Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Izabela pisze:rambo_ruda pisze:Izabela pisze:rambo_ruda pisze:Iza, czy była interwencja u babki z Partyzantów? było w czwartek zgłoszone że rozmnaża u siebie koty i nie leczy...i ogólnie że nie powinna już się nimi zajmować bo nie do końca kuma czaczę...
![]()
![]()
pierwsze slysze.
A o co chodzi z ta babka?
p. Krysia, która u mnie karmi, wczoraj mi powiedziała że zgłosiła starszą panią która karmi koty trochę wyżej na górce (widać z okna). pani z racji podeszłego wieku zachorowała na demencjęnie wie już co mówi ani chyba co robi. ma u siebie koty, niekastrowane, niesterylizowane, nie leczone. ok 6-7 kotów młodych, od zawsze w domu chce wyrzucić na dwór i je dokarmiać. bardzo starą kotkę, która niedawno umarła trzymała u siebie minimum 2 dni zanim ją pochowała, bo mówiła że jest do niej taka przyzwyczajona i tak jej brakuje że nie może się z nią rozstać. kotka miała grubo ponad 13 lat co owa pani wcześniej wielokrotnie podkreślała, a po jej śmierci mówiła że szkoda że umarła bo taka młoda. jak okociła się kotka, p. Krysia powiedziała że trzeba je uśpić, a ona usiłowała je utopić w wiadrze! strasznie piszczały i w końcu jej się nie udało na szczęście. u niej w domu panuje straszny smród, była komisja ze spółdzielni to panie stanęły w progu i odmówiły dalszego wejścia, bo zapach był nie do wytrzymania. a ona się dziwi czemu sąsiedzi na klatce okno otwierają, bo przecież ona codziennie zamiata.
O mamo![]()
Jutro pogonie Lukasza, moze sie z nim wybiore.
Jesli to ta sama pani o ktorej mysle....![]()
W zeszlym roku odkarmiala kocieta mleczkiem.... niby nic dziwnego tylko kotki od paru dni nie zyly a ona je nadal karmila![]()
W koncu przyniosla je do leczenia.... Malutkie sztywne cialka
kordonia pisze:Izabela- Filip przyjechał z fajną obrózka miękką przezroczystą, w którą można włożyć karteczkę z imieniem.
Gdzie takie cuda mozna kupic? Czy w zoologicznych? Ja rozpoznaję wszystkie koty, ale inni pracownicy i wolontariuszki nie wiedzą, kto jest kim. Chciałabym coś takiego zrobic tez u nas.
kinga-kinia pisze:w lutym bardzo dużo kotów znalazło domkia ile w marcu ? ja trzymam kciuki za wszystkie koty i te z azylów i te z podwórek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości