Gadający Guido z Opola szczęśliwy u Arnoldowej ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 14, 2009 0:09

Z niego nie jest ananas tylko Maszkietnik Smietnikowy Guido-dla nierozumiejacych gwary slaskiej tlumaczenie-inaczej grzebacz smietnikowy.Hasiomaszkietnik Guidunio zrobil dzisiaj kipisz w kuble na odpadki.Zrobil to bardzo dokladnie,wrecz z policyjna fachowoscia-rewizja doskonala,niczego nie przeoczyl.Najgorsze jest to ,ze przylapany na goracym uczynku tzn. z glowa w koszu bardzo niechetnie sie z niego wynurzyl ,ledwie na mnie spojrzal,cos burknal po swojemu-brzmialo to jak <nie podziele sie z toba >.I wrocil do kosza.Za chwile byl lomot ,a wyprawa ratunkowa zastala tzw. zolwika -czyli Guida nakrytego koszem.Wcale go to nie zbilo z tropu-po podniesieniu kibelka wynurzyl sie Smakosz pieknie przystrojony w :obierki z ziemniakow,resztke bigosu,torebki herbaty,skorki z cytryne,fusy z kawy i resztki masla.Oblizal sie i uznal,ze najlepszy sposob zeby sie tego pozbyc to rozpedzic sie i niech wiatr we wlosach zrobi reszte.Widok byl taki-na czele Guido-McDonald gubiacy smieci,za nim las roznokolorowych ogonow czyli Stado Rabusiow a potem ja z szufelka,papierem,probujaca pozbierac resztki.W mgnieniu oka kazdy z Szajki zlapal co sie dalo i w nogi,oczywiscie kazdy w innym kierunku.Zrezygnowalam ze zbierania-moze jutro-o ile Czysciciele cos jeszcze zostawia.A Praprzyczyna GUIDO wlasnie konczy toalete i bedzie szedl spac-dobranoc byla,kolacja tez ,no to czas na spanko.Dobranoc.

ARNOLD

Od: Czw gru 18, 2008 12:31

Post » Sob mar 14, 2009 1:01

Arnoldku, Ty moja Kochana...
Opis mnie rozbawil do łez :smiech3: :ryk: :smiech3: :ryk:

Maszkietnik śmietnikowy.. po prostu mnie zabił :ryk: :ryk:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Sob mar 14, 2009 8:45

Mnie prawie tez-ale troche w innym sensie.Czekam co nowego wymysli-on i reszta.

ARNOLD

Post » Sob mar 14, 2009 9:29

Ale numerant :D
Mizianki dla Guidoniusza i reszty! :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob mar 14, 2009 11:32

Arnold! Wybacz mi po stokroć!!! Ja nie wiedziałam KOGO Ci przywożę!!!!

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob mar 14, 2009 12:35

Zauwaz prosze,ze ja jestem zachwycona takim kotem.Bede ci dozgonnie wdzieczna za niego.

ARNOLD

Post » Sob mar 14, 2009 12:40

ARNOLD pisze:Zauwaz prosze,ze ja jestem zachwycona takim kotem.Bede ci dozgonnie wdzieczna za niego.

No ja myślę :lol:
Obrazek

Boo

Post » Sob mar 14, 2009 15:56

:ryk:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Sob mar 14, 2009 19:01

Boo77 pisze:Arnold! Wybacz mi po stokroć!!! Ja nie wiedziałam KOGO Ci przywożę!!!!

Obrazek

Obrazek

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

Erin

Post » Sob mar 14, 2009 20:33

Mialam przez chwile czyste szyby.Byly piekne !Nawet widok z okna byl ladniejszy.No coz,zapomnialam,ze rezyduje u mnie stado leniwych,gnusnych,grubych kocurow,ktore tylko czekaja,zeby cos spsocic.Niestety,doszlo do 1-szej wojny przezszybnej.Obie strony byly przygotowane.Jako agresor wystapil Kacper-kot sasiada o walecznym sercu.Jako obroncy na 1-szej linii klan ryzoli ,wspomagany przez nieco spoznionego,bo zaspanego ,ale urodzonego przywodce Aleksandra Guida Wielkiego.W odwodzie,a wlasciwie na parapetach niezajetych przez wroga -reszta Klanu Dzielnych Olowianych Chlopcow.Sygnal do ataku-okrzyk ninja-...i zaczelo sie.Obie strony uzyly broni konwencjonalnej,chemicznej oraz psychologicznej.Okrzyki i wrzaski w roznej tonacji krazyly w powietrzu,mocarne ,krotkie i dlugie,ale niestety brudne lapy tlukly o szyby.Na koniec Agresor odwrocil sie tylem-wszyscy mysleli ,ze to odwrot,ale on spryciula wtedy uzyl broni ostatecznej czyli...zawartosci pecherza.Takiego afrontu juz nie zdzierzyl Honorowy Guido i Waleczny Wstydliwy.Sprytnie pokombinowali,ze okraza wroga i zaatakuja z flanki.Tak tez zamierzali zrobic,ale na przeszkodzie stanely im solidne,zamkniete drzwi.Z rozpaczy chyba dali sobie nawzajem po gebie i udali sie na odpoczynek.A ja liczylam straty :szyby do ponownego mycia-wszystkie,bo odwody walczyly z wymyslonym wrogiem,ale efekt ten sam.Zdeptane parapety.W polowie zerwane firanki,smetnie wiszace,pozaciagane pazurami.Zerwane lancuszki od rolet i urwana antena-to przypadkowe ofiary.Widok jak w melinie.Strat w kotach na szczescie nie bylo.Racje maja ci,ktorzy twierdza,ze wojna to glupota.

ARNOLD

Post » Sob mar 14, 2009 20:45

O ja pi...lę, że się tak wyrażę :ryk: :ryk: :ryk:
:lol: :lol: :lol:

Erin

Post » Sob mar 14, 2009 21:33

Ja już słów nie mam. Zaplułam kompa ze śmiechu Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Sob mar 14, 2009 21:52

Szkoda,ze to nie videokomputer ,bo w naturze jest jeszcze smieszniej-jak sie opowiada,to nie ma efektu min,spojrzen,drgania wasow ani zadnych dzwiekowych.To dopiero bylaby uciecha.Moi panowie reprezentuja dwie szkoly aktorskie-jedni graja bardzo oszczednie,podstawa jest akcja.A drudzy uzywaja wszystkiego,co dala natura.Ten ruch,gest,spojrzenie....to dopiero przezycie.Teraz cale kocie towarzystwo lezy zgodnie,obok siebie,pokotem,prawie na calej dlugosci kanapy i odpoczywa.W koncu bardzo zmeczeni,ja niestety moge pasc-ja nie musze odpoczywac.Wlasciwie nie wiem,jak moglam kiedys zyc o jednym kocie.Ale nie trwalo to dlugo,na szczescie.Aha,wiecie jaka dlugosc ma rolka papieru rumiankowego ?Ja juz wiem-od lazienki,przez reszte salonow prawie dwa razy wokol.Moi matematycy to obliczyli,slonka moje przecudne !Synkowie kochani <inaczej >

ARNOLD

Post » Sob mar 14, 2009 22:22

Chyba dam Tyldzie rolkę. Zobaczymy czy Wasze obliczenia zgadzają się z naszymi :lol:
Obrazek

Boo

Post » Sob mar 14, 2009 23:05

To moze odrazu 8 ?Co sie bedziesz wysilac na sprzatanie 1 rolki.

ARNOLD

[poprzednia][następna]