Gadający Guido z Opola szczęśliwy u Arnoldowej ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 05, 2009 10:06

Mam nadzieję, że wirus szybko Cię opuści. Wracaj do nas! :D
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw mar 05, 2009 21:43

Wirusa sie pozbywamStosuje metody konwencjonalne i te niekonwencjonalne.Ztych drugich oczywiscie oklad z kotow-tylko ,ze w wykonania Moich Duzych Chlopcow moze sie to skonczyc smiercia lub kalectwem.Szuflandia to nowa kraina ,w czesciowym wladaniu Guidella.Tylko czesciowym,bo poprzedni okupant -Rudzielec-jak na razie okopal sie i nie ustepuje.Troche jestem tym zalamana,bo szuflandia to bylo jedyne miejsce,gdzie moglam schowac niezaklaczone ciuchy.Pewnie kazda z was zna sytuacje,kiedy trzeba sie ubrac oficjalnie,zeby bylo jak najmniej klakow.I szuflandia to bylo takie miejsce,gdzie byly takie ciuchy,uzywane rzadko,ubierane stojac na stole lub na kuchence,czasem sie przydaly.Ale teraz niestety nawet ta enklawa upadla.Dlaczego szwedzi robia az tak funkcjonalne meble ?Teraz oprocz klaczkow rudych mam jeszcze szaro-bure i biale.

ARNOLD

Od: Czw gru 18, 2008 12:31

Post » Pt mar 06, 2009 7:24

Trzeba było się trzymać kotów w jednym kolorze :twisted: :lol:

Marta okłaczona maksymalnie

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pt mar 06, 2009 8:13

No to nieźle :D
A co powiecie o talerzach z "kiełkami"? Wsytd gości zapraszać, bo nie wiadomo kiedy mogą dostać talerz z kłakami :roll:
Ostatnio edytowano Pt mar 06, 2009 20:26 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 06, 2009 19:37

Mysle,ze to kwestia odpowiedniego doboru gosci.W koncu sa jeszcze tzw. miejsca neutralne.Nie wiem,czy sie z tego cieszyc ,ale Bohater Roku utyl !.Robi to bardzo dyskretnie ,z klasa.Moga to stwierdzic tylko osoby obdarzone zaszczytem noszenia Jego Szarej Swiatlosci.Ja,chwalac sie nieskromnie do nich naleze i dzieki temu to odkrylam.Brzuszek robi sie kulisty,jedrny,chyba bez <oponek >,dlatego wiecej czasu zajmuje Mu mycie-bo powierzchnia wieksza.Podlogowiec Guid nalezy do malo skaczacych kotow-taka jego natura,nadwaga,moze ten ogon ?W kazdym razie rzadko jest widywany powyzej poziomu podlogi.Rano ,pedzac za Macho Grzywka wyladowal na blacie kuchennym czyli na wysokosci ok. 90 cm.Ale byl szok !Discovery Guido odkryl nowe horyzonty,fascynuja go widoki z gory,bardzo intryguje zlewozmywak i jego zawartosc i z pozadaniem patrzy na wierzch wiszacych szafek.Ma w zyciu nowe cele ,plany i marzenia.Tylko nie wiem,jak wytrzymaja to moje kuchenne meble.

ARNOLD

Post » Pt mar 06, 2009 21:10

ARNOLD pisze: ... Podlogowiec Guid nalezy do malo skaczacych kotow-taka jego natura,nadwaga,moze ten ogon ?W kazdym razie rzadko jest widywany powyzej poziomu podlogi...

Może w "starym" domu tak był nauczony, że na meble wskakiwać nie wolno. /W Schronisku, Guido wskakiwał na półeczki./
Podobnie jak wejść na kolana, czy być wziętym na ręce - Guiduś nie wiedział, jak ma się zachować.

