Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2009 10:53

"Moje" koty już dograne :)
2 możecie wyciągać w niedzielę: płeć, wiek i kondycja obojętne, jeśli możliwe testy to bez fiv i białaczki. Raczej z grupy Marzeny.
W niedzielę przyjmą je w lecznicy na PRADZE, nie Grochowie, sorry za wprowadzenie w błąd (trzeba dowieźć i zadzwonić wcześniej, bo zamknięta).
W czwartek ok. 19 ktoś musi zawieźć na dworzec (jeszcze nie wiem który), pojadą do Krakowa z Bosniak z króliczego forum.

Komu przesłać namiary?
Ostatnio edytowano Pt mar 13, 2009 13:31 przez Rustie, łącznie edytowano 1 raz

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pt mar 13, 2009 11:01

Dziewczyny, koresponduję z Anią z Vivy w sprawie jednej mojej koteczki i wspomniałam jej o tym, że pisałyście do Vivy o subkonto. Ania była ponad 2 tygodnie w szpitalu i nic nie wie. Ona prowadzi dział rozliczeń w kocichadopcjach. Prosiła, żebyście napisały do niej. Komu mam podać na pw jej adres e-mailowy? - jeżeli sprawa potrzeby konta jeszcze jest aktualna, dajcie znać.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt mar 13, 2009 11:23

Anna_33 pisze:Wazne, bo chyba nam umknelo, a nie powinno!

Biafra, deklarowala chec zabrania 5 kotow do Krakowa. Nie wiem jak z transportem, ale to moze sama Biafra sie wypowie.:-)

Jeszcze to umknęło...
Liwia_ pisze:Jezeli znalazlby sie ktos z poludnia Polski, kto moglby wziac jakas bide stamtad, moglabym zalatwic w srode transport na trasie Warszawa - Katowice.

Ja mogę pojechać po Koty do Katowic, jeśli ten transport jest aktualny.
Innego pomysłu chwilowo nie mam.

Ja mogę wziąć najgorsze biedy, albo ciężarówki.
Tylko potrzebne będzie wsparcie w postaci bazarków.
Jeżeli jest taka możliwość, to będę wdzięczna za testy na miejscu.
Wezmę bez względu na wynik, tylko muszę wiedzieć które izolować...mam 25 staruszków. Wszystko szczepione, ale wolę chuchać na zimne.
Dziękuję Dogo i Miau za pomoc w walce ze skutkami powodzi i osuwiska.
Jesteście niesamowici .

Biafra

Od: Czw maja 18, 2006 8:59

Post » Pt mar 13, 2009 11:38

Anna_33 pisze:Mhmm :oops: Zgubilam post Liwii deklarujacej allegro i gratke...
Liwio, przepraszam, mozesz jeszcze raz podac linki?
Czy to ma byc allegro finansowe, czy do szukania domkow?

Allegro adopcyjne, takze - chyba jeszcze nie teraz?

Biafra pisze:Ja mogę pojechać po Koty do Katowic, jeśli ten transport jest aktualny.

Jest aktualny, tylko : koty musza byc dowiezione w podane miejsce o podanej godzinie, tak samo odebrane w Katowicach, w zwiazku z tym, ze samochodem jada sluzbowo 4 dorosle osoby mysle, ze 3 koty to absolutne maximum, ktore sie zmiesci. I nie mamy transporterow, ani nie jest planowany nastepny wyjazd do Warszawy, by ewentualnie transportery zwrocic.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt mar 13, 2009 11:43

Liwia_ pisze:
Anna_33 pisze:Mhmm :oops: Zgubilam post Liwii deklarujacej allegro i gratke...
Liwio, przepraszam, mozesz jeszcze raz podac linki?
Czy to ma byc allegro finansowe, czy do szukania domkow?

Allegro adopcyjne, takze - chyba jeszcze nie teraz?

Biafra pisze:Ja mogę pojechać po Koty do Katowic, jeśli ten transport jest aktualny.

Jest aktualny, tylko : koty musza byc dowiezione w podane miejsce o podanej godzinie, tak samo odebrane w Katowicach, w zwiazku z tym, ze samochodem jada sluzbowo 4 dorosle osoby mysle, ze 3 koty to absolutne maximum, ktore sie zmiesci. I nie mamy transporterow, ani nie jest planowany nastepny wyjazd do Warszawy, by ewentualnie transportery zwrocic.

bede miala dziś wieczorem 2 transportery przeznaczone dla tych kotow
(obiecana darowizna)
nie musza wracac 8)

kto je moze odebrac? beda na Bielanach
Ostatnio edytowano Pt mar 13, 2009 11:49 przez Maryla, łącznie edytowano 3 razy
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt mar 13, 2009 11:44

Transport Liwii mam skopiowany, tylko to allegro gdzies wcielo, juz dwa razy watek przelecialam :roll:
Ciezarowki wypatrzyla Jana, podejrzane sa dwie sliczne krowki. No ale nie wiadomo, moze takie grube )
Sa na zbiorowych zdjeciach.
Kilka bazarkow jest w trakcie. Czy bedzie wiecej>?Mam nadzieje, ze tak:-)

Co do konta. Mialy byc rozmowy z Argos, i mam tez zapisana propozycje Biafry.
Zaraz sie sprobuje dowiedziec co i jak.
Drugi watek juz prawie zaktualizowany.
Jeszcze nie ma tam deklaracji dt i transportu. Ale robi sie.

