Milka, Kropka, Frodo i Sznycek. Chwilowo w odwrocie ;-)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 13, 2009 11:00

Dorota pisze:
JoasiaS pisze:
Avian pisze:
JoasiaS pisze:Ponieważ Kotlet już nie mój, a Sznyc prawie czarny, myślę, że obchody dnia Czarnego Kota mogę sobie dziś odpuścić i ogłosić luz co najmniej do poniedziałku :P

To może, żeby Ci przykro nie było, zasponsorujesz obchody mojej wielkiej czarnej bandzie? :twisted:

Nie ma sprawy. Co trza zrobić?

:lol:

Chipolit, Nornica i Kokodaczność też czekają :wink:

Chyba wykręcę się składaniem życzeń, bo za chwilę odezwą się inne czarne koty i pójdę z torbami :roll: :P
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Pt mar 13, 2009 11:01

alus1 pisze:
JoasiaS pisze:
Avian pisze:
JoasiaS pisze:Ponieważ Kotlet już nie mój, a Sznyc prawie czarny, myślę, że obchody dnia Czarnego Kota mogę sobie dziś odpuścić i ogłosić luz co najmniej do poniedziałku :P

To może, żeby Ci przykro nie było, zasponsorujesz obchody mojej wielkiej czarnej bandzie? :twisted:

Joanno najlepiej tort :wink:

JA? :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt mar 13, 2009 11:18

JoasiaS pisze:
alus1 pisze:
JoasiaS pisze:
Avian pisze:

JA? :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: :strach:

pytałaś :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt mar 13, 2009 11:23

Joasiu nie daj się ,niech stawiają te co mają całe czarne koty :wink: :lol: Obrazek

lecimy do Aluś ? :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt mar 13, 2009 11:26

amyszka pisze:Joasiu nie daj się ,niech stawiają te co mają całe czarne koty :wink: :lol: Obrazek

Racja :lol:

amyszka pisze:lecimy do Aluś ? :wink:

Ja już byłam z życzeniami, ale jak Aluś daje tort, to chętnie polecę tam znowu :twisted:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt mar 13, 2009 11:30

alus1 pisze:
JoasiaS pisze:
Avian pisze:To może, żeby Ci przykro nie było, zasponsorujesz obchody mojej wielkiej czarnej bandzie? :twisted:

Może być tort - np z tuńczyka, tylko piętrowy, a najlepiej wielopiętrowy bo gromada liczna i żarłoczna :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt mar 13, 2009 11:43

Avian pisze:
alus1 pisze:
JoasiaS pisze:
Avian pisze:To może, żeby Ci przykro nie było, zasponsorujesz obchody mojej wielkiej czarnej bandzie? :twisted:

Może być tort - np z tuńczyka, tylko piętrowy, a najlepiej wielopiętrowy bo gromada liczna i żarłoczna :twisted:

Avian, naprawdę przeceniasz moje kulinarne zdolności :oops:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pt mar 13, 2009 11:57

JoasiaS pisze:
Avian pisze:
alus1 pisze:
JoasiaS pisze:

Avian, naprawdę przeceniasz moje kulinarne zdolności :oops:

Joasiu instrukcja robienia piętrowego tortu z tuńczyka:
kup 2 puszki tuńczyka o różnych rozmiarach i w dużych kawałkach.
otwórz puszkę większą i delikatnie wysuń tuńczyka na talerz
następnie otwórz puszkę druga i na poprzednio wyjętego tuńczyka wysuń zawartość tej
można ozdobić ulubionym zielskiem koteczków :twisted:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Pt mar 13, 2009 12:38

alus1 pisze:Joasiu instrukcja robienia piętrowego tortu z tuńczyka:
kup 2 puszki tuńczyka o różnych rozmiarach i w dużych kawałkach.
otwórz puszkę większą i delikatnie wysuń tuńczyka na talerz
następnie otwórz puszkę druga i na poprzednio wyjętego tuńczyka wysuń zawartość tej
można ozdobić ulubionym zielskiem koteczków :twisted:

Aluś jak zwykle kulinarnie genialna :lol:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon mar 16, 2009 9:01

:?:

:twisted:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 16, 2009 9:30

W ubiegłym tygodniu mieliśmy do wykonania duże zlecenie. Wymagało to od grafików siedzenia w firmie również po godzinach. Ustaliliśmy, że po obiedzie do drukarni będzie wracał Michał, by nadzorować pracę. Ja zostawałam w tym czasie w domu, co pozwoliło mi dokonać pewnego odkrycia.

