Penelopa vel Fortuna, pillow princess - ma DOM:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 04, 2009 9:19 Penelopa vel Fortuna, pillow princess - ma DOM:)))

Penelopa vel Fortuna, czyli opowieść o tym jak pillow princess z Łódzkiego schroniska wkracza na domowe pielesze.

Wątek Łódzkiego schroniska - czyli, jak to się zaczeło.

To będzie długi wątek. Wszystko zaczeło się od Roxy z Łódzkiego schroniska, kiedy zobaczyłam jej piękne oczy... przepadłam. Ale koteczka miała duże szanse na znalezienie domku "na miejscu", więc napisałam PW do Ani (pisiokot) i doszłyśmy do wniosku że nie ma sensu męczyć kota długim transportem/podróżą. Roxy znalazła domek w Warszawie. Potem chciałam zabrać Młodego, uroczego buraska. Ale to już inna bajka... kot wrócił do zdrówka i znalazł kochający domek. Została czarno-biała Penelopa i milion wątpliwości... czy warto, czy jest sens? Ale za radą dziewczyn podjełam decyzję, zabieram śliczną Penelopę do siebie. Rozpoczeło się szukanie transportu, wymiana maili, rozmowy na g-g, pw, telefony.... i stało się! Znalazłam (płatny) ale bezpośredni transport na śląsk z forum dogomania. I tutaj chciałam serdecznie podziękować osobom które "dorzuciły" się do kosztów transportu i Patrycji (pati-c z forum dogomania.pl dziewczyny która przywiozła mi Penelopę) dzięki temu mogę cieszyć się jej mruczeniem!

Obrazek Obrazek Obrazek

Opis Penelopy ze strony Łódzkiego schroniska:

"Księżniczka na poduszce. Już z daleka widać, że to koteczka, śliczna zadbana. Jak na damę przystało doskonale ukrywa swój prawdziwy wiek. Delikatne, mięciutkie, czyste futerko - to Penelopa. Ma ok. 5 lat, trafiła do schroniska na początku grudnia. Upływają dni, a ona próbuje jakoś przyzwyczaić się do tego miejsca, pełnego obcych kotów, obcych ludzi, zapachów i dźwięków. Czasem wtapia się w poduszkę, wciska w nią tak, jakby chciała się ukryć. Jest spokojna, nie ucieka na widok wyciągniętej ręki. Pozwala się głaskać, ale jest czujna, bacznie obserwuje w obawie, czy na pewno kolejne muśnięcie futerka będzie tak samo miłe jak poprzednie. Ma niesamowite umaszczenie pyszczka - jedno oczko na tle białego futerka, drugie na tle czarnego. Penelopa szuka ciepłego, spokojnego i odpowiedzialnego domku. Jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W jaki sposób trafiła do schronu? tego nie wie nikt, ale Penelopa ma za sobą ciężką przeszłość. Do Łódzkiego schroniska dla zwierząt trafiła na początku grudnia. Delikatna i spokojna koteczka nie umiała się odnaleźć w tej schroniskowej "dżungli". Wpadła w depresję, jej "człowiek" ją oddał więc życie straciło sens. Jej najlepszymi "przyjaciółkami" były kolorowe poduszki na których spędzała całe dnie. Aż tu nagle, kotka została zapakowana do wielkiej klatki i wyruszyła w podróż do DT. W domu wyszła z transporterka i zwiedziła mieszkanko, moje trzy koty (czwarty siedział na szafie) przyszły się przywitać, Kredka vel sykusia na nią nasyczała a Majeczka i Filip podeszli do sprawy pokojowo, nawet sama Peni nie wydała z siebie żadnego dźwięku. Potem hrabianka położyła się na... poduszkę w sypialni. Ale na widok ręki wbiła się w tą poduszkę najmocniej jak się tylko dało... więc zaczełam ją delikatnie głaskać, dopiero wtedy poczuła się pewniej i zaczeła mruczeć. Dalej już totalny luuuuzik, baranek (nieśmiały) ocieranie się o moją głowę, tarzanie po poduszce, cały czas z włączonym "silnikiem". Bo Penelopa to prawdziwa kocia dama, nie lubi głaskania w kuperek (a dokładniej w okolicach ogonka, moja "osobista" Kredka to uwielbia) zdzieliła mnie za to łapą. A zjadła w kuchni kiedy mnie nie było (nie chce jeść w mojej obecności) Przy okazji naburczała na Filipa. Moim zdaniem rokuje bardzo dobrze, będzie z niej miziak... już nawet zaczyna nim być!

Dlaczego Fortuna? Bo to po Hiszpańsku (Afortunadamente) oznacza szczęście, a Espi miała podobne imię... i znalazła cudowny dom. Więc chciałabym żeby Fortunę spotkał podobny los. Oczywiście najpierw ją odkarmimy i odchuchamy, a potem poszukamy naaaaajlepszego domku na świecie. Penelopa vel Fortuna ma ok. 5 lat, jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana.

