Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 17, 2009 22:43

Może nie reportaż o przytulisku (na razie jak mówi Ania), ale rozpropagować akcję adopcyjną.
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Wto mar 17, 2009 22:46

Rustie pisze:Na razie żadnej nagonki w mediach! Póki panie współpracują po dobroci, to trzeba to wykorzystać. Kontakty przydadzą się później, bo pewnie w końcu zaczną się problemy :(

Nie chodzi mi o nagonke...chyba zle mnie zrozumialas...chodzi o reportaz, uczciwe pokazanie sprawy zwrocenie uwagi na problem, tylko o to mi chodzi.

Ale nic na sile oczywiscie....myslalam raczej o akcji wsparcia i zbiorki pieniedzy na wolontariuszy i domy tymczasowe....

ale skoro nie to ok...
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto mar 17, 2009 22:47

A gdzie można pobrać ulotki? Chętnie porozwieszam w zaprzyjaźnionych lecznicach i sklepach.
To straszne co napisała Alina_s o wykradzionym psie, ktory mial dom. Ja czytałam o kupowanych po 200 zł jamnikopodobnych pieskach. To nie jest normalne zachowanie jesli się popatrzy na warunki panujące w Boguszycach. Pani Bożena bardzo kocha zwierzęta, ale samą miłością nie nakarmi sie 800 psów :cry:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto mar 17, 2009 22:49

zmorka pisze:Może nie reportaż o przytulisku (na razie jak mówi Ania), ale rozpropagować akcję adopcyjną.

ale zeby rozpropagowac i wspierac trzeba powiedziec dlaczego,.. trzeba zachecic ludzi, najlepiej jakby ktos znany popral akcje...tak kombinuje.

Jest wielu znanych ludzi ktorzy kochaja zwierzaki...chodzi mi o zbiorke srodkow finansowych...i adopcje.
Obrazek

aga9955

Post » Wto mar 17, 2009 22:49

Nie licz na to, że nie będzie w najbliższym czasie szczeniąt. Nie wiem czy tam jest prowadzona jakaś ewidencja suk i sterylizacji. Na to bym też nie liczyła. Nie mamy pewności czy pod tym legowiskiem co stało pod oknem nie zostały jeszcze maluszki ale było za ciemno żeby sprawdzić. KONIECZNIE NASTĘPNYM RAZEM TRZEBA MIEĆ LATARKĘ!!

Niestety te szczeniaki, które zostały w pomieszczeniach (celowo nie piszę pokoje :evil: ) pod opieką pani Marzeny są to podrostki dla, których wyciągniecie jest pewnie ostatnią szansą na porządna socjalizację.

Mam klatkę wystawową 80x80x100, która pewnie zmieściłaby sie w naszym autku ale nie ma pewności, czy będziemy mogli jechać w niedzielę do Boguszyc.
Szczerze mówiąc z punktu widzenia podróżowania kotobusem po Polsce to wolelibyśmy żeby zwierzaki zabierać w sobotę bo wtedy jeszcze mamy niedzielę na odpoczynek.

!!! W KĄCIE ZA PIECYKIEM LEŻAŁ ŻÓŁTY PIES, NIE WIEM CZY NIE BYŁ MARTWY BO WYGLĄDAŁO TAK JAKBY GŁOWĘ MIAŁ BEZPOŚREDNIO POD TĄ ROZGRZANĄ KOZĄ. NIE RUSZYŁ SIE JAK WESZLIŚMY. MIAŁAM O NIEGO ZAPYTAĆ PANIĄ MARZENĘ ALE W KOŃCU W FERWORZE WALKI ZAPOMNIAŁAM. JEŚLI ŻYJE TO MOŻE BYĆ BARDZO CHORY! :cry:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto mar 17, 2009 22:53

Jak do tej pory nikt nie robil żadnej nagonki na panią Bożenę w mediach, wręcz przeciwnie. Kilka razy było o jej przytulisku w programach Michała Olszańskiego, z życzliwoscią. Ostatnio niestety w zbyt różowych kolorach...
Nagłośnienie sprawy np. w Expresie Reporterów to gwarancja pomocy, bardzo dużej, ale jak tam sobie chcecie, ja sie nie wtrącam.
Ostatnio edytowano Śro mar 18, 2009 7:56 przez Amica, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Wto mar 17, 2009 22:55

Na razie ustalilismy, ze nie robimy nagonki w mediach. Rozmawialam z fotoreporterem, ktory to zrozumial i zdecydowal poczekac na rozwoj wydarzen.
Nasz wyprawa byla owocna, wiec nie bardzo mamy na co narzekac.
Nastepne sa juz planowane. Zobaczmy jak to sie rozwinie.
Jesli rozwinie sie dobrze, wowczas poprosimy media o wspolprace, ale nie o nagonke i robienie sensacji. Tylko o pomoc.
Jesli nagle okazaloby sie, ze wspolpraca legla w gruzach i ze nic nie zapowiada zmian, wtedy siegniemy po inne srodki.
Dopiero zaczelismy. Wezmy odrobine na wstrzymanie.
Szukajmy nowych dt, zrobmy porzadek z zabranymi juz zwierzakami.