Kiedy pokazało się Guidowi, że kolanka to super sprawa - za tydzień sam na nie wszedł i się przytulił. :)

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Sob mar 07, 2009 0:11

Teraz wchodzi na kolanka i nie tylko.Ostatnio siedzial mi prawie na glowie a do tego jeszcze uprawial boks z innym kotem.Ale skonczylo sie bez obrazen.Mam wyrzuty sumienia-wypastowalam dzisiaj podloge i niezbyt dokladnie poinformowalam o tym moich Panow.Efekt-zdziwione miny,a w oczach pytanie,dlaczego nogi nie biegna tam gdzie ja chce.Najbardziej cwany okazal sie Mensa -Guido-stwierdzil,ze kladac sie na boczku mozna calkiem sprawnie i praktycznie bez wysilku przemieszczac sie.Nastepnym razem po pastowaniu zaloze mu kubraczek i bedzie robil za froterke.Apropos kubraczka-Wsciekly Guido byl w niego ubrany cale pol minuty.Okazalo sie,ze kolezanka ktorej kot mial wydrapany lysy placek na karku zalozyla mu piekne wdzianka z dzieciecego pajacyka.Zostal jej dol ,a ja wpadlam na pomysl,zeby Pawianowi Guidowi tez cos zalozyc,zeby nie gorszyl golym zadkiem.Wdzianko bylo bardzo ladne,pieknie rozowe,ale wywolalo u Ziejacego Ogniem Guida atak zlosci.Niestety,wdzianko zginelo smiercia meczenska,rozszarpane na kawaleczki-do czego wydatnie przyczynili sie pozostali panowie.Moze im kolor nie odpowiadal ?

ARNOLD

Post » Sob mar 07, 2009 10:13

O matko, ale Ty się masz z tymi futrami :D

Erin

Post » Sob mar 07, 2009 10:36

Chwila relaksu przy czytaniu postów Arnoldowej :)
Świetnie piszesz.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob mar 07, 2009 17:43

:D :D :D :D Czekamy na nowe fotki
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob mar 07, 2009 19:57

Fotki beda na pewno.Tylko Zdobywca Oscara Guidare i inni nie moga sie zdecydowac ktorym profilem sie ustawic do aparatu.I do tego nieuczesani.Na te chwile mam jeden duzy problem-czy ktos moze mnie oswiecic dlaczego moj kot Guidoniusz Opoloniusz ma w swojej ksiazeczce zdrowia w rubryce imie wpisane <Parasol > ?Ma ktos jakies pomysly ?

ARNOLD

Post » Sob mar 07, 2009 21:16

8O

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Sob mar 07, 2009 21:43

Łomatko kochana :roll: :lol:

Erin

Post » Sob mar 07, 2009 21:50

Dodam,ze oczywiscie nie ja jestem autorem tego wpisu-taka ksiazeczke dostalam w pakiecie z kotem. A pan kot Guido-Guidare tzn. kierowac,prowadzic -odkryl dzisiaj rolety i lancuszki do rolet.Niezmiennie zadziwia mnie pomyslowosc mojego stada w kwestii wykorzystania roznych przedmiotow.Guido Cyrkowiec uznal ze za roleta mozna sie schowac,na rolecie uwiesic,ostrzyc pazury,podgryzac.W szale zabawy lancuszkiem biedaczek nie zauwazyl,ze skonczyl sie parapet ,przyciaganie ziemskie zrobilo swoje i Upadly Guido wyladowal na spiacym Dudusiu. Jak mozna sie domyslic,temu ostatniemu niezbyt to sie spodobalo i zaczal sie seans w teatrze cieni,a potem zawody sumo sedziowane przez Wstydliwego.Nie wiem,kto wygral,ale werdykt chyba nie spodobal sie Kibolowi Guidowi,bo na koniec zdzielil sedziego i dal nura pod szafe. Pewnie i tak by go wyrzucili z boiska za niesportowe zachowanie.Z dobrych wiesci-Guido Bujna Czupryna zaczal odrastac na dupeczce,jak sie zaczesze,, na pozyczke ,, to wcale nie widac ,ze lysy. Ten,, Parasol ,, nie da mi dzisiaj spac-chyba poswiece noc na wnikliwa obserwacje ,moze dostrzege jakies podobienstwo.

ARNOLD

Post » Nie mar 08, 2009 10:39

Skoro footerko odrasta to fotki koniecznie !! :ok:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

[poprzednia][następna]