Schronisko w Elblągu.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 09, 2009 9:39

kordonia pisze:Tak wyglądają wczorjasze dwa koty, które do nas przybyły:

Beirut:

Cudny, jeszcze niekastrowany, roczny kocurynek :)

Obrazek

ale piękny koteczek... :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon mar 09, 2009 9:41

Radny:

Młody, półroczny malenki, pękaty, śliczny, wysraszony, ale mruczący kocurek.
Imię swe zawdzięcza facetowi, który go przyniósł zawinietego w woek foliwoy i wsadzonego do szczelnej torby w tym worku, który był oburzony, ze wsadzam go do klatki, i który z dumną powiedział mi,z e jest radnym miaasta elblaga. Nie omieszkałam wyrazić opinii, ze takich szc zegółowych danych nie potrzebujemy,ze wystarczy tylko iię, nazwisko i adres przy oddaniu kota. Jejku, co za świat.

Obrazek

Niech ten radny siebie w folię zapakuje..
Zobaczy jak to miło... :twisted: :twisted:

Omatkotyjedyna...
I taki człwioek o nas decyduje... :roll:

kristinbb

Post » Pon mar 09, 2009 15:40

Do klatki z tym radnym!
Obrazek

AgnieszkaZet

Od: Wto paź 21, 2008 9:40

Post » Pon mar 09, 2009 15:48

kristinbb pisze:

Radny:

Imię swe zawdzięcza facetowi, który go przyniósł zawinietego w woek foliwoy i wsadzonego do szczelnej torby w tym worku, który był oburzony, ze wsadzam go do klatki, i który z dumną powiedział mi,z e jest radnym miaasta elblaga. Nie omieszkałam wyrazić opinii, ze takich szc zegółowych danych nie potrzebujemy,ze wystarczy tylko iię, nazwisko i adres przy oddaniu kota. Jejku, co za świat.

Obrazek

O ludzie, co za baran bez serca :evil:
Dziewczyny, zmieńcie imię temu biednemu kiciowi, niech się nie kojarzy z tym $&*(&, który go przyniósł.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon mar 09, 2009 16:46

pisiokot pisze:
kristinbb pisze:

Radny:

Obrazek

O ludzie, co za baran bez serca :evil:
Dziewczyny, zmieńcie imię temu biednemu kiciowi, niech się nie kojarzy z tym $&*(&, który go przyniósł.

dołączam sie do prośby, jesli można -wielkie kciuki za kotka, oby jak najszybciej znlazł swój bezpieczny domek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon mar 09, 2009 18:23

Niestety, coraz więcej nowych kotów, w ostatnim tygodniu przyszło kilka nowych - Bosnonóżka, Patti, Radny, Beirut, gdyńska Inga, dzś wróciły z adopcji Chomik i MIni, strażacy w niedzielę przywieźli kocurka zdjetego z drzewa- Strażaka.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon mar 09, 2009 18:41

Nowe:

Strażak:

Super gość :) Roczny brudny, wielki i gruby kocurek siedzacy na szczsycie drzewa i zdjęty przez strażaków> Mruczy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chomik

Chomik po raz kolejny zwrócona. Kotunia miła, grzeczna,ale potrafi w zabawie mocno ugryźć lub podrapać :( Nie mam już do niej sił :(

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kordonia

Post » Pon mar 09, 2009 19:08

Ojej Kordonia, moja Milenka też tak robi...
gorzej bo drapie pazurami ,że hej...

i nadal jest u mnie ... :roll:

Trochę cierpliwości...
przejdzie jak się uspokoi...
będzie starsza... :roll:

kristinbb

Post » Pon mar 09, 2009 19:38

Kurde ile pięknych kotów i Kordonia znów w żywiole.

Ile pięknych krówek :1luvu:

A ja mam już tą jedyną. Pod koniec tyg. u mnie w domku.

Chomik - szkoda jej, ciekawe dlaczego tak robi... A strażaczek piękny dorodny, zresztą wszystkie wspaniałe.

A Mini czemu zwrócony?

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Pon mar 09, 2009 19:42

NIe, jakoś nie jestem w swoim zywiole, trochę ostatnio jestem w dołku, i troche mnie to wszystko zaczyna łamać :(

Mini właściciwe nie wiem, dlaczego zwrócony- to kot ideał- łągodny, kochany, miły, uwielbia ludzi i zwierzeta.
Powiedziano mi,z e zwracają, bo ma katar (!!!),a le ja dziś go odebrałam, i kot jest zdrowy, normlany, ma apetyt.
Obrazek

kordonia

Post » Pon mar 09, 2009 23:57

Strażak jest podobny do kota z ogłoszenia na portelu, ktoś takiego znalazł.. zaintrygowało mnie to, że oba są strasznie brudne... 8)

Biedna Chomik... :cry:
Ja też nie mam do niej siły... dlaczego ona taka jest niedobra!? :roll: :?

Ale kordoniu nie załamuj się!!! Niestety w schronisku nigdy nie będzie tak, że kotów zabraknie całkowicie i więcej ich tam nie będzie, bo wtedy idea schroniska byłaby bez sensu. :) Po to mamy schronisko. A niestety ludzi nie nauczysz mądrości.
Trzeba się trzymać! Jesteś twarda przecież! :wink:

Vitka

Od: Nie paź 07, 2007 21:28

Post » Wto mar 10, 2009 0:49

Ja oczywiście oferuję się jako dom tymczasowy, ale dopiero od przyszłej soboty, bo w najbliższym czasie czeka nas wizytacja babci, a następnie kilkudniowy pobyt cioci - dwa koty to już tłok, a jak zobaczą trzy, to nas wyklną, szczególnie babcia :lol:
ObrazekObrazek Moje kotuchy :)

Pralinka

Od: Śro gru 27, 2006 19:46

Post » Wto mar 10, 2009 13:56

Kordonia nie łam się dziewczyny mają racje.

Ja się załamałam jak czytam na dogomanii, że tyle psów przychodzi do schrony 30 w tydzień. Nie zdawałam sobie sprawy że jest aż tak źle. Zawsze myślałam, że wystarczy znaleść 150 domków i będzie ok a co to jest na taki wielko elbląg ale te 150 ciągle sie odnawia i tak w koło macieju...

deathgs

Od: Śro gru 17, 2008 14:11

Post » Wto mar 10, 2009 16:04

To nawet nie odnawianie sie, ale zwielokrotnianie- przyszło 30 psów w ciągu tygodnia, a poszło do domów tylko 6 (w tym 3 szczeniaki, wiec się nie liczą) :(
NIe ma gdzie już dawać psów, które kończą kwarantannę
Obrazek

kordonia

Post » Wto mar 10, 2009 17:03

Własnie się dowiedziałam, ze dziś dojechały jeszcze 3 dodatkowe koty z Ciapkowa...
Obrazek

kordonia

[poprzednia][następna]