kolejna kicia we wnykach, oszust!! chciał wyciągnąc kase!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 17, 2009 13:32

ZOBACZCIE NA TEJ STRONIE SĄ KOMENTARZE LUDZI :wink:
http://www.kolno.home.pl/portal/index.p ... d=1&show=1
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Wto mar 17, 2009 23:44 Sędzia Dred

Jestem zażenowany całą zaistniałą sytuacją, znam bardzo dobrze Łukasza, podziwiam jego zapał w dążeniu do celu w zdobywaniu mistrzowskich wyników, zgadzam sie, że za to co zrobił należy mu sie kara, ale róbcie to w jakiś bardziej humanitarny sposób, a nie obrzucając obelgami. Znając Łukasza uważam , że musiał byc bardzo zdesperowany posuwając sie do takiego czynu. Od kilku lat bez oddzwięku pukał do drzwi wielu instytucji i lokalnych organizacji o dofinansowanie jego coraz to lepszych wyników w sporcie, za ostatni grosz organizował wszystko co potrzebne mu było w podstawowym wyposażeniu aby startowac w mistrzostwach Polski. Teraz macie pełny obraz do czego gotowi sa Polscy sportowcy w bezgranicznym dążeniu do mistrzowskich wyników, tylko mieszkańcy dużych aglomeracji takich jak Warszawa itp. są w stanie łatwo pozyskac sponsorów, a w takiej mieścinie jak Kolno ludzie żyją od dziesiątego do dziesiątego i w nosie mają sportowców (dziwaków), każdy walczy o swoje. Wezcie się wszyscy zastanówcie czy warto tak było gnoic chłopaka.

Łukasz wstyd Mi za Ciebie, musisz się mocno zastanowic nad swoim występkiem i myślę, ze to co sie stało jest i tak dużą karą.

A tak na marginesie, kilka słów do pani z kancelarii prezydenta:

Niech sie pani weżmie do roboty i przekaże swojemu przełożonemu aby zwrócił wzrok ku Naszym kolneńskim okolicom i zadbał o sportowców, którzy są zdolni w imię ideii sportowych wyników posuwac się do takich czynów.

Łukasz, powinienes wystąpic z propozycją dobrowolnej kary dla siebię, przed użytkownikami forum i miłośniakami kotów.

Trzymam kciuki za pomyślne wyjaśnienie tej sprawy wobec obu stron.

Pozdrawiam wszystkich sportowców z Kolna i okolic.

Paweł Szczech

Kolniak

Od: Wto mar 17, 2009 23:09

Post » Śro mar 18, 2009 7:28 Re: Sędzia Dred

Kolniak pisze:J Od kilku lat bez oddzwięku pukał do drzwi wielu instytucji i lokalnych organizacji o dofinansowanie jego coraz to lepszych wyników w sporcie, za ostatni grosz organizował wszystko co potrzebne mu było w podstawowym wyposażeniu aby startowac w mistrzostwach Polski. Teraz macie pełny obraz do czego gotowi sa Polscy sportowcy w bezgranicznym dążeniu do mistrzowskich wyników, tylko mieszkańcy dużych aglomeracji takich jak Warszawa itp. są w stanie łatwo pozyskac sponsorów, a w takiej mieścinie jak Kolno ludzie żyją od dziesiątego do dziesiątego i w nosie mają sportowców (dziwaków), każdy walczy o swoje. Wezcie się wszyscy zastanówcie czy warto tak było gnoic chłopaka.

No iście sportowa postawa-uwazam,że to co zrobił nie może byc usprawiedliwione w żaden sposób!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro mar 18, 2009 8:29 Re: Sędzia Dred

Kolniak pisze: ...Teraz macie pełny obraz do czego gotowi sa Polscy sportowcy w bezgranicznym dążeniu do mistrzowskich wyników...
Paweł Szczech

A jakie jeszcze postępki usprawiedliwiłbyś dążeniem młodych sportowców do sukcesu i ich ciężkim losem? Czy mógłby napaść na staruszkę- w końcu był zdesperowany?
Mateusz

mateusz_z_huty

Od: Nie gru 07, 2008 19:42

Post » Śro mar 18, 2009 8:34 Re: Sędzia Dred

Kolniak pisze: Wezcie się wszyscy zastanówcie czy warto tak było gnoic chłopaka.

Kolniak pisze:sportowców, którzy są zdolni w imię ideii sportowych wyników posuwac się do takich czynów.

