Znowu te uszy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 22, 2004 12:59 Znowu te uszy

Pamiętacie jak pisałam o tym, ze moja kicia ma świerzb?
No więc po mału chyba zdrowieje. Tylko mam problem z ranami. W czasie choroby bardzo ją swędziały uszy i wydrapała sobie rany. Teraz choroba zanika, ale strupki nie. Bo, jak każde stworzenie :) , czasem uszy swędzą, bo swędzą, jak Kuba sie podrapie, to strupy na nowo krwawią. Wszystko jest ok, a tu znowu rozdrapane. Co ja mam z nią zrobić, uszu jej nie zakleję? Myślałam o tym kołnierzu, takim jak trąbka, tylko nie wiem skąd go wziąść. Żal mi jej, ile to jeszcze moze potrwac?
ObrazekObrazek

Mary Dove

Od: Sob gru 20, 2003 14:46

Post » Czw sty 22, 2004 14:15

Kołnierz to można kupić u weta. No i w ogóle bym to powiedziała wetowi - może jakaś maść na szybsze gojenie?
Florcia
Obrazek

ako

Od: Czw kwi 17, 2003 15:02

Post » Czw sty 22, 2004 15:15

ako pisze:No i w ogóle bym to powiedzia?a wetowi - moz˙e jakas´ mas´c´ na szybsze gojenie?

zdecydowanie powiedziec wetowi. mogl nie trafic z diagnoza, co sie zdarza, jesli byla na oko...
Karolcia&Jowita&Jaga
Obrazek

kasia piet

Od: Sob cze 14, 2003 16:37

Post » Czw sty 22, 2004 15:35

Kasiu, nie bardzo rozumiem co mają strupki z drapania, do złej diagnozy. To znaczy rozumiem, ale to nie o to chodzi. To tak jak z dzieckiem. Im większy strup, tym bardziej korci, żeby go zdrapać. I to samo jest z Kubą, ciągle rozwala ten strup przez zwykłe drapanie, bo z uchem już lepiej. Już nie pachnie tak brzydko, ani nie ma tych czarnych drobinek, które widziałam wtedy w uchu. Nie wiem co z nią zrobić. A może ciągle ją jednak boli? :roll: Ech, żeby tak mogła mi powiedzieć, co sie dzieje...
ObrazekObrazek

Mary Dove

Od: Sob gru 20, 2003 14:46

Post » Czw sty 22, 2004 17:22

Mary Dove pisze:Kasiu, nie bardzo rozumiem co maja˛ strupki z drapania, do z?ej diagnozy. To znaczy rozumiem, ale to nie o to chodzi. To tak jak z dzieckiem. Im wie˛kszy strup, tym bardziej korci, z˙eby go zdrapac´. I to samo jest z Kuba˛, cia˛gle rozwala ten strup przez zwyk?e drapanie, bo z uchem juz˙ lepiej. Juz˙ nie pachnie tak brzydko, ani nie ma tych czarnych drobinek, które widzia?am wtedy w uchu. Nie wiem co z nia˛ zrobic´. A moz˙e cia˛gle ja˛ jednak boli? :roll: Ech, z˙eby tak mog?a mi powiedziec´, co sie dzieje...

im wiekszy postep w leczeniu tym mniejszy powinien byc swiad - bo w masci, ktora dostalas, jest steryd, a on zdecydowanie zmniejsza swiad- wiec dlatego napisalam to, co napisalam
wizyta u weta po prostu...
Karolcia&Jowita&Jaga
Obrazek

kasia piet

Od: Sob cze 14, 2003 16:37