TYGRYS I PACZEK ['] No to teraz oswajamy RYŚKA..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 20, 2009 12:14

nie :D

slifkowa

Od: Śro kwi 16, 2008 15:24

Post » Wto kwi 28, 2009 22:08

update ;)

Kota mi rosnie i tyje w oczach. motywem przewodnim jest jedzenie, rano po budziku juz mam miauczacego kota kolo lozka ktory dziarsko prowadzi mnie do miseczek i z powrotem ;)
Jak nie dam mu jesc od razu to miauczy w bliskiej okolicy przez nastepne pol godziny. Bo jest to bardzo towarzyski kot. Ale tez bardzo nietykalny ;)
Kontakt fizyczny miewamy, i owszem, glownie w okolicy pory karmienia albo po prostu misek. Wtedy Rysiek daje sie wziac na rece daje sie miziac, mruczy, ugniata, nawet daje sobie chuchac w glowe ;D i zadziera nosa zeby dotknac/otrzec sie o brode. W jakimkolwiek innym miejscu wyciagnieta reka budzi najpeirw zainteresowanie (na dotkniecie nosem) a potem odskok o 20 cm. Bo juz nie dalej. odskakuje i wraca.
Jak mialam 10 osob w gosciach + glosna muza i myslalam, ze kota nie bedzie widu ni slychu - ten w najlepsze sie przemykal i siadywal i obserwowal :) Z dystansu, ale w towarzystwie :D

Zazwyczaj jak siedze gdzies to on sie rozwala niedaleko na podlodze.
Takze ma coraz lepsze kontakty z Suka, nie ucieka jak wtyka ona w niego nosa :>

tyle, jakby ktos byl ciekawy ;)
Nadal nie wykastrowany, bo normalnie nie mam czasu.
Poza tym nie kaszle raczej, choc raz zdarzylo mi sie znalezc rzygi z robakami, wiec czeka nas znow odrobaczanie.. ale to chyba w nieskonczonosc mozna, wydaje mnie sie...

A i jeszcze z ciekawostek to jak musialam sie przeprowadzic na tydzien do matki, to rysiek zniosl to bardzo dobrze i szybko sie w nowym miejscu, z dwoma psami, zaaklimatyzowal :)

a wyglada tak: (niewyraznie, oczywicie, nie wiem czy zrobie mu kiedys wyrazne zdjecie)
Obrazek

Obrazek

slifkowa

Post » Wto kwi 28, 2009 22:22

:D śliczny
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

Post » Śro kwi 29, 2009 6:09

Piękny puchacinek :D
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro kwi 29, 2009 8:43

tylko zeby wiecej zaufania mial poza lazienka ;) frajer maly.
no bo naprawde, przeciez lubi byc miziany (dzis pierwszy raz ocieral sie miedzy nogami!! jak stalam w lazience oczywiscie) to jak sie go dotknie 'na pokojach' to dostaje zawalu.

Wieczorem jak sie ulozy i rozwali na kanapie a ja siedze przy kompie i co chwila wstaje np do kuchni, gdzies cos, i musze kolo niego przejsc, to za kazdym razem spieprza. przeciez to nudne ;] dla niego tez.

slifkowa

Post » Wto lip 21, 2009 13:30

Rysiek wykastrowany
i prawie oswojony ;)
tylko dla mnie i dla najblizszych (TŻ, ew moja mama)
ale jak tylko leze na lozku to on jest obok, poluje na palce, lokcie, kolana pod kołdrą, skacze jak wiewiórka, mruczy, śpi wtulony pod pachę na plecach z brzuchem do góry jak jakaś wydra :)

zabudowałam balkon siatką szczelnie tak więc to jego letnia rezydencja :)
Jest zapalonym polowaczem na wszelakie owady owadziki.
z psem nadal nie są najbliższymi fąflami, ale czasami budzę się w łóżku i z jednej strony suka, z drugiej - ryszard.
Więc wszystko dobrze i powoli do przodu.

następny etap do zbudowanie ryśkowi zasiatkowanego kurnika na dzialce, zebym mogla z nim jezdzic na weekendy ;)

i powiem, ze to dla mnie niesamowite i serce roście, jak ta wydra z łapami w górze sę do mnie tuli w nocy mrucząc i pomiaukując i sobie przypomne jak a)wgryzł się w jopop podczas łapanki, wściekle wierzgając b)leżał schorowany i kaszlący miesiąc za kiblem w pozycji "nie dotykaj nie zbliżaj się" nie reagując na żadne bodźce i zabawki.

kocie macierzyństwo to fajowa rzecz :>

Pozdrawiamy

slifkowa

Post » Śro lip 22, 2009 6:08

:D jak miło się to czyta :D
Obrazek
Obrazek

Kasia_S

Od: Pon wrz 18, 2006 15:08

[poprzednia]