Moderator: Estraven

kinga w. pisze:Okazuje się że Panna Ognia jest lękliwa, przestraszona zmianą... Biedactwo... Ale Tyś też się bał a teraz nieźle świruje. Za to już wiem które z imion będzie grało. Czerwony Ogień - Akahi. Bo z Ognistego Smoka - Hiryu to w niej niewiele.

kinga w. pisze:Okazuje się że Panna Ognia jest lękliwa, przestraszona zmianą... Biedactwo... Ale Tyś też się bał a teraz nieźle świruje. Za to już wiem które z imion będzie grało. Czerwony Ogień - Akahi. Bo z Ognistego Smoka - Hiryu to w niej niewiele.
dora750 pisze:kinga w. pisze:Okazuje się że Panna Ognia jest lękliwa, przestraszona zmianą... Biedactwo... Ale Tyś też się bał a teraz nieźle świruje. Za to już wiem które z imion będzie grało. Czerwony Ogień - Akahi. Bo z Ognistego Smoka - Hiryu to w niej niewiele.
A skąd Ty te imiona wzięłaś? Japońskie? Zdecydowanie inne niż inne...
Tyzma pisze:dora750 pisze:kinga w. pisze:Okazuje się że Panna Ognia jest lękliwa, przestraszona zmianą... Biedactwo... Ale Tyś też się bał a teraz nieźle świruje. Za to już wiem które z imion będzie grało. Czerwony Ogień - Akahi. Bo z Ognistego Smoka - Hiryu to w niej niewiele.
Dora a czytasz trochę wąteczki czy tylko ostatnią stronę
dora750 pisze:Tyzma pisze:dora750 pisze:kinga w. pisze:Okazuje się że Panna Ognia jest lękliwa, przestraszona zmianą... Biedactwo... Ale Tyś też się bał a teraz nieźle świruje. Za to już wiem które z imion będzie grało. Czerwony Ogień - Akahi. Bo z Ognistego Smoka - Hiryu to w niej niewiele.
Trochę czytam. Przepraszam, że nie czytam od deski do deski. Niestety oprócz miau mam jeszcze studia, remont i pracę, i ciężko mi przebrnąć potem przez 20 stron. Sorry, że zapytałam.
dora750 pisze:kinga w. pisze:Okazuje się że Panna Ognia jest lękliwa, przestraszona zmianą... Biedactwo... Ale Tyś też się bał a teraz nieźle świruje. Za to już wiem które z imion będzie grało. Czerwony Ogień - Akahi. Bo z Ognistego Smoka - Hiryu to w niej niewiele.

Tyzma pisze:dora750 pisze:Tyzma pisze:dora750 pisze:kinga w. pisze:Okazuje się że Panna Ognia jest lękliwa, przestraszona zmianą... Biedactwo... Ale Tyś też się bał a teraz nieźle świruje. Za to już wiem które z imion będzie grało. Czerwony Ogień - Akahi. Bo z Ognistego Smoka - Hiryu to w niej niewiele.
Trochę czytam. Przepraszam, że nie czytam od deski do deski. Niestety oprócz miau mam jeszcze studia, remont i pracę, i ciężko mi przebrnąć potem przez 20 stron. Sorry, że zapytałam.
I drażliwa też jesteś![]()
po prostu wcześniej kinga pisała i wyjaśniała etymologię imion
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], Meteorolog1 i 16 gości