CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ(92)krok od śmierci-tragedia 15 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 03, 2009 22:36

Markus jest pięknym i mądrym kotem. Jest gadaula i szukal kontaktu z czlowiekiem, ale taki byl kiedy byl w domu...na kociarni to strzepek nerwow :cry: Dziewczyny podkladaja mu rozne smakolyki i nic. U mnie zjadl ze smakiem, i polazil po domu i pogadal...dlatego widze jak bardzo jest przerazony sytuacja, w ktorej sie znalazl.
Nie smierdzi juz tak strasznie. Niestety nie potrafimy powiedziec czy bedzie korzysatl z kuwety. U mnie zaznaczyl na stojaco kilka kątów i no podsikiwal pod siebie, ale byl po kastracji wiec bylo to zrozumiale.

Markus pilnie szuka domu!
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto mar 03, 2009 23:03

Po dzisiejszej interwencji w Bytomiu, doszlysmy do wniosku z Basia, że niebezpiecznie przekroczylysmy półmetek "normalności" :?
Mamy za duzo kotow a za malo czasu :roll:

Napisze kilka słow o Bambusie i Amidalce 8)

Bambus jest rewelacyjnym, bezstresowym kotem. Mam wrażenie, ze mieszkal u mnie od zawsze. Powinien sie nazywac ssacz, bo ma chorobe sieroca i jak juz sie dossie to nie pusci :lol: Nie interesują go inne koty, ani psy... z nego taki wesoły romek. Rewelacyjny charakter ma.

Amidali też cos sie pozmienialo. Chodzi za mna jak piesek a jak tylko uda sie jej wgramolic na kolana, albo na ręce ...to liże mnie jak psiak, po rękach, buzi. Oczywiście spi w łóżku i uwielbia się przytulać :)

Oczywiście oboje kochają moje psy a w szczególności boksia, ktory podbono był psem na koty :evil:
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto mar 03, 2009 23:08

Tak sobie myślę, że moja kocia drużyna raczej nie powinna przerazić Markusa. Jeżeli nie ma chętnego bardziej doświadczonego i lepszego domku tymczasowego, a tym bardziej stałego to może Markusowi by się u nas spodobało :?:
Co do kuwety to wierzę w kocią inteligencję i potrzebę komfortu. :wink:
Kiwaczek i Spółka zapraszają http://www.kiciokociolek.blogspot.com/
Obrazek Obrazek

bea69

Od: Nie wrz 28, 2008 19:30

Post » Wto mar 03, 2009 23:25

bea69 pisze:Tak sobie myślę, że moja kocia drużyna raczej nie powinna przerazić Markusa. Jeżeli nie ma chętnego bardziej doświadczonego i lepszego domku tymczasowego, a tym bardziej stałego to może Markusowi by się u nas spodobało :?:
Co do kuwety to wierzę w kocią inteligencję i potrzebę komfortu. :wink:

Beata :1luvu: :1luvu: :king:

a co do kuwety, to ja już dawno przestałam wierzyć w kocią inteligencję :twisted: Mam nadzieje, że nie doświadczysz tego na wlasnej skórze-domu 8)
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto mar 03, 2009 23:27

Bea :king: :D
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto mar 03, 2009 23:40

Adria pisze:
a co do kuwety, to ja już dawno przestałam wierzyć w kocią inteligencję :twisted: Mam nadzieje, że nie doświadczysz tego na wlasnej skórze-domu 8)

Póki co w tej materii najbardziej jest doświadczona moja torebka 8)
Obrazek Obrazek

bea69

Post » Wto mar 03, 2009 23:55

bea69 pisze:
Adria pisze:

a u mnie buty :evil:
Wchodze do auta i cos mi smierdzi, ale tyle kotow wozilam ..wiec spoko .
Smród jednak zaczal chodzic za mna
Przy kasie stwierdzialam , ze ten smród chodzi za mną w butach mi jakoś cieplo :evil:

Prosze o przepis na wywabienie kociego moczu z ludzkich butów...plizz :?
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Śro mar 04, 2009 0:00

Mnie się nie udało - musiałam wyrzucić ;)
ale np. zasikane papcie wyprałam kiedyś w pralce i nic im się nie stało, więc nie trać nadziei :smokin:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro mar 04, 2009 0:03

Dostałam wczoraj wspaniałego MMSa od opiekunów naszej byłej podopiecznej Brandy. Kotka jest już duża i prześliczna. Podobno uwielbia zabawy z swoją towarzyszką Aiszą, jak to napisała Pani " gdy się bawią to tak jakby przeszedł przez mieszkanie tajfun" A wiadomość dostałam z okazji wyciachania koteczki.

