Simbo i Sarabi-proszę o zamknięcie wątku

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto mar 03, 2009 10:17

No tak, jak zawsze jest jakieś drugie dno w takich sprawach :roll: Przeważnie brzydkie.
O preyzdencie byłym mówię jeszcze.

Mi nospa nic nie daje. 2 tabletki Ibupromu max trochę tak.
Głaski dla Różowego i Czarnej.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Wto mar 03, 2009 10:54

Nospę doceniam w stanach kiedy nie boli tylko ćmi bo później to tylko Ibuprom i ciepły koc :roll:

Nie mogłabym pracować w UM, US, ZUS czy innym środowisku gdzie są praktycznie same kobiety
po pierwsze primo ;) z moim „charakterkiem” nie jestem zbytnio lubiana przez panie
po drugie primo ;) uwielbiam pracę z facetami z lekko erotycznymi żarcikami w tle
a po trzecie primo ;) miałam kiedyś okazję pracy w dużym kobiecym zespole w firmie ubezpieczeniowej
i nie wspominam tego miło – większość pań albo usiłowała wejść do łóżka dyrektora dla kariery
albo rozsiewała plotki o tych które nie miały na to ochoty albo po prostu kopała pod sobą dołki :roll:
Oczywiście nie mówię tego jako zarzutu wobec nikogo po prostu wyrażam swoje subiektywne odczucia
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Wto mar 03, 2009 11:34

Wdówko nie jest tak źle - ja pracuję w UM z samymi facetami - jestem jedyna i mam na zawołanie 12 chłopa :twisted:
Z kobietami też bym nie umiała :oops:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto mar 03, 2009 14:05

Mój kumpel w pracy twierdzi że już taka nasza kobieca natura że nie lubimy innych kobiet
i staramy się z nimi rywalizować o wszystko :roll: toczymy na ten temat długie i zażarte dyskusje :twisted:
jak zresztą o wiele innych spraw jak np. rola kobiety w rodzinie, kto powinien dbać o porządek w firmowej kuchni itp. :D
U mnie w firmie też sporo „chłopów na zawołanie” i jedna tylko dziewczyna poza mną więc konkurencja znikoma ;)
ale zdecydowanie fajniej pracuje się z facetami, mniej konfliktów o głupoty – pozostają same „poważne” problemy
Nie bez znaczenia jest też fakt, że większość moich kolegów to od jakiegoś czasu zdeklarowani kociarze :twisted:

czarna.wdowa

Post » Wto mar 03, 2009 14:09

Ja, m.in. z powodu tylko żeńskiej ekipy, nie wróciłam do pracy na Uczelnię.

izaA

Od: Nie wrz 25, 2005 14:09

Post » Wto mar 03, 2009 18:53

Witam :)
Jak to nie jestes lubiana przez panie, Wdówko? Ja Cię bardzo lubię :)
A co do prezydenta, tak naprawdę nie było kogo wybrać z tych dwóch matołków.... Tak więc kiszka.

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto mar 03, 2009 20:50

Cześć kochani 8)
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro mar 04, 2009 7:32

Dzień dobry :D

Też wolę z facetami pracować :lol:

A na wiadome dni polecam Naproksen w tabletkach (dostępny na receptę) albo Aleve (ale to przy trochę mniejszym nasileniu bólu - też zawiera naproxen, tylko w mniejszej dawce). Pomaga nawet jak ból się rozpanoszy już. (Mówi to ktoś, kto chyba już wszystkie tabletki dostepne na rynku wypróbował, a każdy początek ulubionych dni kończył się mdleniem z bólu :roll: aż do wynalezienia Naproxenu 250 :twisted:)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro mar 04, 2009 8:20

Bry :D

Z tym myciem kuchni w pracy to masz rację - jak nam robili kuchenkę, to koledzy sie cieszyli, a ja ich pytałam, kto będzie w niej sprzątał :twisted:

W temacie tabletek - każde ma swoje "ulubione", które innym osobom nie pomagają ... mój organizm np w ogóle nie reaguje na ketonal, nawet najmocniejszy.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro mar 04, 2009 8:44