Co do koteczkow do Katowic. Rozumiem, ze musimy zalatwic odbior kotow na srode...W srode nie moze tam byc ani Agnieszki, ani Ewy.
Dzis po 17 porozmawiam z Ewa, no i obgadamy to w niedziele dokladnie.
A bedac na miejscu po prostu sprobuje sie umowic z p. Marzena lub p. Irena zeby te koty wydaly. Za duzo zachodu z tak dalekim transportem zeby ryzykowac wpadke.

Zaraz musze wyjsc na kilka godzin. Chory nastolatek tez ma swoje prawa i musze go zawlec do przychodni. Ale postaram sie najpierw opanowac temat: ile kotow dla kogo, kiedy i dokad. Bo to najwazniejsze.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pt mar 13, 2009 11:44

Ponieważ ja jednak nie mogę jechać w niedzielę do Boguszyc prosiłabym o kontakt w sprawie "mojego" kocistego. Dobrze byłoby gdyby był dziewczynką.

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt mar 13, 2009 11:46

Biafra pisala o 5 kotach. Mhmm. 3 to tez zawsze cos.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pt mar 13, 2009 11:48

Anna_33 pisze:
Co do koteczkow do Katowic. Rozumiem, ze musimy zalatwic odbior kotow na srode...W srode nie moze tam byc ani Agnieszki, ani Ewy.
Dzis po 17 porozmawiam z Ewa, no i obgadamy to w niedziele dokladnie.
A bedac na miejscu po prostu sprobuje sie umowic z p. Marzena lub p. Irena zeby te koty wydaly. Za duzo zachodu z tak dalekim transportem zeby ryzykowac wpadke.

Wyjazd z Warszawy okolo 18, przyjazd do Katowic 21-22. Wiem, ze troche niewygodne godziny :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt mar 13, 2009 11:48

Mam w Wawie duży transporter który musi wrócic do Mala1 do Katowic (na 2 duże koty albo 3lub 4 mniejsze)
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Pt mar 13, 2009 11:49

teraz jest kwestia kto te wszystkie koty zabierze? No bo CoolCaty też ma ograniczone możliwości transportowe. Czy inni też w niedzielę jadą i więcej kotów zabieracie?
Może nie doczytałam.....jak tak to przepraszam
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt mar 13, 2009 11:57

Trzeba to zebrac do kupy, ze tak powiem.
Najpierw ustalmy ile kotow mamy zabrac w niedziele.
Jesli zabierzemy te do Biafry, to gdzie je przechowac od niedzieli do srody.? To jest problem.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Post » Pt mar 13, 2009 11:57

AAA! Własnie! Na moje 2 potrzebny będzie jeden duży transporter lub 2 małe! Mogę odesłać nazajutrz przesyłką konduktorską.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Pt mar 13, 2009 11:58

Nie ma problemu "zakładania konta" dla zbiórki pieniędzy. Problem jest w tym, kto by tymi pieniędzmi dysponował, wydawał i rozliczał je. Jeśli Viva albo nikt inny nie "użyczy" rachunku bankowego, to - myślę - możemy to zrobić my, o ile pani przejmie w imieniu Fundacji odpowiedzialność za koordynowanie pomocy i rozliczenia. No i oczywiście ta rola była by to publicznie ogłoszona, czyli działała by pani, pod względem formalnym, w imieniu Fundacji.
Rozliczenie musiało by być dokumentowane fakturami wystawionymi (zasadniczo) na Fundację (karma, lekarze) zaś koty jak i ich losy (nazwiska, adresy) ewidencjonowane - przynajmniej na wewnętrzny użytek Fundacji.
Oczywiście udostępnimy wyciągi z rachunku z nazwiskami i sumami - dowolnie często.

Fundacja nie występowała by dla ani przeciw innej Fundacji (B.Wahl) lecz pokrywała koszty opieki nad zwierzętami JAKOŚ stamtąd wyciągniętymi.

To jest informacja jaką otrzymałam od Fundacji Argos a propos subkonta na te koty.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt mar 13, 2009 12:32

Mam ze sobą w pracy (w-wa Wola) transportery (do zwrotu).

Co z nimi zrobić ?
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

[poprzednia][następna]