Chlory, Potwory & Psy. Debilowo - cz.II. Po szpitalu

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 06, 2009 6:59

Wielbłądzio pisze:
behemotka pisze:
Wielbłądzio pisze:śliczne są :D

ale ale. jeżeli któryś z domowników przylatuje na wołanie Głupku, chodź!, to oznacza, że COŚ rozumie, COŚ kojarzy - czyli nie jest takim kompletnym głupkiem :twisted:
taki Piopluś na przykład nijak nie rozumie nawoływania i apostrof typu: Idioto, Głupku, Debilu, Kretynie, Durniu itp. - bo Piopluś jest BARDZO głupi, jak śliczny tak głupi :roll: - albo nawet jeszcze bardziej :(

Niestety...
Chyba po prostu reagują na mój głos, na to, że się w ogóle odzywam (bo a nuż dam jeść? :roll: :roll:). No a mutanty, debile, durnie, imbecyle, głupki - jak również słowa mniej poprawne politycznie :oops: - są na porządku dziennym :smokin:

I proszę nie deprecjonować Paluszków :!: Tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89 ... c&start=15 twierdzisz, że nawet on reaguje na swoje imię 8)

tak, zgadza się, ale on reaguje tylko na Plusia, Pioplusia i Pluszynka - słyszał to ode mnie tyle razy podczas całowania go w to mięciutkie durne czółko :1luvu: , że teraz pewnie wydaje mu się, że zawsze jak tak mówię, to zaraz będę całować - i podnosi czółko do góry;)
na inwektywy natomiast nie reaguje, mimo wszystko widocznie słyszy je rzadziej (no tak, najczęściej słyszy KTOŚ inny, i to znacznie gorsze niż "Debil" :oops: ), poza tym NIE KOJARZY, co to znaczy Głupek, Debil itp. i NIE KOJARZY, że jego własne czyny są najlepszym uzasadnieniem używania przeze mnie w stosunku do niego powyższych wołaczy :twisted:

proponowane larwie imiona są piękne, mialabym problem, jak z tego wybrać tylko pięć :wink:

Alesz moje także nie kumają, co to oznacza :P. Wiedzą tylko, że często je tak wołam 8)

Właśnie spośród tak świetnych propozycji też nie umiem po prostu wybrać :oops:, muszę przysiąść i się zastanowić :wink:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

"A house is not a home without a cat"

behemotka

Od: Sob maja 10, 2008 20:58

Post » Pt mar 06, 2009 7:04

Od wieczora trwa oczywiście głodówka - z przyczyn lokalowych solidarna :twisted:. Michy pochowane.

Zupełnie bez związku z powyższym kotki są dzisiaj dla mnie bardzo miłe :D
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt mar 06, 2009 8:40

Absolutnie żadnego związku! :twisted:
ObrazekBehemotkowo!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 06, 2009 9:13

behemotka pisze:
Apsa pisze:Gwadiana i Gwadalkiwir
8O Ło raju. A to co?

Rzeki :) W Hiszpanii. Lat temu nie powiem ile uczyłam się do klasówki z geografii rzek Europy i mi się zapamiętało 8)

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Pt mar 06, 2009 14:13

Propozycje imion niezłe :lol:

A larwy fajne ;)

A co do głodówki, to u nas była niedawno... i dziś również :roll:

Głaski dla biednych, głodzonych zwierząsiów ;)

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt mar 06, 2009 21:43

No i tak.

Narkozowanie poszło całkiem bezproblemowo :)
Kulka najszybciej wróciła do siebie, właściwie już całkiem ok.
Bulwa fizycznie jest przytomny, ale tak naprawdę niewiele kuma, co się dookoła niego dzieje :wink:. Próbuje skakać po łóżku i łazić standardowo z ogonem w górze, co wygląda dość zabawnie, gdy koci zadek ma wrażenie, że żegluje po wzburzonym morzu :lol:
Błyska odebrałam jeszcze nie całkiem wybudzonego (czego generalnie nie lubię :?), ale z powodu akcji sterylizacyjnej wetki mają tyle zabiegów, że była lekka obsuwa... Ale u niego też nie było żadnych kłopotów, płuca osłuchowo bardzo dobrze.

