POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY vol.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2009 19:11

mpacz78 pisze:no właśnie ja się tak nie znam, że mleko inne to fakt ale moze i tak lepsze niż sztuczne, no i kotka lepiej zadba o wypróżnianie i regularność karmienia i pewnie dla psychiki tych kociąt to jakoś lepiej, czy przyjmie to nie wiem ale wydaje mi sie że karmiąca kotka ma na tyle silny instynkt w tym kierunku ze nie będzie zwrcała uwagi ze jakieś inne mordki ma do karmienia, u mojej mamy byłe zeszłej jesieni 2 kotki z podwórka z maluszkami i karmiły wszystkie nie rozróżniały które są czyje opiekowały się bez problemu nawzajem swoimi kociakami, po prostu jak kotka słyszała kwilacego kociaka to się nim opiekowała nie patrzyła że nie jej.

Koty w stadzie to co innego- to taka wielka komuna :)
Kocięta mają inny zapach, po tym niby matka umie rozpoznać czy to jej czy nie jej i jak wyczuje , że nie jej to może nie chcieć ich karmić.
Co do wypróżniań- kotka ma język, my wacik albo patyczek do ucha-świetnie zdają egzamin. Psychika...nie wiem, wszystkie moje koty ,które karmiłam, było ich z pare , były -przynajmniej mi się tak wydawało- bardziej proludzkie, gadatliwe do tego :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie mar 15, 2009 19:17

To nie wiem, moze ma ktoś takie doswiadczenia, jest sens próbowac podstawic 2 tyg. kociaki kotce która ma teraz dwójkę 6 tygodniowych kociąt???
tu problemem jest róznica wieku kociat też, te u mamy oba mioty były w prawie tym samym wieku.
to i tak pytanie retoryczne , bo nie wiadomo co to za ludzie (ci z allegro) i czy jak taką propozycję damy to czy w ogóle będą chcieli o tym z nami rozmawiać...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie mar 15, 2009 19:20

dziewczyny am prośbę!!!!!! robiąc bazarki, róbcie wpłaty od kupujących na swoje własne konto- a potem przysyłajcie pieniążki na PKDT :!:majka ma strasznie dużo roboty z obsługiwaniem strony www.pkdt.pl i odpowiadaniem na różne ankiety w sprawie adopcji kotów, zajmuje się także odpowiedziami na maile w biurze, a także zajmuje się przelewami z konta na konto. nie ma czasu żeby sprawdzać- czy pani X wpłaciła za wisiorek , a pani Y wpłaciła za kolczyki. majka ma za dużo na głowie. ja konta internetowego i przelewów nie chcę prowadzić- bo jestem noga komputerowa i boję się, że coś poknocę. póki co konto jest na moje nazwisko i też do końca nie jest mi na rękę, że jadę na pełnym "nielegalu". tak więc uprejmie proszę, póki konto PKDT jeszcze istnieje- RÓBCIE TAKIE WPŁATY, ŻEBY MAJKA NIE MUSIAŁA GRZEBAĆ W STANIE SALDA I SPRAWDZAĆ -KTO ILE I KIEDY WPŁACIŁ. ja ze swojej strony zaproponowałam, że mogę robić wypłaty kartą z banku i wysyłać wam kasę pocztą. tyle mogę majkę wyręczyć póki co.

agnieszko- co do pana z wielka kociarnią, strasznie współczuję otrucia pupili.... okropne!!!!!!!! nie wiem natomiast jak możemy pomóc. możemy wypożyczyć klatkę łapkę. jakiej pomocy oczekiwał by ten pan? w ciapkowie trzeba zgłosić się po skierow.na sterylkę- a potem dzwonić na APISA i zapisać kota na zabieg. jeden karmiciel=się jeden kot z gdyni w miesiącu....przynajmniej tak było. nie wiem czy oprócz gdańska są gdzies darmowe sterylki? powiem tyle, że można jak w przypadku pani, która mieszka koło beaty- u której była kinga , ZAŁOŻYĆ PANU OSOBNY WĄTEK NA FORUM MIAU I PODAĆ NUMER KONTA TEGO PANA :!: POROBIĆ FOTKI JEGO KOTKÓW I PILOTOWAĆ KILKA ADOPCJI. kinga, czy założyłaś już wątek tej pani karmicielki?

