Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 15:15

nic nie rozumiem...

Dobra - czekamy na wiarygodne informacje od CC.
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Czw mar 12, 2009 15:18

Edzina pisze:
Anna_33 pisze:Przeciez od poczatku pisze sie w tym watku, ze Chca Oddac Wszystkie Koty, ze zgadzaja sie na wszystko.

Wczesniejsze posty o nie wpuszczeniu i
Jana pisze:Rozmawiałam z CoolCaty - prosi, żeby już nie dzwonić, koniec akcji, ma trzy koty i wraca. Nie ma szans już nic więcej zdziałać.

raczej nie pokazuja tego.. Bo ja juz nie wiem kto co chce a kto czego nie chce..
Wszyscy czekamy na relacje niecierpliwie. :-)

Chyba chodzi o to, że niektóre koty miały być wolne od FIV/FeLV, a CC nie miała szans ich zbadać...

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw mar 12, 2009 15:19

Czy w najbliższym czasie ktoś tam będzie?
Proszę wyciągnijcie mi tego kota:
Obrazek Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw mar 12, 2009 15:19

Edzina, dzis zaistnialo nieporozumienie. Dwa telefony i sprawa zostala wyjasniona i zalatwiona.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Czw mar 12, 2009 15:20

To ja pierwsza napisałam o Michale Olszańskim i nadal uważam, że jest to osoba, która mogłaby pomóc kotom i nam. Nie szuka taniej sensacji (jak niektóre brukowce), wie jak pomóc i jak zorganizować skuteczna pomoc. Nie jest wrogo nastawiony do pani B.W, chce jej pomoc tylko prawdopodobnie zna sprawe z jednej tylko strony. Uważam, że pozyskanie jego osoby wiele by pomogło. Uważam, że naprawde warto to przemysleć i dotrzeć do niego z prośbą o wsparcie.
Boje się, że w ogniu toczącej sie dyskusji zgina oferty pomocy: Biafra jest gotowa przyjąć pięć kotów, Koci Świat deklaruje pomoc dla kociąt - to już coś, to juz miejsce dla kilkunastu zwierzaków.
Nie można też zwlekać z kontem - trzeba kuć żelazo póki gorące.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Czw mar 12, 2009 15:20

CoToMa pisze:Czy w najbliższym czasie ktoś tam będzie?
Obrazek Obrazek

Lucynko, jeśli ten kot do Ciebie trafi, to pomoc finansowa, którą zadeklarowałam trafi do Ciebie na jego potrzeby.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw mar 12, 2009 15:21

CoolCaty za pół godzinki napisze, teraz zajmuje się kotami.

"Moja" Szansa (vel Agonia) jest ujemna :dance2: , potwornie wychudzona, biedna, chora i zarobaczona. Ja już wiem, że będzie dobrze, nie ma innej opcji 8) W niedzielę do mnie przyjedzie.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw mar 12, 2009 15:23

Jana pisze:"Moja" Szansa (vel Agonia) jest ujemna :dance2: , potwornie wychudzona, biedna, chora i zarobaczona. Ja już wiem, że będzie dobrze 8) W niedzielę do mnie przyjedzie.

:ok: :ok: :ok:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw mar 12, 2009 15:23

Gdy będzie więcej zdjęc kotów, będzie też mam nadzieję więcej konkretnych ofert pomocy.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw mar 12, 2009 15:24

Jana pisze:"Moja" Szansa (vel Agonia) jest ujemna :dance2: , potwornie wychudzona, biedna, chora i zarobaczona. Ja już wiem, że będzie dobrze, nie ma innej opcji 8) W niedzielę do mnie przyjedzie.

chcialabym, zeby moje bazarki byly bezposrednio na koszty leczenia/utrzymania tego kociaka u Ciebie Jano :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

To prawda, spojrzenie w oczy nie pozwala pozostać obojętnym..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Jana pisze:"Moja" Szansa (vel Agonia) jest ujemna :dance2: , potwornie wychudzona, biedna, chora i zarobaczona. Ja już wiem, że będzie dobrze, nie ma innej opcji 8) W niedzielę do mnie przyjedzie.

Łał :D cieszę się bardzo. Trzymam najmocniejsze kciuki za to biedactwo i pozostałe :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw mar 12, 2009 15:25

Jana pisze:CoolCaty za pół godzinki napisze, teraz zajmuje się kotami.

"Moja" Szansa (vel Agonia) jest ujemna :dance2: , potwornie wychudzona, biedna, chora i zarobaczona. Ja już wiem, że będzie dobrze, nie ma innej opcji 8) W niedzielę do mnie przyjedzie.

superowo :) dziś ją przejmiemy i dalej jakoś umówimy się na transport kici.
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Czw mar 12, 2009 15:25

pisiokot pisze:
CoToMa pisze:Czy w najbliższym czasie ktoś tam będzie?
Obrazek Obrazek

Lucynko, jeśli ten kot do Ciebie trafi, to pomoc finansowa, którą zadeklarowałam trafi do Ciebie na jego potrzeby.

Jeśli uda się go wyciągnąć, to na razie będzie w fundacji.
Będę robić wszystko, żeby potem zabrać go do domu.
Nad TŻtem muszę popracować...

Nie mogę o tym kocie zapomnieć.
On jest tak podobny do Myszkina.
Cały czas chce mi się płakać...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw mar 12, 2009 15:26

Biafra pisze:Rozmawiałam przed chwilą z Panią Ewą Wiśniewską z Zarządu Ostatniej Szansy.
Zaproponowałam , ze jako Fundacja wystąpię z propozycją pomocy i współpracy i , że koty na pewno nie pójdą...na skórki :roll:
Że jesteśmy w stanie kontrolować co sie z nimi dalej dzieje.

Deklaracje ze strony Ostatnia Szansa :
1. Umożliwią wykonanie testów wszystkim kotom przez kogo chcemy.
Trzeba tylko wcześniej się umówić, żeby ktoś od nich był na miejscu, nakazał obsłudze wejście na teren, pozamykanie psów tak aby dało się bezpiecznie dotrzeć do kotów

2. Chcą oddać WSZYSTKIE koty na raz lub stopniowo, gdyż uważają , że to miejsce nie nadaje się ani na pół kota

3. Jest też prośba aby nie obrażać się bez sensu za to, że tam jest ciężko i Pani Wahl robi awantury.
Im też jest bardzo ciężko się z nią dogadać. Ale mają większość głosów i CHCĄ oddać te koty nawet gdyby miała być potworna awantura.
Jeżeli MY będziemy się obrażać w połowie akcji to im sprawy nie ułatwimy.
Na teren wejdziemy choćby mieli siłą trzymać Panią Wahl ...

Trzeba konkretnych działań.

No i super ustalenia. Znaczy się brzmi właśnie jak podstawa do kontraktu. Znając życie powiem, ze byłoby dobrze, jakby ktoś z tego zarządu podpisał to. Żeby następna wizyta czy to CC czy kolejnych osób z miau była już w momencie, jak w ręku będzie papier z tymi ustaleniami i z podpisem szefostwa fundacji. bo wtedy nawet mega foch króowej BW nie przeszkodzi. inaczej grozi nam to, że pani BW będzie zmieniała zdanie jak w tańcu. a na to ani ludzie pomagający czasu nie mają, ani koty czekać tyle nie mogą

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

[poprzednia][następna]