"Ciapkowo"-Adoptując mnie, ratujesz mi życie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 18, 2009 12:44

Izabela pisze:
kinga-kinia pisze:w lutym bardzo dużo kotów znalazło domki :D a ile w marcu ? ja trzymam kciuki za wszystkie koty i te z azylów i te z podwórek ;)

Przeliczylam umowy 12 kotow w nowych domach. Gizma nie liczylam bo to nieudana adopcja :(

Iza to i tak super wynik jak na połowę miesiąca....podejrzewam że w lutym dużo pewnie dała impreza "Dzień kota" ?
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro mar 18, 2009 22:56

kinga-kinia pisze:
Izabela pisze:
kinga-kinia pisze:w lutym bardzo dużo kotów znalazło domki :D a ile w marcu ? ja trzymam kciuki za wszystkie koty i te z azylów i te z podwórek ;)

Przeliczylam umowy 12 kotow w nowych domach. Gizma nie liczylam bo to nieudana adopcja :(

Iza to i tak super wynik jak na połowę miesiąca....podejrzewam że w lutym dużo pewnie dała impreza "Dzień kota" ?

W dniu kota poszla tylko Agatka, ktora pani oddala nastepnego dnia. Duzo kotow poszlo do domku w 2 pierwszych tyg lutego.

Dzis nowy domek znalazl maluszek :) a w sobote Rachelka- ta bardzo wycofana kicia idzie do super domu :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Śro mar 18, 2009 23:42

deathgs pisze:http://picasaweb.google.pl/malgdeath/ChimciaVelChimenka?authkey=Gv1sRgCOCvw4j_k6PB9gE#

zdjęcia pierwsze Chimery, na razie Chimci.

deathgs, ale super wieści :1luvu:
Jeśli chodzi o Twoje pytania, Chimera była kotem bezproblemowym. Nie chorowała, jadła wszystko co było w menu schroniska :wink: Jedynie co, to nie tolerowała innych kotów.Musiała siedzieć w klatce :( Do ludzi była bardzo miziasta. Nie pamiętam dokładnie od kiedy była w schronisku :oops: 5 miesięcy na pewno, bo tyle czasu tam pracuję. Mam nadzieje, że nie będzie sprawiać kłopotów.
Bardzo się cieszę, naprawdę, aż miło popatrzeć na takie fotki :D

Sylwi@

Od: Pon lis 03, 2003 23:31

Post » Czw mar 19, 2009 16:14

Sylwi@ pisze:
deathgs pisze:http://picasaweb.google.pl/malgdeath/ChimciaVelChimenka?authkey=Gv1sRgCOCvw4j_k6PB9gE#

zdjęcia pierwsze Chimery, na razie Chimci.

deathgs, ale super wieści :1luvu:
Jeśli chodzi o Twoje pytania, Chimera była kotem bezproblemowym. Nie chorowała, jadła wszystko co było w menu schroniska :wink: Jedynie co, to nie tolerowała innych kotów.Musiała siedzieć w klatce :( Do ludzi była bardzo miziasta. Nie pamiętam dokładnie od kiedy była w schronisku :oops: 5 miesięcy na pewno, bo tyle czasu tam pracuję. Mam nadzieje, że nie będzie sprawiać kłopotów.
Bardzo się cieszę, naprawdę, aż miło popatrzeć na takie fotki :D

No mój Promyk do niej gada już ale ona potrzebuje jeszcze trochę czasu. Mam nadzieję, że jego polubi ;)

A czy jesteście pewne, że te strupki, które ma nie są żadną grzybicą czy czymś zakaźnym. Pytam bo mam niemowlę w domu, więc to ważne. Ponoć wetka w e-gu powiedziała, że to nic z tych rzeczy.

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Czw mar 19, 2009 18:59

No i Chimera rozwaliła Promykowi ucho bez rzadnej przyczyny :crying:

deathgs

Post » Czw mar 19, 2009 22:04

deathgs pisze:No i Chimera rozwaliła Promykowi ucho bez rzadnej przyczyny :crying:

Cala Chimera :roll: potrafila przywalic niejednemu kocurowi.

Dzis oddalam wszystkie maluszki do nowych domow :D

Szykuje sie domek dla Nicodemusa :) tylko jeszcze panciowie zakupy na przyjecie kotka musza zrobic.

Dzis Misia miala usowana narosl na dziasle, biedna :( Miala guzka wielkosci duzego migdala. Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz lepiej.

