Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
W przypadku FIP wysięk jest jałowy. Badanie hematologiczne ujawnia z reguły limfopenię, neutrofilię z przesunięciem obrazu białokrwinkowego w lewo oraz niedokrwistość. Badaniem biochemicznym surowicy krwi stwierdza się podwyższony poziom bilirubiny i zwiększenie aktywności ASPAT.
Sylwka pisze:Stosunek albuminy/globuliny u zdrowych kotów powinien byc powyżej 0.8. Niższy wynik może wskazywać niestety na FIP. Do tego:W przypadku FIP wysięk jest jałowy. Badanie hematologiczne ujawnia z reguły limfopenię, neutrofilię z przesunięciem obrazu białokrwinkowego w lewo oraz niedokrwistość. Badaniem biochemicznym surowicy krwi stwierdza się podwyższony poziom bilirubiny i zwiększenie aktywności ASPAT.
czitka pisze:A co to jest podana miara przy wyniku?
marcjannakape pisze:Sylwka pisze:Stosunek albuminy/globuliny u zdrowych kotów powinien byc powyżej 0.8. Niższy wynik może wskazywać niestety na FIP. Do tego:W przypadku FIP wysięk jest jałowy. Badanie hematologiczne ujawnia z reguły limfopenię, neutrofilię z przesunięciem obrazu białokrwinkowego w lewo oraz niedokrwistość. Badaniem biochemicznym surowicy krwi stwierdza się podwyższony poziom bilirubiny i zwiększenie aktywności ASPAT.
Taką interpretację póki co bym sobie odpuściła.
Sylwka pisze:marcjannakape pisze:Sylwka pisze:Stosunek albuminy/globuliny u zdrowych kotów powinien byc powyżej 0.8. Niższy wynik może wskazywać niestety na FIP. Do tego:W przypadku FIP wysięk jest jałowy. Badanie hematologiczne ujawnia z reguły limfopenię, neutrofilię z przesunięciem obrazu białokrwinkowego w lewo oraz niedokrwistość. Badaniem biochemicznym surowicy krwi stwierdza się podwyższony poziom bilirubiny i zwiększenie aktywności ASPAT.
Taką interpretację póki co bym sobie odpuściła.
Ja oczywiście również. Podałam jedynie cytat z publikacji. Oby to nie miało nic ze soba wspólnego.
czitka pisze:moja koleżanka nie daje sobie rady z jej leczeniem. Pani doktor nie zmieni, bo ma blisko i leczyła u niej swoje dwa koty i uważa, że to bardzo dobra pani doktor.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], irissibirica i 585 gości