Na dogo dwa szczeniaki z Boguszyc szukaja domu juz 2 miesiac.

Wlasnie dostalam wiadomosc, ze Ewa zalatwila klatke na transport psiaka dla Dogo. Wymaga przerobek, ale do niedzieli bedzie gotowa.
Jak dla mnie to oni tam chca wspolpracowac.
W niedziele z Boguszyc wyjezdzaja 3 psy.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto mar 17, 2009 22:59

ja się boję
że jeżeli by się temu nadało teraz rozgłos
to pojawią się jakieś służby sanitarne czy coś
i nie będą się cackać,
na pewno nie będą leczyć chorych zwierząt...
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto mar 17, 2009 23:00

Myślę że należałoby nagłośnić sprawę - wiele osób może pomóc, wiele firm. gmin. powiatowy lekarz przyspieszy swoje decyzje wiedząc że wszyscy patrzą na te decyzje i będą one z pewnością lepiej przemyślane

Alina-S

Od: Wto lut 26, 2008 15:38

Amica pisze:Jak do tej pory nikt nie robil żadnej nagonki na pania Bożene w mediach, wręcz przeciwnie. Kilka razy było o jej przytulisku w programach Michała olszanskiego, z zyczliwoscią. Ostatnio niestety w zbyt różowych kolorach...
Nagłośnienie sprawy np. w Expresie reporterów to gwarancja pomocy, bardzo dużej, ale jak tam sobie chcecie, ja sie nie wtrącam.

Mozna zrobic dobry reportaz....kurcze ja bym byla za propagowaniem akcji sterylizacji i za wsparciem finansowym.
Nie nagonka....
Nie chce sie wtracac oczywiscie i jezeli ktos z zarzadu lub osob decydujacych bedzie za to prosze na pw. Nie obiecuje ze to bedzie mozna zorganizowac za chwile ale mozna zaczac dzialac. Gwiazdy nie tylko tancza na lodzie i w tancu z gwiazdami czy jak to sie nazywa.....Moze mozna bedzie zainteresowac kogos popularniego wsparciem akcji....zastanowcie sie. Ja moge sprobowac z tej strony...
Obrazek

aga9955

aga9955 akcja dziewczyn wyszła wspaniale. Pani Bożena zobaczy zdjęcia zwierząt, że maja szansę na dom. Sama powinna zgodzić się na akcję medialną. Błagać ludzi, bo przecież sama nie da rady. Pamiętam jej dom sprzed lat. Było tam dużo zwierząt zawsze, ale życie było sielskie anielskie. Dziś nie podoła sama. Przecież to nie jej wina, że chce pomagać zwierzakom. Jedna akcja medialna rozluźniłaby tłok. Wielu ludzi nawet nie wie o dramacie Pani Bożeny i zwierząt. Wielu pewnie wzdrygnie ramionami, ale wielu też pomoże. Z doświadczenia wiem, że najłatwiej znaleźć domy dla zwierząt kiedy media wkraczają do akcji.
Obrazek

zmorka

Aga, to ja przepraszam w takim razie :oops: To było po prostu moje pierwsze skojarzenie - pokażmy jaka to umieralnia i kto jest temu winien (bo nalezałoby im się, tylko co to da...)
Hm, pomysł z wyważonym reportażem, tak by się nie narazić, a uzyskać dodatkową pomoc (adopcje, finanse, ew. DT) niegłupi...

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Wto mar 17, 2009 23:07

Ponieważ wszyscy się dziś zachwycali suniami od fufu, to ja jeszcze raz wklejam moją Matyldzię:

W Boguszycach:
Obrazek

i u mnie w poduchach:
Obrazek Obrazek

Jak się wszystko uda z transportem, to w niedzielę Matyldzia pojedzie do Poznania, do swojego domu z ogrodem i będzie tam śmigać do woli :)

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto mar 17, 2009 23:07

Spokojnie ja nie chce nikomu zaszkodzic a juz tym bardziej utrudnic pracy wolontariuszkom ktore robia dobra robote.....ja tylko zdaje sobie sprawe ze to w tej sytuacji kropla w morzu.....800 psow, maskara.....
Bez wsparcia, bez akcji i bez naglosnienia moze byc kiepsko...Srodki finansowe sa potrzebne, chore zwierzaki potrzebuja kasy, na leczenie...kasa na sterylizacje sa potrzebne....ja tylko mysle o wielkosci sytuacji i problemu...nie poradzicie sobie same.
Obrazek

aga9955

Post » Wto mar 17, 2009 23:09

CoolCaty ojej jaka śliczna, spokojna i szczęśliwa. Mam nadzieję, że pani Bożena zobaczy te zdjęcia i się ucieszy. :D
Obrazek

zmorka

[poprzednia][następna]