Espi - znowu u Cameo w dt, ds bardzo potrzeby :-((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 03, 2009 21:23

wieści z domu :)

Dzisiaj już całkiem nieźle :)

Zaczęliśmy dzielić Espi jedzonko na kilka mniejszych części, bo wczoraj wieczorem zwymiotowała.

Dzisiaj dzień minął bez jakichkolwiek sensacji żołądkowo - wychowawczo - domowo - emocjonalnych :)

Zarówno Espi jak i Negra udawały że się nie widzą :)

Fotek nie cykałam. Jutro postaram się to nadrobić i znaleźć czas by je obrobić i wkleić :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Olga-Negra

Od: Pon lut 16, 2009 19:49

Post » Wto mar 03, 2009 21:52

Olga-Negra pisze:wieści z domu :)

Dzisiaj już całkiem nieźle :)

Zaczęliśmy dzielić Espi jedzonko na kilka mniejszych części, bo wczoraj wieczorem zwymiotowała.

Dzisiaj dzień minął bez jakichkolwiek sensacji żołądkowo - wychowawczo - domowo - emocjonalnych :)

Zarówno Espi jak i Negra udawały że się nie widzą :)

Fotek nie cykałam. Jutro postaram się to nadrobić i znaleźć czas by je obrobić i wkleić :)

No to juz sa bardzo pozytywne wiesci :D :D :D
Olgo, Espi nie mogla trafic do lepszego domku- cierpliwego, z wyobraznia, odpowiedzialnego, troskliwego i kochajacego !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Takie dokocenia (kotkami, ktore przeszy w zyciu zbyt wiele i maja bardzo delikatna psyche) nigdy nie sa latwe, potrzeba czasu... Za to pozniej przyjazn jest tym glebsza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Caly czas trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Espi jest przepiekna, chyba sie powtarzam :wink: , ale naprawde jest!!!!!! A Marley kipi poczciwoscia :love:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro mar 04, 2009 1:17

Zwymiotowała po Gourmecie? :( trzymam kciuki :ok:

Dziewczyny nie muszą żyć w wielkiej miłości, wystarczy że bedą się unikać i nie wchodzić sobie w drogę, będzie ok...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro mar 04, 2009 10:51

Obrazek

od białego rana (podczas sprzątania pokoju Młodego) bawiłyśmy się z Espi piłką kauczukową :) ubaw po pachy!

Obrazek

żywo zainteresowana zawartością misek psa :)
(wcześniej Negra wychlipała mu wodę)

Olga-Negra

Post » Śro mar 04, 2009 13:49

Olga-Negra pisze:Wieści z domu

Espi to ... mała terrorystka. Okupuje łazienkę i warczy na każdego kto ośmieli się tam wejść, a zwłaszcza na Negrę, którą na dokładkę goni gdzie pieprz rośnie i atakuje, nie pozwalając jej nawet skorzystać z kuwety. Negra to bardzo pokojowo nastawiona kotka, ale nie wiem jak długo będzie cierpliwie znosić takie traktowanie.
Espi jest potwornie żarłoczna :) - wciąga 2 miseczki suchego RC i półtora saszetki / 24h!
Apetyt ma naprawdę niesamowity, zjada TOTALNIE WSZYSTKO i to w ZATRWAŻAJĄCO WIELKICH ILOŚCIACH jak widać!!! Mam nadzieję, że się nie rozchoruje. Nie chcę jej ograniczać, bo jest strasznie chuda.
Na psa nie reaguje wcale. Miziasta - jak to nazwała Cameo - wcale nie jest ale, gdy ma ochotę daje się pogłaskać. Cameo zajęło oswajanie jej dwa miesiące, u nas może potrwa to krócej, dzięki pracy jaką Cameo włożyła w jej oswajanie, więc wierzę że Espi nieco zmięknie i się dostosuje. Piszę szczerze, bez roztkliwiania się, bo taka jest prawda. Damy jej tyle czasu ile będzie potrzebowała, mając jednak nadzieję, że jej ataki agresji miną bezpowrotnie, a Was proszę o trzymanie kciuków by tak było.

Obrazek

Z ostatniej chwili:
Esperanza leży u Oskara w pokoju na łóżku - czyżby wiedziała że czas się zmienić i zadomowić? Oby ... :)

A jak tam Negra w tej chwili :( bo szczerze mówiąc martwię się żeby ze spokojnej i miziastej kotki nie zrobił się jakiś niesamowity strachulec :( róznie to bywa bo jeśli Espi ją goni i atakuje to kotka musi to przezywać :?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro mar 04, 2009 14:44

Fajne fotki :1luvu: :ok:

A moja Kredka przywaliła dzisiaj Majeczce po głowie, bo ta odważyła napić się wody z jej fontanny :lol:

A wczoraj przyjechała do mnie Penelopa z Łódzkiego schronu, zapraszam :D

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=89657&highlight=

Cameo

Post » Śro mar 04, 2009 18:17

Obie panie podzieliły sobie dom na dwie części: Negra "mieszka" w dużym pokoju z nami i Marleyem (Marley przebywa w dużym, ale sypia w małym), a Espi w pokoju syna :)
Każda z nich sypia w innym łóżku, gdzie indziej ma miseczki, ale z kuwety korzystają jednej :)
Fotki wkleję późnym wieczorem, bo mam Maleńką na kolanach.

Tereniu! Bez obaw :) Negra całkiem dobrze sobie radzi :)
Zachowuje się tak, jakby mieszkała z nami od zawsze. Dowodem tego jest dla przykładu fakt, że śpi na mojej poduszce i wieczorami liże mnie po głowie :) a dzisiaj "pilnowała" Zosię gdy poszłam zrobić jej mleko :) a jest tego więcej ... :)
Ostatnio edytowano Czw mar 05, 2009 10:24 przez Olga-Negra, łącznie edytowano 1 raz

Olga-Negra

Post » Śro mar 04, 2009 20:24

Negra z Piotrkiem przed kompem :)

Obrazek

Negra pilnująca Maleńką :)

Obrazek

Espi na łóżku Ozzy'ego :)

Obrazek

Olga-Negra

Post » Śro mar 04, 2009 20:31

Świetne fotki :D :D :D Szczęściara z tej Espi 8)
Obrazek

mary2004

Od: Śro wrz 15, 2004 20:41

Post » Śro mar 04, 2009 22:04

cholira z fotek ciężko rozróżnić która pannica jest która ,bo obie koty są czarrrnneee :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro mar 04, 2009 22:08

mar_tika pisze:cholira z fotek ciężko rozróżnić która pannica jest która ,bo obie koty są czarrrnneee :wink:

Espi ma białą obróżkę :lol:

Cameo

Post » Śro mar 04, 2009 22:13

PRAWDA, ŻE ŚLICZNE TE NASZE DZIEWCZYNKI? :)
NEGRA MIESZKA W POKOJU POMARAŃCZOWYM A ESPI W ZIELONYM :)

MOJA DWUNOŻNA MALEŃKA (córcia Zosia) JAKA NIMI ZACHWYCONA! :)

Olga-Negra

Post » Czw mar 05, 2009 10:22

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Sciskam cala Wasza druzyne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw mar 05, 2009 10:25

Cameo pisze:
mar_tika pisze:cholira z fotek ciężko rozróżnić która pannica jest która ,bo obie koty są czarrrnneee :wink:

Espi ma białą obróżkę :lol:

A Negra czarną :)

Olga-Negra

Post » Czw mar 05, 2009 10:53

ogromnie się cieszę, że Nespi w tak cudownym domku zamieszkała
:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]