Widzę kobiecy wątek. Jako nastolatka miałam pierwszy dzień okropny. Szczególnie noc, wstawałam wtedy, bez szlafroka i siedziałam w pozycji embrionalnej dopóki porządnie nie zmarzłam, wtedy leciałam do łózka i rozgrzewając się zasypiałam. Nospa nie pomagała, nigdy. Ten ból, to na ogół niedostatki hormonalne...nigdy nie brałam hormonów, więc nie wiem, czy przy takiej kuracji bóle ustają, ale na moje problemy (ból był tylko objawem towarzyszącym) pomogła półroczna kuracja ziołami przez zielarkę mongolską. Minęło już ponad dwa lata od kuracji, a ja nadal nie łykam tabletek :dance:

izaA

Post » Śro mar 04, 2009 8:46

izaA pisze:Widzę kobiecy wątek. Jako nastolatka miałam pierwszy dzień okropny. Szczególnie noc, wstawałam wtedy, bez szlafroka i siedziałam w pozycji embrionalnej dopóki porządnie nie zmarzłam, wtedy leciałam do łózka i rozgrzewając się zasypiałam. Nospa nie pomagała, nigdy. Ten ból, to na ogół niedostatki hormonalne...nigdy nie brałam hormonów, więc nie wiem, czy przy takiej kuracji bóle ustają, ale na moje problemy (ból był tylko objawem towarzyszącym) pomogła półroczna kuracja ziołami przez zielarkę mongolską. Minęło już ponad dwa lata od kuracji, a ja nadal nie łykam tabletek :dance:

U mnie pomogły na tyle, że teraz nie czuję kompletnie nic, nawet w pierwszym dniu 8)

kothka

Od: Wto lis 09, 2004 12:50

Post » Śro mar 04, 2009 8:50

Czyli z tą teorią o hormonach, to prawda...zapewne zioła, które brałam były regulatorami wydzielania hormonów. Mnie cieszy najbardziej to, że wystarczyło dwie serie po trzy miesiące i mam spokój, no i nie "gmerałam" w organizmie, tylko naturalnie.

izaA

Post » Śro mar 04, 2009 8:59

ObrazekWdówko i Kolorowe!
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro mar 04, 2009 9:40

Ja mam od zawsze trudne te dni - tydzień wyjęty z życiorysu pierwsze dni kiedyś potrafiłam mdleć z bólu
później przez ponad 10 lat hormony i miałam świety spokój - 4 dni i zero bólu
ostatnio odstawiłam hormony bo stwierdziłam że dość trucia organizmu i zaczęło się rodeo :roll:
ale przy okazji po odstawieniu hormonów przy obżeraniu się jak zawsze schudłam 6kg 8)
Wczoraj przespałam cały wieczór z Różowym termoforkiem przy brzuchu :D

Co do kuchni u nas też przez długi czas panowało przeświadczenie że za porządek w kuchni odpowiadają dziewczyny
zwłaszcza że ja lubię zmywać i kiedy mam zły humor zawsze rzucam się do zlewu
Do pierwszego tekstu kolegi rzuconego w naszą stronę o bałaganie w kuchni :evil:
wtedy wszystkim dostało się opierdziel i każdy znalazł swój brudny kubek na swoim biurku łącznie z szefem 8)
I teraz od czasu do czasu robimy z bossem akcję p.t.: "Panowie posprzatajcie ten chlew"
a zwykle porządek robi niezawodna Pani Krysia która przychodzi w piątki sprzątać :twisted:

Sihaja pisze: Jak to nie jestes lubiana przez panie, Wdówko? Ja Cię bardzo lubię

Dziekuję Ci bardzo skarbie :oops: Ja Ciebie również bardzo lubię :D

Niestety mój bezpośredni sposób bycia i zgryźliwe poczucie humory nie przysparzają mi sympatii kobiet
zwłaszcza że żeby przeżyć i zachować zdrowy rozsądek muszę być raczej "twardą babką"

Będą zdjęcia księciunia podziwiajacego w szafie swoje odbicie 8)

czarna.wdowa

Post » Śro mar 04, 2009 9:57

O,to czekamy na narcystyczne zdjątka! :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]