Panie Pawle, z uwagą przeczytałam Pana post. Pozwoli Pan, że nie będę jednak cytować całości, a ustosunkuję się do jej sedna oraz do tych dwóch cytatów.
Problem sponsoringu sportowców, by mogli rozwijać swój talent, osiągać wyniki jest porównywalny z jakąkolwiek inną sytuacją życiową przekładającą się na brak środków na coś, co jest nam potrzebne do życia i rozwoju. Zgadzam się z Panem, że utalentowani młodzi ludzie często nie mają możliwości, by rozwijać swoje uzdolnienia. I rzeczywiście dotyczy to zwłaszcza małych miast i miasteczek.
Nie mogę jednak przystać na to, że z takiego powodu można posuwać się do oszustwa, kradzieży lub może nawet jeszcze gorszych czynów, bo co, jeśli ten, którego będę chciała okraść lub oszukać, nie chce oddać mi tego, co ma ? Mam mu przyłożyć, żeby oddał ?

Idea sportu, o której Pan pisze, to nie tylko wyniki, to również nieskazitelna postawa (mówię tutaj o idei, nie o smutnej praktyce, gdzie idolem może być na przykład osiągający znakomite wyniki uwielbiany sportowiec, uzależniony od narkotyków lub dopalaczy. Pomijam też korupcję w sporcie, ponieważ Pan również podniósł znaczenie samej idei).

Bardzo proszę, by jeszcze raz przeczytał Pan swój bardzo emocjonalny w gruncie rzeczy post i nie uważał, że odkrycie i nagłośnienie oszustwa i próby wyłudzenia, które przecież są przestępstwem, było "gnojeniem" młodego sportowca.
Czy szary i przeciętny Jaś Kowalski miałby u Pana mniejsze prawa, w takiej samej sprawie ?

Podobnie, jak Pan mam nadzieję, że Pana przyjaciel wyciągnie z tego stosowne wnioski, a w przyszłości uda się na wyższym szczeblu pomóc młodym ludziom, by mogli się realizować, w tym co robią.
Ale, póki co, pozostaje brak społecznej akceptacji patologicznych zachowań, które dzięki temu zostaną zduszone w zarodku, bez prób naśladownictwa. A rozwój młodego sportowca nie będzie polegał na obmyślaniu następnych, oszukańczych sposobów zdobycia środków na realizację swoich marzeń.

Jak Pan pewnie zauważył, na tym forum pojawia się wiele osób i fundacji, którym leży na sercu dobro tych, które nie potrafią same zadbać o siebie i swoje zdrowie - zwierząt.
Przypadek, który został opisany w tym wątku, jak to już zauważyli forumowicze, może podważyć zaufanie do nich, co przełoży się na mniejszy dopływ środków finansowych, w tym przypadku na potrzebujące i naprawdę chore koty.
Ucierpią na tym zwierzęta. I to będzie taki pozasportowy wymiar wybryku Pana przyjaciela.
Pozdrawiam serdecznie.

Marcellina

Od: Nie sie 05, 2007 12:29

Post » Śro mar 18, 2009 8:41

Panie Pawle, przeczytał Pan wszystkie 18 stron tematu?? nie uważam żeby Łukasz został potraktowany w niehumanitarny sposób, czy obrzuciliśmy go kamieniami?? czy zakuliśmy we wnyki?? jakie działanie byłoby według Pana humanitarne?? pogrożenie palcem??
Ciekawa jestem jak zareagowałaby społeczność Kolna gdyby Łukasz posłużył sie zdjęciem człowieka, dajmy na to "brata", niesprawnego ruchowo i wymagającego pilnej operacji?? czy usprawiedliwiłby Pan wtedy postępowanie Łukasza, przecież zdesperowany chciał tylko dofinansowania swojej sportowej pasji. Zresztą jak już wspomniano, sportowiec powinien szczycić sie nie tylko świetnymi wynikami, zapałem, czystością "chemiczną" organizmu, ale także powinien być przykładem praworządnego obywatela, godnym naśladowania dla młodszych kolegów. Czy "bezgraniczne dążenie do lepszych wyników" usprawiedliwia czyn Łukasza?? proszę się zastanowić.
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Śro mar 18, 2009 14:54

Kolniak pisze:
A tak na marginesie, kilka słów do pani z kancelarii prezydenta:

Niech sie pani weżmie do roboty i przekaże swojemu przełożonemu aby zwrócił wzrok ku Naszym kolneńskim okolicom i zadbał o sportowców, którzy są zdolni w imię ideii sportowych wyników posuwac się do takich czynów.

