Odstraszacz dla kota ?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 04, 2009 9:31 Odstraszacz dla kota ?

Wiem że na pewno są takie wątki już na miau ale nie potrafię do nich dotrzeć :oops:

Czy są jakieś preparaty żeby odstraszyć kota od jakiegoś miejsca ?

Dostałam w prezencie piękny ekoskórzany komplet wypoczynkowy
Mam go dopiero trzy tygodnie i już niestety są w nim wydrapane dziury :evil:
I to przez kota który nigdy pazurków na meblach nie ostrzył

czym to posmarować lub popsikać bo jak przyjedzie TZ i zobaczy co kocisko powyrabiało to czyjaś głowa chyba poleci ......
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro mar 04, 2009 9:37 Re: Odstraszacz dla kota ?

bettysolo pisze:Wiem że na pewno są takie wątki już na miau ale nie potrafię do nich dotrzeć :oops:

Czy są jakieś preparaty żeby odstraszyć kota od jakiegoś miejsca ?

Dostałam w prezencie piękny ekoskórzany komplet wypoczynkowy
Mam go dopiero trzy tygodnie i już niestety są w nim wydrapane dziury :evil:
I to przez kota który nigdy pazurków na meblach nie ostrzył

czym to posmarować lub popsikać bo jak przyjedzie TZ i zobaczy co kocisko powyrabiało to czyjaś głowa chyba poleci ......

Czytałam, że można nakleić w miejscu gdzie kot drapie kawałki dwustronnej taśmy klejącej. Przyklejanie łapek do niej powinno skutecznie odstraszyć od drapania.
Ale z drugiej strony nie można obkleić nowych mebli :roll:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro mar 04, 2009 9:47

koleżanka mi opowiadała kiedyś że kupiła w najbliższym supermarkecie preparat o nazwie "AKYSZEK" - własnie też z powodu kanapy, skórzanej. Kot się nie zbliżał :D kosztował na jesieni ok 9 zł. Chwaliła go bardzo, bo pięknie pachnie i nie zostawia plam. Tyle że też zależy od kota, co na które futro podziała ;)

http://www.coralbio.pl/index.php?p787,c ... otow-350ml
Ostatnio edytowano Śro mar 04, 2009 9:49 przez madienka, łącznie edytowano 1 raz

madienka

Od: Sob sie 09, 2008 19:00

Post » Śro mar 04, 2009 9:48

obcięłam pazurki ale efekt jest taki że dziury są jeszcze większe :evil:
patent z taśmą pewnie byłby dobry ale komplet składa sie z trzech kanap i boję sie ze jak jedną obkleję to zacznie drapać na drugiej

a do jadlni kupiłam podobne krzesła
jeszcze są zapakowane bo czekam na stół ale jak zacznie drapać i krzesła :roll:
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro mar 04, 2009 9:53

anyszek zaraz zamowię :twisted:
będe próbować wszystkiego byle tylko nie niszczył wiecej .......
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro mar 04, 2009 9:55

powinno być ok :) zachwalała bardzo, no i ta cena :) aha, mówiła że najpierw próbowała na jakimś niewidocznym miejscu, czy przypadkiem w jakąś reakcję z materiałem czy barwnikiem nie wchodzi.

Betty - w inne miejsce, np. drapak-koci-właściwy polecam rozrzedzoną waleriankę z wodą psiknąć. Powinno skutecznie odciągnąć od kanap. Co się dziwić - nowy mebel w domu, trzeba popróbować jak pazurki się ostrzy ;) walerianowe kropelki to koszt ok. 1,40 zł w aptece, a ile radości ! :twisted:

madienka

Od: Sob sie 09, 2008 19:00

Post » Śro mar 04, 2009 20:28

ja bym bettysolo na początek przykryła te cuda kapami, grubymi, poki kot sie nie odzwyczai
który to-rudy?
no i polecam tez spryskiwacz przy probach drapania, ale tu potrzebna zelazna konsekwencja.

w okolicy kanapy postawiłabym jakis smakowitszy kasek do drapania własnie przeznaczony