Strasznie się cieszę, że Markus pojedzie do DT. Kto nie widział jego przerażonych oczek nie jest w stanie sobie wyobrazić ogromu stresu jaki przeżywa. Chłopaki mają w dzień otworzoną klatkę żeby mogli pospacerować, ale nie mają ochoty z tej możliwości skorzystać. Dzisiaj coprawda Markus wyszedł gdy sprzątałam klatkę, ale natychmiast poleciał pod łóżko i zaczął przeraźliwie płakać. Bał się nawet wrócić do swojego lokum bo wiązałoby się to z przejściem pomiędzy kotami. Musiałam przyjść po niego i na rekach odnieść. A Feel oczywiście już wypatrywał jak by się tu dostać do nowego "kolegi" i widziałam w jego oczach ten niecny plan ataku wrrr.
Nawet nie mieści mi się w głowie co musi przezywać taki koci staruszek w schronisku po tylu latach spokojnego życia w domu.

A ja tam wierze w kocią inteligencję, myślę, że siusianie po kątach to problem do pokonania, zwłaszcza gdy będzie miał z kogo brać przykład :)

Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Śro mar 04, 2009 0:04

ryśka pisze: więc nie trać nadziei :smokin:

:ryk:

zastanów się komu podpadłaś :P
Obrazek Obrazek

bea69

Post » Śro mar 04, 2009 0:07

Adria pisze:
Prosze o przepis na wywabienie kociego moczu z ludzkich butów...plizz :?

Podobno są szampony, które rozkładają enzymy z siuśków czy coś takiego, nawet bez specjalnego prania, wystarczy tylko polać na dywan, tapicerkę lub też buty :).

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Śro mar 04, 2009 7:42

Niech ktoś mi poda wątek ciacha.

Ja też jestem przerażona tym, co wczoraj zobaczyłam...Długo nie mogłam ochłonąć i się otrząsnąć.. :(

Ana_Zbyska

Od: Śro kwi 16, 2008 18:20

Post » Śro mar 04, 2009 10:37

Aniu wątek jest przyklejony na pierwszej stronie :wink:

Ada, ryśka ma rację. Bardzo skuteczne jest pranie w pralce. Ja zasikanych kozaków wyprać nie mogłam, ale adidasy zawsze prałam i nic się z nimi nie stało. Noszę adidasy bez skarpetek, więc traktuję je jak skarpetki i piorę :twisted:

bea :1luvu: nasz aniele :aniolek: jak bym wiedziała to bym Ci go już wczoraj przywiozła :wink: Markus na pewno już nie śmierdzi. Po kąpieli jest pachnący :D Wierzę, że kuweta się mu spodoba i załapie, że tam się załatwia potrzeby. Natomiast może mu zostać potrzeba znaczenia, ale to już nie powinno śmierdzieć.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro mar 04, 2009 11:15

quote="Adria"]
bea69 pisze:
Adria pisze:

a u mnie buty :evil:
Wchodze do auta i cos mi smierdzi, ale tyle kotow wozilam ..wiec spoko .
Smród jednak zaczal chodzic za mna
Przy kasie stwierdzialam , ze ten smród chodzi za mną w butach mi jakoś cieplo :evil:

Prosze o przepis na wywabienie kociego moczu z ludzkich butów...plizz :?[/quote]

np. Vitopar Fresh Spray 500ml -neutralizator zapachów. A tu stronka z podobnymi preparatami:http://www.kuchniapupila.pl/kot/czystosc/neutralizatory. Niestety nie wiem czy są skuteczne :? Materac Koana obsikany przez Włóczysia wymieniłam na nowy, ale buty próbowałabym jednak ratować...

djsak

Od: Nie sie 10, 2008 22:17

Post » Śro mar 04, 2009 11:56

Bea jestes aniołem :-)

ja usłyszałam milion argumentów i każdy cholera logiczny - nie było sie o co zaczepić :twisted: ale pracuje na przyszłość :wink:
Ostatnio edytowano Śro mar 04, 2009 12:00 przez marcela35, łącznie edytowano 1 raz

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

[poprzednia][następna]