MUMKA, daj namiary tej swojej koleżance od małych kotków na mnie. mogę jej kupić jutro kocie mleko i convalescence. w gdyni jest taniej. na obłużu za puchę mleka płaciłam ok 30 zł. mam w kopercie pieniążki 60 zł zebrane w BULWIE od forumowiczy.

kinga co postanowiłaś ze sterylką dla trikolorki? trzymaj kaskę zarobioną przez juniora i dołożysz kotce do zabiegu.

PROPONUJĘ ZEBRANIE W PRZYSZŁĄ SOBOTĘ NP, O GODZ 17.00 W SOPOCIE W "KIŃSKIM" PRZY SAMYM DWORCU PKP :!: CO WY NA TO :?: WIDZĘ Z WASZYCH POSTÓW, ŻE LEPSZA BĘDZIE PÓŹNIEJSZA GODZINA.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie mar 15, 2009 19:25

sabina skaza pisze:
PROPONUJĘ ZEBRANIE W PRZYSZŁĄ SOBOTĘ NP, O GODZ 17.00 W SOPOCIE W "KIŃSKIM" PRZY SAMYM DWORCU PKP :!: CO WY NA TO :?: WIDZĘ Z WASZYCH POSTÓW, ŻE LEPSZA BĘDZIE PÓŹNIEJSZA GODZINA.

jeśli chodzi o mnie to dobra godzina, będę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie mar 15, 2009 19:30

sabina skaza pisze:

Pasuje, nie wiem gdzie Kiński ,ale w googlu znajdę :)

seja

Post » Nie mar 15, 2009 19:39

Na spotkanie w Sopocie się piszę, godzina mi też pasuje.
Tylko nie wiem czy miejsce trafione, słyszałam, że tam jest ketyński zakaz łączenia stolików i dostawiania krzeseł (http://www.trojmiasto.pl/Kinsky-o286.html#wyniki) a jak nas przyjdzie więcej to będzie kicha.

Mam nadzieję, że maluchy przeżyją. Mój śp. Rademenes został wykarmiony przez mnie i mamę strzykawką od pierwszego dnia (choć wet nie dawał szansy na przeżycie) i przeżył z nami 17 lat. Więc może maluszki dadzą radę.

Monia, dzięki za fotki leśnych kotków - to była ekspresowa adopcja :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie mar 15, 2009 19:45

dostałam info od znajomej że pan który sprzedaje w Gdyni na Abrahama soki świeżo wyciskane (to jest na wys. tego parkingu przy Batorym) kociaka poszukuje młodego raczej 2-3 mies. , płeć obojętna, ale nie rozmawiałam z nim nie wiem czy to do dobry domek, jakby co mam jego tel. kom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie mar 15, 2009 19:59

mpacz78-a nam brakuje już młodych kociaków- same weterany nam już pozostały :wink: musimy wybrać się chyba na łowy niedługo. jak kotki U koleżanki mumki przeżyją, to nam zawyżą średnia młodego wieku na PKDT. modlę sie o ich zdrówko...przypomniały mi się mojej świętej pamięci 3 maluch od izabeli...nie udało mi się ich uratować- a tak się bardzo starałam :cry:

majeczko w KIŃSKIM jest na górze pięterko i mam nadzieję, że nikt pluł się nie będzie- jak zwali nas się tam więcej osób...w razie czego zawsze można udaĆ się do bulwy, lub do wieloryba...cafejek i pubików przy dworcu w sopocie jest mnóstwo. a w razie niemca.....postoimy pod tunelem :wink:

SEJA kiński to pierwsza knajpeczka jak wchodzisz na ulicę kościuszki od dworca PKP sopot główny. to jest taki czerwony pubik na cześć słynnego aktora- a w kibelku czarnym jak noc listopadowa jest namalowany wielki wampir :!: coś pięknego :lol:

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie mar 15, 2009 20:06

mpacz78 pisze:dostałam info od znajomej że pan który sprzedaje w Gdyni na Abrahama soki świeżo wyciskane (to jest na wys. tego parkingu przy Batorym) kociaka poszukuje młodego raczej 2-3 mies. , płeć obojętna, ale nie rozmawiałam z nim nie wiem czy to do dobry domek, jakby co mam jego tel. kom.