Rafi ma bardzo brzydkie wyniki krwi :( Wysoki poziom leukocytow. Na razie na antybiotyku, pozniej pobranie krwi i test na bialaczke..... :(

Gizmus bryka po adopcyjnym, leje Filemonka i Nemusia :lol: Zafunduje mu jutro kastracje a co ;) niech sie troszke wyciszy :)

Jutro kolejny dzien, oby byl szczesliwy dla ciapkotow i ich "wrednej panci-opiekunci" ;)

Izabela

Post » Czw mar 19, 2009 22:26

A u nas Chimera siedziła z dziczkami pod łózkiem polowym w wielkiej 5-kotnej komitywie, przytulona 8O

Strupki ma na całym grzbiecie, wetka badała to na wszystkie strony, wg niej to uczlenie na jakiś skłądnik jedzenia.Ale u Deathgs je najlepsze jedzenie, wiec mam nadzieję, że przejdzie.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Czw mar 19, 2009 22:34

kordonia pisze:A u nas Chimera siedziła z dziczkami pod łózkiem polowym w wielkiej 5-kotnej komitywie, przytulona 8O

Strupki ma na całym grzbiecie, wetka badała to na wszystkie strony, wg niej to uczlenie na jakiś skłądnik jedzenia.Ale u Deathgs je najlepsze jedzenie, wiec mam nadzieję, że przejdzie.

Mowilam, ze alergia ;)

Izabela

Post » Pt mar 20, 2009 1:18

kordonia pisze:Izabela- Filip przyjechał z fajną obrózka miękką przezroczystą, w którą można włożyć karteczkę z imieniem.
Gdzie takie cuda mozna kupic?

W internecie pod hasłem "szpitalne opaski identyfikacyjne dla niemowląt i dorosłych" znalazłem trochę tego. Tylko muszę to naocznie pomacać i sprawdzić jakie długie one są. Cena 30zł za 100szt nie jest szokująca. Jak to potestuje to zanabędę na próbę dla Ciapkotów.
"..jeśli nie masz po co żyć, żyj na złość innym"

http://WWW.CIAPKOWO.PL - może ty odmienisz ich los.

mariusz_s

Od: Pon gru 24, 2007 20:56

Post » Pt mar 20, 2009 5:18

mariusz_s pisze:
kordonia pisze:Izabela- Filip przyjechał z fajną obrózka miękką przezroczystą, w którą można włożyć karteczkę z imieniem.

W internecie pod hasłem "szpitalne opaski identyfikacyjne dla niemowląt i dorosłych" znalazłem trochę tego. Tylko muszę to naocznie pomacać i sprawdzić jakie długie one są. Cena 30zł za 100szt nie jest szokująca. Jak to potestuje to zanabędę na próbę dla Ciapkotów.

Patrz a ja blondynka :oops: :wink: nie wiedzialam co wpisac w google i jak znalezc te opaski :oops:

Mariusz dziekuje :) :spin2:

Izabela

Post » Pt mar 20, 2009 7:40

mariusz_s pisze:

Dla niemowlat to mam na oddziale- za małe.
Ale faktycznie, te dla dorosłych moga byc dobre
Obrazek

kordonia

Post » Pt mar 20, 2009 12:21

Izabela pisze:
deathgs pisze:No i Chimera rozwaliła Promykowi ucho bez rzadnej przyczyny :crying:

Ale mój rudy jest dzielny dziś od rana za punkt honoru postawił sobie by się zaprzyjaźnić mimo ran na uchu :crying: podchodzi do niej delikatnie na paluszkach i się próbuje przymilać, tak delikatnie dotknął jej ogonka. A ona nim macha z wściekłością. Wredne babsko. I sadzi śmierdzące kupy ale myślę już niedługo RC zacznie działąc pozytywnie na jej organizm i może też okaże się, że ona jest złośliwa bo jej zdrowotnie coś dokucza.
A ponadto zajęła jego wszystkie legowiska - cholera jedna babsko zaborcze. Dokupię mu nowe i tyle!

deathgs

Post » Pt mar 20, 2009 15:29

kordonia pisze:
mariusz_s pisze:

Dla niemowlat to mam na oddziale- za małe.
Ale faktycznie, te dla dorosłych moga byc dobre

Zdobyłam przed chwilą takie dla dorosłych- sa idealne :D
Ale jednorazowe.
Obrazek

kordonia

Post » Sob mar 21, 2009 15:47

Izabela pisze:

Cala Chimera :roll: potrafila przywalic niejednemu kocurowi.

A dziś rano poza uchem jeszcze ma nos zadrapany ale lekko :roll:
Jest dzielny i kochany dalej próbuje się z nią zaprzyjaźnić i do niej miauka.

To przez to, że nie umie liczyć i daje jej cały czas "drugą szansę". A Chimcia grzeje dupkę na legowisku koło grzejnika.

deathgs

Post » Sob mar 21, 2009 16:11

Obrazek

Obrazek

Obrazek

deathgs

[poprzednia][następna]