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro mar 04, 2009 20:37

Mała mnie uprzedziła :lol: . Jak przyjechały moje stylizowane, tapicerowane "ludwiki", to kotom sie wydawało, że trzy drapaki kupiłam :evil: . więc przez kilka tygodni zamiast ładniej, było brzydziej :evil: poprzykrywałam to, czym sie tylko dało. Kotom praktycznie przeszło-czasem któryś się zapomni, ale wiedzą, że nie wolno. Obok mają pieniek, a dalej duzy drapak

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Śro mar 04, 2009 22:48

oczywiście psujem jest znany niektórym rudzielec :?
problem jest w tym że kocisko nigdy nic nie drapało tylko miao swój ukochany pieniek na dworze

chciałam przewieżć ten pieniek ale okazało sie że był cały zgniły i się dosłownie rozpadł w rękach
zabraliśmy ze starego miejsca inny ale jak widać to chyba nie to samo :evil:

kupię akyszek no i ta waleriankę też kupię i bede trzymać kciuki aby się udało
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Śro mar 04, 2009 23:02

daj znac czy dziala. ja mam zestaw z ekoskory od maja zeszlego roku. juz jest w strzepach. to samo z 4 krzeslami z ekoskory przy stole. jak kupie nowe to przydadza mi sie porady :roll:
aha, Katzen Fernhalte Zerstauber firmy Beaphar za 36,90 zachwalany w zoologicznym nie dziala. koty drapia dalej.

Westi

Od: Pon sty 16, 2006 23:30

Post » Śro mar 04, 2009 23:26

o kurcze Westi nie pocieszyłaś mnie :?
mam nadzieję ze akyszek podziała
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE

bettysolo

Post » Czw mar 05, 2009 13:56

Witam Bettysolo w klubie :wink: Baczkowi tez sie nasze skorzane fotele spodobaly :roll: Zaraz po fotelach ratanowe oparcia 8) Kupilismy ten Katzen Fernhalte Zerstäuber i zero reakcji, Baczkowi nie przeszkadza. Mnie sie wydaje ze on chyba czegos takiego jak drapak nigdy nie mial i po prostu nie wie jak sie z niego korzysta :wink: Wiec go uczymy, fotel, tam gdzie chetnie drapal wysmarowalam cytryna :oops: i za kazdym razem jak widze ze bierze sie za ratan to idziemy z chlopaczkiem trenowac drapanie na 3 drapakach. Najbardziej podoba mu sie taki co sie przymucowuje na scianie. Zobaczymy czy sie jeszcze chlopak nauczy ale fotel bedziemy musieli pewnie wyrzucic :wink:
Obrazek

sandrek

Od: Pon sty 19, 2009 15:26

Post » Czw mar 05, 2009 14:44

Mam tylko fotel ale szczelnie go przykrywam, bo nie lubie skory, nawet eko.
A dosc skutecznie odstrasza skorka z cytryny. Tylko czy nie zniszcy skory to nie wiem.
Porwane lico mozna probowac skleic butaprenem.
Moze ktorys z preparatow do pielegnacji skory pachnial by brzydko. Wiem, ze cos takiego jest, bo mamy skore w samochodzie. Ale ja tego nie tykam dlatego zupelnie nie pamietam. Wydaje mi sie, ze to jest jakis balsam dosc fajnie pachnacy.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw mar 05, 2009 15:02

Też mam nową sofę, która jest niezwykle atrakcyjna dla kotów. Pierwszy tydzień - zaliczyły wiele wpadek. Co robię?
Beapher odstraszacz na moje koty nie działa.
Z kolei drapak spryskuje preparatem, które koty lubią i bawię się z nimi przy drapaku. Przeciągam po drapaku wstążeczkę, koty ją łapią i zaczynają drapać.
Na moje koty działa też połozenia koca/narzuty w miejscu gdzie drapią. Przestają, bo jest im niewygodnie.
Życze powodzenia, ja małe sukcesy już odnotowuję, za które chwalę koty bardzo mocno :D :D To też działa, tak myślę :wink:

RenataCw

Od: Wto lip 20, 2004 20:53

Post » Czw mar 05, 2009 15:31

u mie dobrym odstraszaczem jest napelniony spryskiwacz do kwiatow :)
czasem tez dziala odstraszajaco dzwiek wody w butelce plastikowej ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

[następna]