Pana z widzenia znam, często tam za dawnych czasów bywałam, jeszcze jak była tylko jedna "Karina" -pierwsza powstała właśnie na Abrahama :)
Panu dobrze z oczu patrzy.
Mój ojciec wdawał się z nim w konwersacje jak tam bywaliśmy i z tego co usłyszałam , to ciężko pracujący facet.
Raczej byłby dobrym domkiem.

seja

Post » Nie mar 15, 2009 20:15

Nasza sprawa jest nieaktualna - mamy już kocurka, 2-letniego , czarnego. Dziękujemy bardzo i życzcie nam szczęscia. Na razie oba koty zaszyły się pod łóżkiem, pies poszedł na spacer :)

Badb

Od: Pon mar 02, 2009 20:25

Post » Nie mar 15, 2009 20:28

http://gallery.clubzone.pl/photo/9bcc6c ... e0407.html

KIŃSKI , UL. KOŚCIUSZKI 10 SOPOT, GODZ. 17.00 , DN. 21.03.09R. :lol:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Nie mar 15, 2009 21:49

dziekuję za pomoc dla kociątek, są silne, mają duże szanse na przezycie, jedzą ładnie RC convalescence, takie jedzonko bedzie potrzebne,na parę dni zapas jeszcze jest.koleżanka dobrze sobie radzi , ma doświadczenie, mam nadzieję że się uda.

będę w sobotę, studia kończę o 16 więc zdążę nawet na piechotę :wink:
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Nie mar 15, 2009 22:43

Ale się rozpisaliście 8O
Beatko ostatnie saszetki RC convalescence oddałam dla kota który zaraził się od Fuksika zapytam pani czy wszystko zużyła.
Sabina trikolorka wydaje mi się że na 99% jest ciężarna i to wysoko bo widać jakby się tam coś ruszało .Pod koniec tygodnia mam jechać na kolejne USG.Seja zaoferowała mi pomoc jakby kotka była w ciąży.
Ok pieniądze za whiskaska zostawię (30zł) bo nie wiem czy wet za USG nie będzie chciał kasy bo przecież nie będzie mi ciągle gratis leczył koty jak dotychczas.
Karmicielce jeszcze nie założyłam wątku postaram się w tym tygodniu zrobić zdjęcia i założyć wątek z jej nr konta.
Na spotkaniu wiadomo będe.
Trzymam kciuki za maluszki :ok:
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie mar 15, 2009 22:53

Sabina dobrze by było złapać małego Pikpoka który został on szybciutko znajdzie domek tak jak jego rodzeństwo :)
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon mar 16, 2009 10:00

Już po .
Pojechałam zaa szybko i byłam tam o 8.45... źle obliczyłam czas, myślałam , że to dalej.

Dr Pikiel- przesympatyczny człowiek.

Ogólnie oczko można przywrócić w "ramy" powiek, ale koszta i czas rekonwalescencji Miśki i możliwe komplikacje z tytułu operacji nie są warte jej bólu.

Oczodołu "nie patroszymy" - to , że ono ropieje od czasu do czasu nie jest wskazaniem do operacji.
Ze względu na głębokość na jakiej znajduje się to oczko, możliwe są i komplikacje pooperacyjne.
Jeżeli wskazaniem ma być wygląd estetyczny to można- jednyne wskazanie jakie wymienił Pan dr , więcej było przeciwwskazań...

seja

[poprzednia][następna]