoolCaty pisze:Na terenie wkoło domu Ireny widziałam piękne owaczarki niemieckie, i boksera z wypadniętym gruczołem trzeciej powieki. Pełno, pełno pięknych psów.

Ma ktoś może jakieś zdjęcia tych owczarków niemieckich, spróbuję pewną osobe pomeczyć.

Iwona, myślę, że fotki może mieć założycielka wątku. Ubłagaj od razu o foty boksera - będę nad nim bardzo intensywnie myśleć. Jakby wiedziały dziewczyny w jakim wieku sa psy z fotek i jakiej płci, byłoby łatwiej. Te szczeniaki mają tylko buzie collaków, sa duże - w tej chwili około 25 kilo. Jak wrócę z adopcji Matyldzi, to postaram się przegrzebac wątki na dgm i jak znajdę jakies foty tych psów, to Ci podeslę.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie mar 22, 2009 10:33

CoolCaty pisze:
iwcia pisze:

Iwona, myślę, że fotki może mieć założycielka wątku. Ubłagaj od razu o foty boksera - będę nad nim bardzo intensywnie myśleć. Jakby wiedziały dziewczyny w jakim wieku sa psy z fotek i jakiej płci, byłoby łatwiej. Te szczeniaki mają tylko buzie collaków, sa duże - w tej chwili około 25 kilo. Jak wrócę z adopcji Matyldzi, to postaram się przegrzebac wątki na dgm i jak znajdę jakies foty tych psów, to Ci podeslę.

Czy ta bokserka ma białą plamę wokół oka? A właściwie - większą część pyska białego i na tej części prawe oko

wilhelmi

Od: Wto mar 10, 2009 11:33

Post » Nie mar 22, 2009 10:46

CoolCaty pisze:
iwcia pisze:

Już pisze do Zofi, będe ja męczyć :twisted:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie mar 22, 2009 10:55

Anna_33 pisze:Ja sie nie znam, ale czy sciany i podloge mozna czyms antybakteryjnym, czy czyms podobnym spryskac?

TAK, można to zrobic VITOPAREM FRESH. Bezpieczny dla zwierzat, neutralizuje zapachy. Sama go stosuje. Moge zamowic (i zaplacic) na animalii.pl. Jezeli jest taka potrzeba prosze o PW.
Obrazek

Evvcik

Od: Nie gru 14, 2008 21:23

Post » Nie mar 22, 2009 11:29

wilhelmi pisze:
CoolCaty pisze:
iwcia pisze:

Czy ta bokserka ma białą plamę wokół oka? A właściwie - większą część pyska białego i na tej części prawe oko

Powtarzam pytanie, bo jeśli to ona, to mam jej zdjęcie

wilhelmi

Od: Wto mar 10, 2009 11:33

Post » Nie mar 22, 2009 11:32

Evvcik pisze:
Anna_33 pisze:Ja sie nie znam, ale czy sciany i podloge mozna czyms antybakteryjnym, czy czyms podobnym spryskac?

TAK, można to zrobic VITOPAREM FRESH. Bezpieczny dla zwierzat, neutralizuje zapachy. Sama go stosuje. Moge zamowic (i zaplacic) na animalii.pl. Jezeli jest taka potrzeba prosze o PW.

Czy to też odkaża grzyba? :?:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie mar 22, 2009 11:40

To jest widok pierwszego "pokoju" za ta dużą skrzynią po lewej stronie siedział piesek z drugiego zdjęcia
Obrazek
Obrazek wciśnięty był w wąską przerwę między kufrem a skrzynią, na której chwilę wcześniej siedziała szczenna suka. Nie ta, którą zabraliśmy, trochę od niej większa.

Obrazek To jest drugie zdjęcie tego szorstkowłosego. on się nie dał dotknąć, uciekał jak się wyciągało rękę w jego kierunku. :(
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie mar 22, 2009 11:51

Dodam, ze zdjecia wklejone powyzej przez Modjeske pokazuja pomieszczenia p.Ireny.

Ewcik, dopytam CoolCaty, sadze, ze to by sie bardzo przydalo. Warto zeby 8 kotow po zabiegu trafilo do czystego pokoju.

Co do p.Ireny, rozmawialam wlasnie z Ewa. P. Irena to osoba skromna, ona nie prosi o nic dla siebie. Inni tam czekaja na wsparcie i nasza pomoc. Tutaj sytuacja ma sie troche inaczej. Irena dla siebie nie chce nic, cichutko mowila, ze nie ma srodkow na leki dla zwierzat.
Nie wiem, czy jasno pisze, ale nie chcialabym jej urazic dostarczajac jej gore osobistych rzeczy..
Pozwolcie, ze dokladnie wybadam ta kwestie i pozniej napisze.
A co do calej reszty potrzebnych rzeczy, to jak najbardziej, Zastanowmy sie wszyscy co kto ma i moze przekazac.
Obrazek Obrazek

Anna_33

[poprzednia][następna]