Penelopa ma za sobą ciężką przeszłość. Do Łódzkiego schroniska dla zwierząt trafiła na początku grudnia. Delikatna i spokojna koteczka nie umiała się odnaleźć w tej schroniskowej "dżungli". Wpadła w depresję, jej "człowiek" ją oddał więc życie straciło sens. Jej najlepszymi "przyjaciółkami" były kolorowe poduszki na których spędzała całe dnie. Zabrałam kotkę do siebie i teraz szukam jej najlepszego domku. Penelopa jest śliczną czarno-białą koteczką z lekko przedłużonym włosem "ozdobionym" pięknymi łatkami a jedna plamka wychodzi jej aż na oko. Penelopa jest nieśmiałą koteczką ale "przyłapana" na łóżku czy fotelu wystawia brzuszek do głaskania i mruczy. Może mieszkać z innymi kotami, kuwetkuje a najbardziej lubi suchą karmę i miękkie poduszki. Penelopa vel Fortuna ma ok. 5 lat, jest zaszczepiona, odrobaczona i wysterylizowana. Przy adopcji wymagane jest podpisanie umowy adopcyjnej. Koteczka może zostać dowieziona do nowego domku.

Filmik/pokaz slajdów z Penelopką (YouTube):

http://www.youtube.com/watch?v=cDzNjzkiEXM

Kontakt w sprawie adopcji:

e-mail: cameo@va.pl
telefon: 661-326-962
gg: 12238144

29.03.2009

Penelopa pojechała do nowego domku w Katowicach. Zamieszkała z panią Joasią i jej kotką - burą Sambą. Nowe fotki z domku już na 24 stronie wątku.
Ostatnio edytowano Czw kwi 08, 2010 17:37 przez Cameo, łącznie edytowano 27 razy

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro mar 04, 2009 9:27

sliczna panienka, cale szczescie ze juz bezpieczna :)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro mar 04, 2009 9:29

Zdecydowanie Pillow do niej pasuje najbardziej.Sama jest jak mięciutka poduszeczka.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro mar 04, 2009 9:31

Kamilko :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro mar 04, 2009 9:34

Cieszę się ogromnie że śliczna dziewczynka już bezpieczna :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 04, 2009 9:43

gosiaa pisze:Cieszę się ogromnie że śliczna dziewczynka już bezpieczna :)

Ja też :D
W weekend bardzo się zmartwiłam widząc Penelopę zwiniętą w kłębuszek w kuwecie, leżącą bez jednego ruchu przez kilka godzin, przestraszoną, chowającą główkę :( miski z jedzeniem stały obok niej nie ruszone :(
a tu proszę :D
uff, uff, wielki kamień powoli spada mi z serca, mogło być naprawdę nieciekawie gdyby laleczka dłużej pobyła w schroniskowej klatce.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro mar 04, 2009 9:46

Banerkowo.

ruru pisze:Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/bwv5][IMG]http://images48.fotosik.pl/77/53f327d282e146a0.jpg[/IMG][/URL]

Dama Ya pisze:Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/bwv5][IMG]http://upload.miau.pl/3/188902.jpg[/IMG][/URL]
Ostatnio edytowano Pt wrz 11, 2009 18:38 przez Cameo, łącznie edytowano 5 razy

Cameo

Post » Śro mar 04, 2009 10:10

Kamilo :1luvu:
Jak cudownie, ze Pillow juz u Ciebie, no teraz to juz na pewno fortuna bedzie jej sprzyjac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sciskam serdecznie i trzymam kciuki za aklimatyzacje, chociaz na szczescie przebiega spokojnie :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro mar 04, 2009 14:18

Noc mineła spokojnie, kicia położyła się na fotel i zasneła (dałam jej tam poduszkę :wink: ) i na wszelki wypadek włączyłam Feliway.

A to Penelopa vel Fortuna już u mnie :D :love:

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 22, 2009 18:30 przez Cameo, łącznie edytowano 3 razy

Cameo

Post » Śro mar 04, 2009 14:23

przesliczna, normalnie cudo!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro mar 04, 2009 15:24

tak się cieszę
że Poduszkowiec
już bezpieczny
śliczna jest
:love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love: :love:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro mar 04, 2009 15:41

Cameo pisze:A to Penelopa vel Fortuna już u mnie :D :love:

Obrazek

Przepiękne zdjęcie.
A i modelka wyjątkowej urody :love:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro mar 04, 2009 16:12

Penelopka szczęściara :) Sobie wygrała los na loterii :)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro mar 04, 2009 16:59

Penelopa dalej za łóżkiem, a raczej przed łóżkiem bo "zatkałam" dziury przez które wchodziła (dla jej dobra... tam są same kable i przewody :? ) Miska z Whiskasem&Gourmetem dalej nie ruszona... poczekamy, zobaczymy :wink:

Cameo

Post » Śro mar 04, 2009 20:24

Weszła na łóżko :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance:

I zażądała mizianek :twisted: zrobiłam kilka fotek a potem odłożyłam aparat i zaczełam ją miziać :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na dwóch ostatnich fotkach ma minę w stylu "odłóż ten aparat i chodź mnie miziać" 8) No cóż zrobić, poszłam :twisted:

Cameo

[następna]