Ciachamy bezdomność cały rok, cz.2, Licznik: 351 + 151= 502

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 16, 2009 23:24

witam

chcialabym wysterylizowac bezdomniaki w mojej okolicy ale moje fundusze studenckie sa bardzo skromne.moge kotom zagwarantowac opieke po zabiegu.mieszkam w poznaniu-skad moge wziasc fundusze na sterylizacje?czy ciach!sponsorowalby tez koty poznanskie?(mieszkam pod poznaniem)..bylabym wdzieczna za info gdzie sie z tym zwrocic-w koncu czas plynie a koty marcuja...

karolina 1

Od: Nie mar 15, 2009 23:56

Post » Pon mar 16, 2009 23:24

witam

chcialabym wysterylizowac bezdomniaki w mojej okolicy ale moje fundusze studenckie sa bardzo skromne.moge kotom zagwarantowac opieke po zabiegu.mieszkam w poznaniu-skad moge wziasc fundusze na sterylizacje?czy ciach!sponsorowalby tez koty poznanskie?(mieszkam pod poznaniem)..bylabym wdzieczna za info gdzie sie z tym zwrocic-w koncu czas plynie a koty marcuja...

karolina 1

Od: Nie mar 15, 2009 23:56

Post » Wto mar 17, 2009 11:15

Karolinko my aż tak daleko na razie nie działamy. Poszukaj na forum osoby z poznańskich fundacji. Na pewno wiedzą, gdzie jest w Poznaniu taniej, albo mają talony na sterylki.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto mar 17, 2009 13:38

Dziś wysterylizowana została koteczka złapana przez karmicielkę na osiedlu. Jutro kolejne dwa koty będą ciachane :wink: Natomiast od ub. tygodnia trwa akcja łapankowa naszego Prezesa i ..... już wyciachano 11 dzików :wink: Teraz zaczynamy się bać faktury :strach:
Jutro też jadą na sterylkę strychowce w ilości 6 szt :strach:
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Od: Czw lut 21, 2008 21:25

Post » Wto mar 17, 2009 13:45

Nasz Rysiu idzie jak burza. Wylapal i zawiózl w ubieglym tygodniu aż 11 kotów na zabiegi. Jutro na zabiegi zabieramy nasze strychowcei wtedy też zabiore dokladna rozpiskę z lecznicy, ile kotek a ile kocurów.
Dzisiaj na zabieg jest też umówiona koteczka wolnożyjąca, którą opiekuje się karmicielka z Bytomia. Jutro z rana natomiast umówione sa też na zabieg koteczka i kocurek, które dokarmia karmicielka z Lasowic.
Jest tam więcej kotów wlonożyjących do ciachnięcia, ale zaczynamy od tych najłatwiejszych do zlapania :) Jutro też Rysiu przewiduje dalsze łapanki.
Dużo tego. Dzisiaj trochę chaotycznie :oops: Jutro po zabiegach będzie szczegółowo, bo wtedy już bedziemy mieli 100% pewność co komu udało się złapać 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto mar 17, 2009 13:50

Świetnie to wychodzi jak się pisze jednocześnie :wink: . Oczywiście chodzi o te same koty co w poście powyżej :wink:
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Post » Wto mar 17, 2009 22:02

Rysiu - wzór niedościgniony :D

A ja dalej uziemiona, ale już niedługo 8)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Wto mar 17, 2009 22:05

starchurka pisze:Rysiu - wzór niedościgniony :D

A ja dalej uziemiona, ale już niedługo 8)

Znaczy mam siły zbierać? :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

Post » Wto mar 17, 2009 22:12

właśnie 8)

starchurka

Od: Nie sie 26, 2007 0:09

Post » Śro mar 18, 2009 0:26

Barbara Horz pisze:W tym tygodniu mamy znowu do umówienia dużo sterylek :? Przede wszystkim strychowce i reszta od kobiety z interwencji. Najsmutniejsze jest to, że wczoraj dowiedziałam się o kolejnych domach ludzi, którzy dopuszczają do rozmnażania kotów, bo jak twierdzą nie mają kasy na sterylki. Niestety w tych akurat przypadkach na co innego kasa jest :evil:

dobrze, że chociaż pozwalają wykastrować- wychodzę z założenia, że lepiej zapłacić i pomóc kotom, niżbyśmy mieli jeszcze walczyć z właścicielami idiotami...

i chciałam jeszcze najmocniej przeprosić :oops: że z powodu kotła w pracy paczkę uda mi się wysłać pewnie dopiero w przyszłym tygodniu :(, ale za to pokaźniejszą i priorytetem :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro mar 18, 2009 11:09

Aga tylko problem jak zawsze w kasie, u nas oprócz licznika sterylek dług rośnie i zaczynam się tym bardzo martwić.
Paczuszką się nie martw i tak do końca marca jestem na maxa zajęta i to jest właśnie kwadratura koła. Kasy nie ma i czasu nie ma, żeby sie o nią starać. Mam już uzbieranych trochę rzeczy na bazarki, ale qrde muszę je zrobić, a czas mi spierdziela okropnie.
Dziś za to dałam rady i strychowce pojechały na ciacha - 6 szt, w tym dwie kotki :D

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Czw mar 19, 2009 11:40

Wczoraj było bardzo dużo ciachów. Od karmicielki z Lasowic kocurek i kotka, od Prezesa 3 kotki, no i strychowce : 2 kotki i 4 kocurki :D
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Post » Pt mar 20, 2009 0:13

Cichy Kąt pisze:Wczoraj było bardzo dużo ciachów. Od karmicielki z Lasowic kocurek i kotka, od Prezesa 3 kotki, no i strychowce : 2 kotki i 4 kocurki :D

super :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt mar 20, 2009 18:10

Pierwsza strona uzupełniona o sterylki Prezesa :wink:
ObrazekObrazek

Cichy Kąt

Post » Sob mar 21, 2009 18:08

Pisałam na wątku CK, napiszę i tutaj:

Mamy nowe plakaty promujące 1% dla CK i akcję CIACH!bezdomność.

Zapraszam do drukowania i przyklejania! :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

[poprzednia][następna]