Nieraz skarżyłam się wam tutaj na upierdliwą Milkę, która nie daje nam żyć, gdy wracamy z pracy do domu, marudząc wciąż o zabawę. Kropka i Frodo często zachowują się podobnie. W ich przypadku na szczęście obywa się to bez miauków wykonywanych w najróżniejszych tonacjach. One jedynie snują się za nami i prosząco patrzą nam w oczy :roll: . Oczywiście zawsze pierwszy łamie się Michał i wymyśla jakieś zabawy, a ja później w waszych wątkach ubolewam nad tym, że moje koty nie wiedzą co to zabawa ze sobą i kocie zapasiki :placz: .

Podczas tych kilku popołudni w tamtym tygodniu zaobserwowałam następującą rzecz. Michał zjadał obiad i zazwyczaj jeszcze chwilę kręcił się po mieszkaniu przed ponownym wyjściem do pracy, a moja kocia trójka tradycyjnie łaziła za nim sugerując: „Skoro jadłeś i odpocząłeś, to chyba pobawisz się nami, prawda??”. Michał wychodził, ja zajmowałam się swoimi sprawami i nagle okazywało się, że koty, zależnie od humoru, albo szły z powrotem spać, albo zajmowały się sobą 8O . Popołudnia mijały mi bez ich marudzenia 8O . Mogłam spokojnie zająć się domem, poczytać książkę, obejrzeć coś w TV bez dręczących mnie nieustannie wyrzutów sumienia, że one są strasznie znudzone siedzeniem w domu i na pewno bardzo nieszczęśliwe :roll: .

Wniosek nasuwa się sam – to Kaowiec rozpuścił nasze koty jak dziadowski bicz! Wymyślaniem dziwnych zabaw sprawił, że Milka, Kropka i Frodo kocie zabawy uważają za kompletnie nieatrakcyjne! Przecież umiały się w nie bawić jak były malutkie:
http://www.youtube.com/watch?v=m-KdrrkqY50

Umiały nawet potrójne (!) zapasiki:
http://www.youtube.com/watch?v=f3ONsqUuCH8

Muszę chyba znaleźć Michałowi szereg popołudniowych zajęć poza domem, a wtedy sytuacja pewnie wróci do normy :roll: . Może one przypomną sobie, że zapasiki to jest to w co powinny bawić się normalne koty ;-) .
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon mar 16, 2009 9:33

Jakie kluseczki :love:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Post » Pon mar 16, 2009 9:38

Dorota pisze:Jakie kluseczki :love:

No :lol:

Z tego Michałowego siedzenia po godzinach jest jeszcze taki pożytek, że w końcu rozpracował jak z naszej kamery, która nadaje się już do muzeum techniki wrzucać filmiki do netu :wink:
Obrazek

JoasiaS

Post » Pon mar 16, 2009 9:40

JoasiaS pisze:

Z tego Michałowego siedzenia po godzinach jest jeszcze taki pożytek, że w końcu rozpracował jak z naszej kamery, która nadaje się już do muzeum techniki wrzucać filmiki do netu :wink:

O! To wiecej filmikow obejrzymy! :D

Dorota

Post » Pon mar 16, 2009 9:42

Dorota pisze:
JoasiaS pisze:

O! To wiecej filmikow obejrzymy! :D

No coś tu wrzucę od czasu do czasu. Najpierw muszę sama przejrzeć te kasety, bo kompletnie nie pamiętam co tam jest :roll: . Wolę fotki jednak :)
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]