Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 18:44

Georg-inia pisze:CoolCaty, jeśli zdecydujesz się jechac w niedzielę, co potrzeba? Samochód? transportery? ludzie?
No właśnie ?
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw mar 12, 2009 18:45

CoolCaty - jesteś wielka!

Kto to jest pani Marzena? Czy poza p. Wahl ktoś jeszcze decyduje o wydawaniu zwierząt?
To wszystko wyglada coraz dziwniej :roll: Rozumiem, że p. Wahl podrzucano psy a ona im nie szukała domów więc nazbierało się 600, ale rozmnażanie? No, inna sprawa jak izolowac psy i suki przy takiej ilosci zwierząt.
Trzeba te kobiety spokojnie przekonywac do oddawania kolejnych kotów - może mały szantażyk: jak nie oddadzą po dobroci to zrobimy burzę w mediach i przyjdzie policja? Albo dawac im trochę karmy dla psów za każdego kota? Brzydko tak robic, ale ostatecznie te psy coś muszą jesc, a zadaje się są bardziej "cenne" dla p Wahl niż koty.
To by była masakrycznie trudna sytuacja nawet przy pełnej współpracy tych kobiet :roll:
Obrazek

mirabella

Od: Śro lis 26, 2008 13:50

Post » Czw mar 12, 2009 19:02

Zwierzaki zabrane dziś ze schroniska:

1) Krówek dla Iwci.
Kocurek, około 8 lat, niekastrowany. Ogromny miziak. Ma silny kamień nazębny, silnie wychudzony, odwodniony. Silny koci katar (ropny wypływ z nosa). Testy FelV / Fiv - ujemne. Świerzbowiec w uszach niewielki; bardzo słabe żyły, nie można założyć wenflonu, bo pękają przy dotknięciu igłą, kroplówka podskórnie. Bardzo głodny i spragniony, je łapczywie, dużo pije.
Obrazek

2) Kotka Nika - zostaje u mnie w lecznicy. Imię dostała od nicka forumowiczki, która ją wypatrzyła.
Kotka, około 3 lat, koci katar, zapalenie płuc, silny kaszel. Świerzbowiec uszny silny, zapchlona, testy Fel/FiV ujemne. Grzeczna, trochę przestraszona, nie chciała jeść po włożeniu do klatki.
Obrazek

3)Mru dwa - dla Iwci
Kocurek niekastrowany, około 10 miesięcy. Lekko powiększone węzły chłonne podżuchowe, uszy w miarę, ale do kontroli, w dobrym stanie odżywienia, testy FelV/FiV ujemne; został zaszczepiony. Chetnie je i pije, bardzo grzeczny. Po 10 minutach w klatce spał brzuchem do góry.
Obrazek

4) Szansa - dla Jany
Koteczka, około 3 lat, silnie wychudzona, koci katar, świerzbowiec uszny, początki grzybicy skórnej, silne zapchlenie, wzdęte jelita. Kotka po wypadku komunikacyjnym i uszkodzeniu miednicy. Obecnie wstaje i porusza się, czucie w nózkach i ogonie w pełni zachowane. Jest cała przesiąknięta moczem i ma odbarwioną od niego skórę i sierść. Musiała długo nie wstawać i załatwiać się pod siebie. Słabo je, odwodniona. Dostaje dopalacze dożylnie. Testy FelV/FiV ujemne. Kochana na maxa, podstawia główeczkę do głaskania.
Obrazek

5) Jacek i Placek
Dwa szczeniaczki, chłopaki, 5-tygodniowe. Brudne, oblepione błotem, wyziębione, z niewielkim wodnistym wypływem z noska. Dostały surowicę. W klatce podjadły, powariowały z zabawkami i padły śpiąc brzuchami do góry. Jeden dziś trafi do domku stałego, drugi szuka domku u mnie w lecznicy.
Obrazek Obrazek

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw mar 12, 2009 19:05

CoolCaty :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw mar 12, 2009 19:06

O Boże Szansa wygląda tak biednie :( dobrze że już bezpieczna u Ani w lecznicy.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 12, 2009 19:07

Bidulki :cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Czw mar 12, 2009 19:10

CoolCaty :1luvu: 000000000(to napisała kocica Fretka(!),pierwszy raz tak zrobiła, więc to coś znaczy)
Zosia, która robiła zdjęcia kotom w umieralni pań przywiązanych :twisted: opisywała je jako mruczące, a na zdjęciach też nie widać tego, żeby były na maksa dzikie. To ściema, bo albo białaczka, albo dzikość, to argumenty, żeby nie wydawać kotów. Gdy spojrzymy na zdjęcia z dogomanii, z komentarzami p. Marzeny, to większość psów jest albo na bardzo agresywna, albo zbyt bojaźliwa, żeby nadawać się do adopcji...
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Czw mar 12, 2009 19:11

CoolCaty jesteś wspaniała. Wróciłaś mi wiarę, że coś uda się dla tych zwierzaków zrobić. Dziękuję.

wilhelmi

Od: Wto mar 10, 2009 11:33

Post » Czw mar 12, 2009 19:13

Dobrze, że chociaż te zwierzątka dzięki CoolCaty już są bezpieczne . :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Czw mar 12, 2009 19:15

Czy pracujący u p. Wahl pan Józef, to pan józef Błażejewski ze wsi Dziurdzioły???
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 12, 2009 19:16

Nie wiem jak ma na nazwisko, ale mieszka w Rawie Mazowieckiej

wilhelmi

Post » Czw mar 12, 2009 19:16

Biedaki, ale teraz ich los się odmienia.
Krówki z kleksami na nosach :love:

Ile jeszcze jest takich osób, które uważają, że u nich zwierzakom jest najlepiej, a wszędzie indziej gorzej? :evil:
Nieważne, że jest ich setka czy więcej, że chorują, zarażają się nawzajem, że żyją w złych warunkach. Jak trafią do takiej osoby, to wyzwolić je może tylko śmierć :(
Dopiero jak stanie się tragedia (Węgrów mi przyszedł na myśl), to wtedy pytanie, gdzie były odpowiednie służby, dlaczego nikt wcześniej nie reagował itp. Ale u nas prawo sobie, a życie sobie. Smutne, bo przez ludzką głupotę cierpią niewinne istoty.

CoolCaty, wielkie pokłony. Mam nadzieję, że uda się zabrać stamtąd i ulokować w kochających rozsądnych domach wszystkie koty i opanować sytuację. Tego samego życzę psiakom :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw mar 12, 2009 19:18

wilhelmi pisze:Nie wiem jak ma na nazwisko, ale mieszka w Rawie Mazowieckiej
'

Postarajcie się ustalić, sporo osób z Rawy pracowało u mnie, może go znam.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Czw mar 12, 2009 19:22

Prążek pisze:
Jana pisze:Obrazek

Czy ten kitek jeszcze jest?

czy to jet ten kitek co na zdjęciu wyżej?
tak wygląda, że to on, gdzie on teraz trafi?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Czw mar 12, 2009 19:23

Już ustaliłam. Piotrowski

wilhelmi

[poprzednia][następna]