[size=12]Pani z kancelarii prezydenta zajeła sie tym co do niej należy jest rzecznikiem do spraw zwierząt nie sportowców :!:
W sprawie sportowców prosze zwrócić sie do odpowiedniej instytucjii :!:
Zapewniam cie ze p.Karina pracuje ciężej niż ci sie wydaje 8O
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Śro mar 18, 2009 16:01

wiecie ja juz czasami czytam i musze sie szczypac bo oczom nie iwerze

panie Pawle a SKAD ZWIERZETA MAJA BRAC PIENIADZE NA WYLECZENIE SIE Z CHOROB :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

MOZE TEZ MAJA OSZUKIWAC AUKCJAMI NA ALLEGRO

CZY PAN NIE CZUJE SIE ODPOWIEDZIALNY ZA CHORE I BEZDOMNE ZWIERZAKI :?:
A CZYJA TO WINA ZE SA BEZDOMNE I CIERPIA CHOROBY :?:

TROCHE EMPATII
TROCHE ZROZUMIENIA

TO ZE ZWIERZE NIE MOWI -NIE :!: :!: :!: :!: :!: ZNACZY ZE NIE CZUJE I NIE MYSLAI:!: :!: :!:

WSZYSCY W ROWNYM STOPNIU JESTETSMY ZA NIE ODPOWEIDZIALNI BEZ WZGELU CZY JEST SIE ICH MILOSNIKIEM CZY NIE :?:

I JESZCZE JEDNO PYTANIE
PAN SOBIE MYSLI ZE MY TU WSZYSCY NA FORUM TO MILONERZY JESTESMY :?:
PAN SOBIE ZDAJE SPRAWE ILE KOSZTUJE WETERYNARIA W POLSCE :?: :?: :?: JAKIE TO SA KOSZTY

I GDYBY NIE LUDZIE DOBREJ WOLI TO ZWIERZETA UMIERALY BY NA NASZYCH OCZACH
PAN SOBIE POCZYTA WATEK NP PANI IZY ZE SZCZECINA
ONA ODDAJE WSZYSTKIE PIENIADZE JAKIE MA ZEBY WYKARMIC 160 KOTOW-BEZDOMNYCH+20 SWOICH :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: NI EMA NIC DLA SIEBIE WSZYSTKO ODDAJE TYM ZWIERZAKOM :!: :!: :!:

PAN SIE ZASTANOWI NAD PRIORYTETAMI
BO CHYBA WIDZE ZE JEST Z NIMI DROBNY PROBLEM :roll:

POZDRAWIAM

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw mar 19, 2009 7:26

Powinniście uzbierac na leczenie kobiety, która przeniosła się do świata kotów.

Powiedzcie gdzie mam zgłosic swoją tragiczne wydarzenie z dziecinstwa gdzie kot sąsiadów udusił dla zabawy 8 sztuk Moich małych bezbronnych 2-miesięcznych króliczków, nie obwiniam za to kota, ale wszystkich nawiedzonych właścicieli kotów i psów zasrywających ulice i chodniki miast.

Kolniak

Post » Czw mar 19, 2009 7:31

Trochę litości dla zwierząt, które dusicie w betonowych dżunglach, ciasnych mieszkaniach, wdychających opary swoich ciemiężycieli.

Wolnośc dla wszystkich ciemiężonych zwierząt.

Kolniak

Post » Czw mar 19, 2009 7:49

pokazał nam Pan właśnie że nie ma sensu dyskusja z Panem. Mam nadzieję ze moja wypowiedz będzie ostatnia. I proszę sie cieszyć że mieszka Pan "w takiej mieścinie jak Kolno, gdzie koty latają samopas i srają w podwórkowy piasek, dzięki temu taki kołtun zaściankowy jak Pan nie pobrudzi sobie bucików...
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Czw mar 19, 2009 8:01

ja nawet nie mam sił komentować... tego co zostało napisane wyżej!

Aczkolwiek my ludzie zmieniamy srodowisko zwierząt wiec musimy byc za nie odpowiedzialni.

a przykład p.Izy tez nie jest najlepszym przykladem ...

a Łukasz życze Ci wielu sukcesow i znalezienia super sponsora! jednak wiesz juz chyba,że nie tedy droga!
Znalazles sposob bardzo mmm nieelegancki... może trzeba było napisac wprost, czego Ci potrzeba! Zostawić wiaomość - prośbę może ktoś się zainteresuje!
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

Post » Czw mar 19, 2009 8:01

Kolniak pisze:Powinniście uzbierac na leczenie kobiety, która przeniosła się do świata kotów.

Powiedzcie gdzie mam zgłosic swoją tragiczne wydarzenie z dziecinstwa gdzie kot sąsiadów udusił dla zabawy 8 sztuk Moich małych bezbronnych 2-miesięcznych króliczków, nie obwiniam za to kota, ale wszystkich nawiedzonych właścicieli kotów i psów zasrywających ulice i chodniki miast.

Synu zainwestuj w psychiatre
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw mar 19, 2009 8:02

Nie warto szarpac sobie nerwów-proponuje "olać" tego "miłośnika sportu za wszelką cenę"-będzie bronił swojego zdania i wypisywał kolejne absurdy!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw mar 19, 2009 8:03

a może np.: ubierzemy Łukasza w piekna koszulke na jakies zawody - z jakimś hasłem ? :)
dlaczego nie możemy pozyskac zamiast stracic?
ObrazekObrazek

Minik

Od: Wto cze 24, 2008 12:50

[poprzednia][następna]