Łódź - 167+240, PILNIE DT / DS, znów maluszki u Aga-lodge :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 08, 2009 20:26

Annskr, te koty ode mnie z opuszczonej działki będą miały DT u mojej babci. Będę miała pokój u babci, ale muszę mieć klatkę wystawową, dużą, żeby mogły się zmieścić 2 koty. Mogę na raz mieć tylko dwa.
Ale mogę łapać jakoś dopiero w czwartek, bo babci nie ma w domu. Chyba że lecznica przetrzyma :roll: .

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Pon mar 09, 2009 11:04

Ok, do środy postaram Ci się podrzucić łapkę, wystawową jak się coś złapie.
Mama sie zgadza?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon mar 09, 2009 16:58

annskr pisze:Ok, do środy postaram Ci się podrzucić łapkę, wystawową jak się coś złapie.
Mama sie zgadza?

Tak, z resztą ja na czas szukania domów dla kotek będę u babci :wink:

nika28

Post » Czw mar 12, 2009 18:58

Koty z działek się nie złapią.
Omijają łapkę z daleka.

nika28

Post » Czw mar 12, 2009 20:48

annskr pisze: bo talony miejskie nie ruszą w marcu.... Optymistyczne wróbelki ćwierkają o kwietniu. I będzie ich nie więcej niż w ubiegłym roku - czyli znów wystarczą na dwa miesiące.

Ruszyły już 10 marca- ja ciachnęłam koteczkę i kocurka, na talonie mam jeszcze 2 ale na razie nie chcą się złapać :?
Obrazek

silver_haze

Od: Sob wrz 16, 2006 18:35

Post » Pt mar 13, 2009 13:43

nika28 pisze:Koty z działek się nie złapią.
Omijają łapkę z daleka.

Tuńczyk w puszce? Z krolepką walerianki?
Ale tylko z kropelką i ta kropelka ma być wewnątrz klatki :wink:

Nika28, próbuj, na pewno Ci się uda, 6 już przecież złapałaś :ok:

silver_haze pisze:Ruszyły już 10 marca- ja ciachnęłam koteczkę i kocurka, na talonie mam jeszcze 2 ale na razie nie chcą się złapać :?

Wiemy :wink:
A klatkę łapkę masz? Na ludzkiego tuńczyka często się łakomią :wink:
I dobrze nie dać im jeść dzień wcześniej, głodne chętniej "współpracują".
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pt mar 13, 2009 20:38

Dzisiaj też NIC się nie złapało... :roll:
Próbujemy...

Jutro jadę na działkę, złapać COŚ ?
Tam jest dużo kotów :roll:
I słyszałam że w którejś lecznicy robią darmowe sterylki, wiesz w której ? :roll:

nika28

Post » Sob mar 14, 2009 11:13

Łap i dzwoń albo sms.

Darmowe sterylki są w lecznicach:
Futrzak - Radogoszcz
Kot czyli Pies - Retkinia
gabinet przy Felińskiego 7
Amicus - Olechów
Złoty Pies - Więckowskiego

talony wydaje TOZ, ŁTOZ, Kocia Mama, Straż dla Zwierząt, schronisko - przynajmniej tak gdzieś wyczytałam.

Sterylki trochę nam zwolniły, dwie panie - za Złotej i z Szewskiej - może ruszą w przyszłym tygodniu.

Zdążyć przed kociakami .......

kalewala

Post » Sob mar 14, 2009 16:53

"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Sob mar 14, 2009 22:08

Kurde, nie byłam dzisiaj na działce... :roll:
Za to byłam w schronisku z P. Basią i wyciągnęłyśmy dwa psy :D
Za tydzień jadę na wieś do wójka... Tam jest dopiero masa kotów...
Będę potrzebowała więcej transporterów, ktoś pożyczy ? :roll:
Koty będą miały miejsce po sterylkach, później je wypuszczę.
Mogę się założyć że tam już są kociaki... :(

Do kiedy są te darmowe sterylki ???

nika28

Post » Nie mar 15, 2009 8:14

nika28 pisze:Do kiedy są te darmowe sterylki ???

Do kiedy wystarczy talonów czyli trzeba się uwijać :wink:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Nie mar 15, 2009 10:02

Nika28, spróbuj zorganizować transportery od znajomych ze swojej bliższej okolicy.
Najbliższe dwa tygodnie będę miała tragicznie zapchane, po złapane koty ew podjadę, jak obiecałam, ale na wożenie transporterów już mi czasu nie wystarczy - mieszkasz naprawdę daleko ode mnie.

W ubiegłym roku talonów wystarczyło na jakieś dwa miesiące, ale w tym jest dużo większe zainteresowanie, naprawdę trzeba się mocno spieszyć.

kalewala

Post » Pon mar 16, 2009 17:26

Nika28 właśnie dzwoniła - coś się złapało, wg wstępnych oględzin czarno-rude, więc pewnie dziewczyna. Jadę po to-to po pracy.
O szczegółach akcji pewnie Nika28 opisze.
Nika :king:

kalewala

Post » Pon mar 16, 2009 19:46

annskr pisze:Nika28 właśnie dzwoniła - coś się złapało, wg wstępnych oględzin czarno-rude, więc pewnie dziewczyna. Jadę po to-to po pracy.
O szczegółach akcji pewnie Nika28 opisze.
Nika :king:

I jeszcze jeden kocurek, buro-biały, straszny miziak. Sam za mną wszedł do domu :roll: .

Poszłam sprawdzić czy w klatce-łapce coś siedzi.
Siedziała czarna koteczka z dodatkiem rudego i dwoma rankami na pyszczku . Poszłam po transporter i przełożyłam koteczkę.
Wracając do domu przypadkiem pod nogi wszedł mi kocurek.
Zaczął ocierać mi się o nogę i mruczeć .
Pobiegłam do domu i przełożyłam kicię do wystawowej klatki i poszłam z transporterem na dwór. Kocur ganiał mojego Amika i go tłukł . Złapałam go, ale strasznie się wyrywał i po kilku próbach zrezygnowałam. Poszłam do domu po jedzonko. Kocurek sam za mną wszedł do bloku, a później do pokoju. W nagrodę dałam mu jeść. Strasznie dużo zjadł i zaczął mruczeć .
Jest niewykastrowany, całe łapy ma w pachnących sikach . Teraz zwiedza dom, a koteczka siedzi w klatce i zasypia. Ani razu na mnie nie fuknęła, tylko "warczy" i się patrzy. Myślę że jest do oswojenia .

Kocurka chyba najpierw trzeba wykastrować i rozwiesić ogłoszenia że znaleziono kota, bo na bezdomnego to mi on nie wygląda (chyba że wywalili dzisiaj) .

Kocuerk nie toleruje innych kotów...

nika28

Post » Pon mar 16, 2009 20:02

No to niedługo zaczynam jechać..

Nikuś, czy Ty nie mogłabyś dzikusków łapać, co?
Takich do wypuszczenia?

kalewala

[poprzednia][następna]