Karol - bardzo chory Orzeszek :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2009 12:53

:cry: ojej, Karolku, Olu - ale sie porobilo :(
Kiedy Karolek byl u mnie - nie bylo zadnych problemow z tylnymi lapami czy wymiotami - tylko te "prezenty" poza kuweta (choc byly dni, kiedy zadnych pezentow nigdzie nie znalazlam). Jedyne co by pasowalo do aktualnego stanu to sposob w jaki czesto patrzyl, oczami przymknietymi "od gory", jak czlowiek z porazeniem mozgoywm, ktory patrzy ale nie dociera do niego to co widzi - z takiego stanu wyrywalo go wtedy zaproszenie na kanape czy lozko, do miziania ...

Na karmienie czyms innym niz reszta stada jedynie zamkniecie w innym pokoju na czas karmienia, lub warowanie przy misce zostaje.
Mam tak z Blanka - od czasu problemow z nadzerka w pyszczku. Poniewaz kicia suchego juz nie je, a do mokrego konkurencja jest ostra, to albo dostaje zarcie w zamknietej sypialni, albo na blacie w kuchni - i wtedy stoje obok i pilnuje, zeby jej nikt nie przeszkadzal. Na poczatku byla to kwestia antybiotykow, ale teraz to kwestia "jesc albo nie jesc" dla bidulki (jak na chwile odejdzie od miski, albo da sie odepchnac - bedzie chodzic glodna, a rekonwalescentka nie powinna :( .
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Wto mar 17, 2009 23:11

Karol ostatnio zrobił sie jeszcze bardziej przytulasty. Sporo czasu spędza na parapecie w naszej sypialni ale lubi też pospać na poduszce. Salon przestał być jego ulubionym miejscem.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro mar 18, 2009 6:48

Mizianki dla Karolka! :kotek:

Gocha17_

Post » Śro mar 18, 2009 10:00

ode mnie też
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Sob mar 21, 2009 12:33

W gore Karolku!
Szykuje Ci male co-nieco, zeby z pustymi rekoma nie przyjechac, kiedy juz sie wreszcie zbiore z odwiedzinami ...

Gocha17_

Post » Sob mar 21, 2009 21:13

jak się kociasty czuje?
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Nie mar 22, 2009 9:42

Mizianki dla Karolka!

Dzielni Duzi swoim niezawodnym Kotobusem znow ratowali kocie (a tym razem i psie) istnienia z Boguszyc. Wiec cierpliwie czekam na chwile wolna, kiedy Ola bedzie mogla cos napisac :oops:

Gocha17_

Post » Nie mar 22, 2009 13:05

:cry: Ratowanie świata to bardzo wyczerpujące i stresujące zajęcie. Kociaste były bardzo stęsknione za nami a jeszcze bardziej za pełną miską chociaż córka też je nakarmiła.
Karol jak tylko się położyłam wsunął się do mnie pod kołdrę. On tak cichutko mruczy do snu, cudownie po prostu.
Ostatnio żadnych prezentów nie znajduję ani w salonie ani w przedpokoju. Może się kamufluje w innej części domu :roll: a może chodzi do ogródka a ja go niecnie podejrzewam.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie mar 22, 2009 15:38

Karolek :1luvu:
Potrafi byc kotem idealem! :ok:

Gocha17_

Post » Śro kwi 01, 2009 17:13

:oops: Muszę się przyznać bez bicia, że nie zaczęłam jeszcze podawać Karolowi luminalu. Mam jakiś wewnętrzny opór. Sporo ostatnio byłam w domu i nie zauważyłam żadnych złych przygód. Sama nie wiem, co o tym myśleć.
Karol jest smutny ale właściwie nigdy nie był "rozrywkowym" kotem. Powinnam go chyba zamknąć w salonie i sprawdzić qpale. :roll:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw kwi 02, 2009 8:17

biedny kocio....trzymam kciuki.
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Czw kwi 09, 2009 10:09

Wesolego Jajka dla Karolka i innych Zalesiowych footerek - jak i Spokojnych Swiat dla Dzielnych Duzych.

Mialam kiedys okazje widziec Karolka w wersji rozrywkowej - jak wyzywal sie na poduszeczce z koci-mietka. Sesja zawsze trwala baaaardzo dlugo (nie musialam obserwowac, bo byl przy poduszeczce dzwoneczek. A poduszeczka po zabawie byla mokrusienka. :lol:

Kciuki dla chlopaka, zeby jeszcze pokazal, jak sie potrafi bawic! :ok:

Gocha17_

Post » Nie kwi 12, 2009 19:57

:1luvu: Gocha, wielkie dzięki za dofinansowanie Karola i prezenty dla niego. Ostatnio przyłapałam niegrzecznego chłopczyka na górze i dzięki temu zobaczyłam, że nie ma sraczki. Co prawda nie jest to qpal całkowicie zdrowy ale właściwie nie ma się co czepiać.

:D Karol ostatnio regularnie sypia z DużumFacetemzBrodą, :wink: chyba niedługo zacznę być zazdrosna.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro kwi 22, 2009 14:26

W niedzielę zobaczyliśmy jak Karol się bawi. 8O Biegał po pokoju z ogonem do góry, podskakiwał i ganiał myszkę. Było to zupełnie niesamowite to nigdy jeszcze go nie widzieliśmy tak dokazującego.
Niestety w poniedziałek rano Tż przyłapał Karola jak sikał w koc Zuzki. Niby przysiadł sobie niewinnie na rożku koca a plama mokra została. Najgorsze jest to, że jak się na niego krzyknie to ucieka tak jakby wiedział, że źle robi. :evil: Włożyłam mu szmatkę do kuwety w nadziei, że mu sie bardziej spodoba bo wielki koc trudniej uprać.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro kwi 22, 2009 14:43

a to paskudnik lejek!
~
trzymam kciuki by Karolek zmadrzal i przestal siusiac.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

[poprzednia][następna]