POTRZEBUJĘ TYMCZASY III - łapiemy;) i szukamy DT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 07, 2009 12:55

Ania_EN pisze:I jak?

:?: :roll:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob mar 07, 2009 16:35

2 ok. 7-miesięczne już u mnie zaklatkowane w łazience. Mniejszy chłopak jest wielkości 3-m-cznego kociakia, większy ok. 5-m-cznego, chudziny straszne :cry:
Mniejszy ma bardzo niską temp., jest w gorszym stanie. Dostaliśmy w Boliłapce leki i Profilum, zostały odrobaczone.

U mnie wszamały pół miseczki Convalescence, później podam jeszcze Biostyminę lub Scanomune (jeszcze myślę, które będzie lepsze).

Minitaur

Od: Wto kwi 01, 2008 9:57

Post » Sob mar 07, 2009 16:42

Pewnie i ja będę musiała się w Conva zaopatrzyć..
Czekam na kosteczki, które mają dojechać do mnie w postaci jednego malca..
Szkoda, że nie mam klatki. Będzie musiał wystarczyć transporterek i łazienka.

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Sob mar 07, 2009 17:36

Ania_EN pisze:Pewnie i ja będę musiała się w Conva zaopatrzyć..
Czekam na kosteczki, które mają dojechać do mnie w postaci jednego malca..
Szkoda, że nie mam klatki. Będzie musiał wystarczyć transporterek i łazienka.

Oglądałam dziś te kosteczki w boliłapce - mluśne mimo kosteczek :)

karola666

Od: Śro sie 22, 2007 17:09

Post » Sob mar 07, 2009 18:02

Ufffff... długi dzień łapankowy...

Na Ochocie, na Niemcewicza 2 kotki na ciach oraz 2 półroczne podlotki - oba z lekkim katarem, do podleczenia przed ciachnięciem. Szukam dla nich DT, na fotach niżej widać że dzikie nie są (zwłaszcza to zdjęcie ciemnego kota na ciemnym polarze pokazuje jaki to dzik... reszta fot z wytrzeszczem bo chcialam dobrze pokazać kolorki i wzorki...) Dymna koteczka i srebrny marmurek. Oba śliczne!!!!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

na Mianowskiego 2 kocury na ciach oraz jeden ewidentnie domowy wyrzucony lub zgubiony, karmicielka ma szukać ogłoszeń, na razie zainstalował się na fumowym DT.

w lecznicy oporządzenie całej 7-ki oraz wczorajszej 4-ki + poznanie Wisienki z Kubusiem i spotkanie Karoli666 z chłopem i Szarusią (aj, moja ręka...)

jeszcze tylko rozwiezienie 2 kościotrupów i tego nowego domowego (Białołęka, Bródno, Bielany - 3B) i domek, słodki domek...

obrabianie fotek, załatwianie róznych kocich spraw - i może kiedyś dotrę do wanny...

a Agneska właśnie zaczyna łapać pod własnym śmietnikiem :twisted:

dzięki wszystkim dziś spotkanym lub też zgadanym za pomoc i fajną atmosferę!

i powtorzę meritum - 2 półroczne koty - dymna kotka i srebrny marmur kocurek - z lekkim KK - szukaja PILNIE DT!!!!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob mar 07, 2009 18:04

Dziś w nocy śniło mi się, że jakiegoś kota nazwałam Dzidek. Tego może nie koniecznie tak nazwę ;) jeszcze się zastanowię :)
Dostał mleczka dla kociąt i zrobił od razu kupę- przepisowa, na razie bez robali. Jak się pozbędzie obcych, wyjdzie ta jego chudość.

Ania_EN

Post » Sob mar 07, 2009 21:30

Pod moim śmietnikiem dwie (jedna na pewno, druga prawdopodobnie) ciężarne zrobiły mnie w konia. :evil: Dwie godziny warowałam i nie zechciały wejść do klatek. :evil:
Złapałam tylko jednego młodego chłopaka - w ręce. :?

Chyba jednak poproszę o pomoc, bo nie wiem co robię nie tak, że te cholery nie chcą nawet nosów wstawić do klatek. :oops:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob mar 07, 2009 21:49

jopop pisze:
Na Ochocie, na Niemcewicza 2 kotki na ciach oraz 2 półroczne podlotki - oba z lekkim katarem, do podleczenia przed ciachnięciem. Szukam dla nich DT, na fotach niżej widać że dzikie nie są (zwłaszcza to zdjęcie ciemnego kota na ciemnym polarze pokazuje jaki to dzik... reszta fot z wytrzeszczem bo chcialam dobrze pokazać kolorki i wzorki...) Dymna koteczka i srebrny marmurek. Oba śliczne!!!!

Bylam w lecznicy, widzialam, potwierdzam.
Koty naprawde cudne, troszke wystraszone, ale mile. Odrobina domowego ciepla migiem zmieni je miziaki :)
Dymna kicia niesamowicie wtulala sie w Asie :)
DT prosimy!!!

memka

Od: Czw sty 18, 2007 22:10

Post » Sob mar 07, 2009 22:23

dzisiaj oddałam Lusię (intuicja mówi mi, że tym razem naprawdę w DOBRE ręce :wink: ) i teoretycznie mogę coś wziąć, ale...

u większości moich kotów niebawem mija dwa lata od ostatniego szczepienia... na razie nie jestem i prawdopodobnie nieprędko będę w stanie zaszczepić je wszystkie po normalnych cenach, o noszeniu dziewiątki kotów do lecznicy nie wspominając :roll: być może jestem przewrażliwiona, ale wolę chuchać na zimne i świadomie nie narażać Drani nawet na minimalne niebezpieczeństwo, przynajmniej na to, czego da się uniknąć, tym bardziej, że leczyć ich w obcej lecznicy też nie miałabym już (po wydatkach na Bolkę) za co :(

także chętnie coś od kogoś przejmę, ale już zaszczepionego i po kwarantannie :oops:

przykro mi strasznie i głupio, że stawiam takie warunki, ale obecna sytuacja nie wyniknęła z mojej inicjatywy :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob mar 07, 2009 22:39

Białe w łatki jest przemiłe! Mizia się, barankuje, mruczy i robi do kuwety! :) Tylko widać, że robale mu przeszkadzają, ale na razie nic nie wydalił. Pod bródką ma rozkoszną plamkę. Ile toto powinno jeść dziennie?
Moje kociska trochę skołowane- zaczęły syczeć na siebie nawzajem...

Ania_EN

Post » Nie mar 08, 2009 9:29

jopop pisze:2 półroczne podlotki - oba z lekkim katarem, do podleczenia przed ciachnięciem. Szukam dla nich DT, na fotach niżej widać że dzikie nie są (zwłaszcza to zdjęcie ciemnego kota na ciemnym polarze pokazuje jaki to dzik... reszta fot z wytrzeszczem bo chcialam dobrze pokazać kolorki i wzorki...) Dymna koteczka i srebrny marmurek. Oba śliczne!!!!

Kociaki są super. Trudno się zdecydować, który piękniejszy. :1luvu:
W czasie łapanki jakiś mieszkaniec mnie przekonywał, że na tego srebrnego, to ileś osób się czaiło, bo taki piękny. Hihi, niech żałują teraz, że się skuteczniej nie zaczaili. Marnowało się takie słodkie cudo na podwórku. :?

A dymne, to zawsze są najpiękniejsze na świecie. :lol:
Obrazek

Agneska

Post » Nie mar 08, 2009 11:37

Wiełbłądzio - rozumiem, dziękuję, pokombinuję co by tu zrobić :)

Agneska - kciuki :)

Aniu - może jeść ile chce, z tym, że bym raczej w kierunku suchego przestawiała troszkę. No i czekamy na kupę :twisted:
Obrazek

jopop

Post » Nie mar 08, 2009 15:01

kupy są- z robalami. Pomału wychodzą.
Dziś Gucio je puszkę z ryżem i gerberka, jutra jedna dobra ciocia (oficjalnie anty- kociara ;) ) przyniesie mu Babycata, potem na jakiegoś Kittena się przerzucać będziemy.
To jest miziak totalny, już chce wyłazić z transporterka i w ogóle z łazienki, ociera się o stopy, twarz, mruczy jak najęty! I jest śliczny!

Ania_EN

Post » Nie mar 08, 2009 15:11

Ania_EN pisze:kupy są- z robalami. Pomału wychodzą.

No i dobrze, ze wychodzą :wink:
Obrazek

jopop

Post » Nie mar 08, 2009 15:45

Ania EN,
tak jak wspominałam, potencjalny dom zadaje kolejne pytania o młodego, najwyraźniej nie chce łatwo zrezygnować. :lol:
Czy mogłabyś mi podać swój nr tel na pw, żebym ew. skierowała Martę do Ciebie?
Obrazek

Agneska

[poprzednia][następna]