Na szczęście u żadnego z Chlorów ciężkie roboty remontowe nie były potrzebne 8). Kamień ściągnięty, obyło się bez usuwania zębów.
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt mar 06, 2009 21:55

Dzielne zwierząsia :D

Jak larwy? Robią się już może podobne do sweterków, czy tatuś był raczej z pospólstwa ;)?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt mar 06, 2009 22:48

Bulwa już biega, choć nadal mu trochę kuper zarzuca :smiech3:
Błysk leży w dolnej połowie transporterka, a Kazan tuż obok, pilnuje kolegi 8)

Larwy nawet trochę przypominają psy :wink:
Do tej pory poza wielkością kolejne dni nie przynosiły specjalnych zmian. Teraz widać, że łapki się bardzo wzmocniły. Glizdy za chwilę otworzą oczy, zacznie się ciekawość świata... :strach: :strach: :strach:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Pt mar 06, 2009 23:39

Tiaaaaa..a jak się rozlezą,to dopiero będziesz mieć cyrk! :roll: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 07, 2009 0:13

uffff
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob mar 07, 2009 19:45

And the winner(s) is...

Gracja by MarciaMuuu. Larwa ze strzałką na ryjku. Dość ruchliwa, chwilowo najmniejsza. Rodzaj żeński.
Obrazek

Gburek by Apsa. Larwa czarna z białym krawacikiem. Domator, a w każdym razie leń. Rodzaj męski.
Obrazek

Golf by 15pietro. Larwa brązowa/ruda (nasycenie koloru wyjdzie jeszcze w praniu) z białą kropką na brodzie. Największa. Rodzaj męski.
Obrazek

Ganges by... moja rodzicielka :D. Larwa czarna z białym żabotem. Chyba trochę ofiara losu... Rodzaj męski.
Obrazek

Gobi by MarciaMuuu. Larwa brązowa/ruda (kolor jak poprzednio) z mikrą białą plamką na piersi. Bardzo samodzielna. Rodzaj żeński.
Obrazek

Niestety, psów zabrakło :crying: dla wykorzystania wszystkich fantastycznych imion :wink:. Zatem wyróżnienia otrzymują:
Apsa - za Gangrenę i Gargamela :smiech3:
Patsy - za Gałgana :D
Atkaaaa - za Gin :twisted:
MarciaMuuu - za Gorzałkę :twisted:, Glizdę, Głąba i ogólną aktywność :lol:

Dziewczyny, podeślijcie na PW adresy, żebym mogła Wam wysłać lar... ekhem, to jest pocztówki. Pocztówki z gratulacjami za kreatywność :smokin:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Sob mar 07, 2009 19:54

Acha, Gobi otworzyła oczy! :piwa:. Dnia dziewiątego 8)
Tak jej się spodobało, że zaczęła szczekać :roll:. Piskliwie, ale szczekać.

No i wypada dodać, że za imienne wyróżnienia też oczywiście przysługują nagrody :twisted:. Poproszę o dane do wysyłki, na pewno nie wyślę Wam Chlorów tudzież Potworów. Naprawdę nie :mrgreen:
Chlory, Potwory & Psy
ObrazekObrazek Obrazek

behemotka

Post » Sob mar 07, 2009 22:04

boshe jak dobrze żem głąb i nic nie wymyśliłam :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Sob mar 07, 2009 22:09

hmm, jak widzę, nie wybrałaś jednak nic specjalnie obraźliwego 8) ?
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob mar 07, 2009 22:26

Hie, hie.... mama się wygadała, że zawsze marzyła o rudym seterze... a dawno o żadnym psie nie wspominała od śmierci naszej ONki. Obrazek Wysłałam jej fszystkie fotki glizd jakie znalazłam w wątku chlorów
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

[poprzednia][następna]