Jakie karmy polecacie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 23, 2003 16:40

U nas wychodzi 10, albo 11 - zalezy w ktorym sklepie. Odklaczajaca purinke mieszamy z iamsem albo z rc fit, tudziez indoor/outdoor. Zawsze troche taniej wychodzi :wink:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Sob sty 17, 2004 12:54

No to ja z pytankiem (jak zwykle...) :roll: . Inka lubi surowe mięsko. Czy mogę jej podawać codziennie surowy drób lub wołowinę (sparzone, przemrożone) czy rzadziej? Mała teraz jest leczona na Isospora i Toxoplasmozę, czy jest to powód, dla którego nie powinna jeść surowizny? Nie chcę jej karmić byle jakimi puszkami, bo jej to wogóle nie syci. Jakie jest wasze zdanie o surowym mięsie? Jak często? A co z podrobami (serca, żołądki)? Zaznaczam, że na warzywa kot pluje, nieco jogurtu naturalnego zliże z palca, czasem serek skubnie, ale tak naprawdę poza mięsem i puszkami (Sheba, Gourmet, Felix) nie chce nic jeść. Aha, no i oczywiście suche, za którym przepada (Purinka, taka z królikiem i warzywami oraz odkłaczająca)
I jeszcze jedno: czytałam skład Gourmeta: 4% mięska, barwniki i konserwanty dopuszczone przez EEC. Czy to nie tak samo jak Whiskas? W czym lepszy jest Gourmet? I na koniec: ile kosztuje puszka Hillsa w Warszawie?
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Sob sty 17, 2004 13:17

Ja też mam pytanko.Czy gdzieś można dostaćpróbki suchego jedzenia?Bo zamierzam kota przestawić na inne jedzenie.A jak kupię duży worek a jemu nie będzie smakowało to kasa wyrzucona w błoto.Więc chciałabym najpierw popróbować.

moniś

Od: Pt wrz 26, 2003 14:44

Post » Sob sty 17, 2004 13:27

W sklepach zoo niektorych sprzedaja z duzego wora na wage. Kupic po 10 dkg i sprawdzic...

Roznica miedzyw whiskasem a gourmetem polega chyba na tym, ze w W jest 4% miesa i produktow poch. zwierz a w gourmecie jest mieso i prod w tym co najmniej 4% drobiu (w gorurmecie z drobiem).
w malej simbie jest 50 czy 60 % kury...
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia]