Czesio, Jożik, Mirmiś, Pola. - Prosimy o zamknięcie.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 07, 2009 9:50

Czesio w wiosnę nie wierzy. Nie ma wiosny i basta! Wszystkim się coś wydaje. Duży wprawdzie ostatnio, w towarzystwie Misia, wysprzątał balkon, ale Cześ kategorycznie odmówił wyjścia na zewnątrz. Jest zimno, mokro i on w ogóle nie rozumie, dlaczego ktokolwiek sugeruje mu opuszczenie sypialni.
Ponadto Cześ przeżywa depresję spowodowaną przesileniem. Postanowił nagle raz na zawsze wyjaśnić Misiowi, kto w tym domu ma niepodważalne prawo spać z Dużymi. W wyniku owych dyskusji wywiązały się niezłe perturbacje, tłumaczenia siłowe, w efekcie których, z kolei, Miś spał w przedpokoju. Poza alkową.
Nikt nie zapytał, co o tej kwestii sądzą sami właściciele łóżka, którzy wolą jednak sypiać z Misiem. Miś bowiem:

1. Zwija się w kuleczkę i śpi w tej pozycji całą nockę.
2. Waży 4 kg mniej od Czesia i nie miażdży piszczeli.
3. Nie rozciąga się na calutkiej długości łóżka, zsuwając nas na sam skrawek.
4. Nie dysponuje siłą terminatora przy egzekwowaniu jak największych połaci łoża dla siebie.
5. Nie pyskuje, gdy człowiek poruszy nogą.
6. Nie sprawia, że noc kojarzy się Dużym z zakuciem na kilka godzin w dyby.

Ehhh... życie.
Aniada

Post » Sob mar 07, 2009 9:50

Ale słodki pysiak :)
Zatęskniła za relacjami z życia Czesiów :) Długo się nie odzywacie, mam nadzieję, ze wszystko u Was ok :)
Poleżcie sobie jeszcze podkołderką, dzisiaj dzień taki leniwy... :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Sob mar 07, 2009 9:52

Własnie przeczytałam :lol:

Sihaja

Post » Sob mar 07, 2009 9:52

No właśnie, Sihaja. Kto leży, ten leży. CZESIE na pewno. :evil:

Do poprzedniego postu zapomniałam dodać, że Miś nie ma w zwyczaju wzorem Czesia wyskubywać nam włosów w środku nocy, lub ukłdać ich swoim jęzorkiem.
Aniada

Post » Sob mar 07, 2009 9:54

Ja bardzo lubię, jak mnie koty czeszą :)

Sihaja

Post » Sob mar 07, 2009 9:55

A jak Ci włosy CIENUJĄ, także?? Tak, wiesz, "chrup, chruuuup, chrzęst..."??
Aniada

Post » Sob mar 07, 2009 9:56

Aniada pisze:Czesio w wiosnę nie wierzy. Nie ma wiosny i basta! Wszystkim się coś wydaje. Duży wprawdzie ostatnio, w towarzystwie Misia, wysprzątał balkon, ale Cześ kategorycznie odmówił wyjścia na zewnątrz. Jest zimno, mokro i on w ogóle nie rozumie, dlaczego ktokolwiek sugeruje mu opuszczenie sypialni.
Ponadto Cześ przeżywa depresję spowodowaną przesileniem. Postanowił nagle raz na zawsze wyjaśnić Misiowi, kto w tym domu ma niepodważalne prawo spać z Dużymi. W wyniku owych dyskusji wywiązały się niezłe perturbacje, tłumaczenia siłowe, w efekcie których, z kolei, Miś spał w przedpokoju. Poza alkową.
Nikt nie zapytał, co o tej kwestii sądzą sami właściciele łóżka, którzy wolą jednak sypiać z Misiem. Miś bowiem:

1. Zwija się w kuleczkę i śpi w tej pozycji całą nockę.
2. Waży 4 kg mniej od Czesia i nie miażdży piszczeli.
3. Nie rozciąga się na calutkiej długości łóżka, zsuwając nas na sam skrawek.
4. Nie dysponuje siłą terminatora przy egzekwowaniu jak największych połaci łoża dla siebie.
5. Nie pyskuje, gdy człowiek poruszy nogą.
6. Nie sprawia, że noc kojarzy się Dużym z zakuciem na kilka godzin w dyby.

Ehhh... życie.

ale fajnie piszesz... :ryk: :ryk:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob mar 07, 2009 9:57

:lol: :lol: Wolę, jak czeszą łapkami lub układają języczkiem, chociaz jak się cieniowanie zdarzy, to też jest nieźle :):) U mnie włosami zajmuje się Gaja i Morfeuszek i są delikatne, podejrzewam, że gdyby robi to Joachim, to raczej krucho by było.... :lol:

Sihaja

Post » Sob mar 07, 2009 9:58

Kristinbb, dziękuję. Widać talent się rodzi w desperacji. ;)
Aniada

Post » Sob mar 07, 2009 9:59

Tylko Misia mi żal... :(
Nie dopchał się na łóżko. :(

kristinbb

Post » Sob mar 07, 2009 10:00

Sihaja pisze::lol: :lol: Wolę, jak czeszą łapkami lub układają języczkiem, chociaz jak się cieniowanie zdarzy, to też jest nieźle :):) U mnie włosami zajmuje się Gaja i Morfeuszek i są delikatne, podejrzewam, że gdyby robi to Joachim, to raczej krucho by było.... :lol:

A widzisz. Cześ uwielbia bawić się w fryzjera, i jakimś cudem nie przeszkadza mu fakt, że się włosami dławi. Ja za to mam wrażenie, że za sekundę zostanę obdarowana średnio upragnionym kapelusikiem, bo czesiny proces trawienny zostanie z nagła przerwany...
Aniada

Post » Sob mar 07, 2009 10:02

kristinbb pisze:Tylko Misia mi żal... :(

Mi go było tak żal, że chciałam z nim razem w przedpokoju spać. Smutny persik z tą swoją z natury smutną buzią to jest coś porażającego. Ale nic to - od rana szaleje z Jożikiem, który jest jego najfantastyczniejszym kumplem.
Aniada

Post » Sob mar 07, 2009 10:02

Ale wiesz, że koty na wszystkim znaja się najlepiej - więc możesz być pewna, że będziesz modnie wyglądać :lol: :lol: :lol:
No dobra, znikam :)
Pozdrawiam serdecznie :)

Sihaja

Post » Sob mar 07, 2009 10:04

Sihaja pisze:Ale wiesz, że koty na wszystkim znaja się najlepiej - więc możesz być pewna, że będziesz modnie wyglądać :lol: :lol: :lol:

Problem w tym, że ja nigdy nie chciałam modnie wyglądać... :lol:
Aniada

Post » Sob mar 07, 2009 10:04

Aniada pisze:
kristinbb pisze:Tylko Misia mi żal... :(

Mi go było tak żal, że chciałam z nim razem w przedpokoju spać. Smutny persik z tą swoją z natury smutną buzią to jest coś porażającego. Ale nic to - od rana szaleje z Jożikiem, który jest jego najfantastyczniejszym kumplem.

No to dobrze... :lol:

kristinbb

[poprzednia][następna]