Konrad

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 02, 2009 21:39

15pietro pisze:
moś pisze:mozna sprawdzic inne ogloszenia delikwenta i wszystko wiadomo.

no właśnie.... nie sprawdziłyście, prawda? Bo takie kwiatki wyskakują, że hej :? :(

chociażby to:
Witam,kilkanascie dni temu dostałam kotke perska od znajomej do której sie przybłakała,niestety nie moge jej zatrzymac poniewaz nie zgadza sie z moja kotka,po zachowaniu moge stwierdzic ze nie jest to stary kot,jest bardzo przyjazna,korzysta z kuwety,z checia wychodzi na podwórko(na chwile obecna jest zaniedbana-nie wiadomo ile sie błakała.)Ale to kwestia czasu i dojdzie do normy.Mieszkam nie daleko Czestochowy,wszelkie informacje na maile lub pod nr tel.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80 ... 612508fb3b

edit: źle wkleiłam

Przyznaję, nie sprawdziłam.
Faktycznie kwiatki.
Jak się znalazł tymczas i rozpoczęła aukcja to jakoś tak szybko poleciało, że nie było kiedy :oops:
Co się stało się nie odstanie.
Przepraszam.
Ostatnio edytowano Wto mar 03, 2009 9:44 przez estre, łącznie edytowano 1 raz

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 21:42

florida_blue pisze:ja sie na persach nie znam, zazółcony troche jest od strony podwozia, staralam sie dobrze wypaasc, zadawalam pytania, podobno nie pcha sie na dwór ale ostatnio mu sie zachcialo bo kotki mają rujki.... troche skudlony jest i ogonek ma zalamany (przytrzaśnięty??) samą koncóweczkę - optycznie wydawal mi sie krótki dość i ma tam jakieś zgrubienie. Poza tym nie wyglądał bardzo żle... no i śmierdzacy jest :P

pani pytała czy mam koteczkę dla niego, powiedziałam ze bedzie sam mieszkał w bloku i nie bedzie wychodzil. pani mialla jeszcze boksera w budzie... i w pewnym momencie doslownie mialam ochote oddac jej kontener i zażądac boksia... nawet nie wyszedł mnie obszczekać, siedział w budzie (łancuch) chociaz dzisiaj było ciepło. buda porzadna, ale jednak...

razem z kotem w pokoju był tez maciupenki dorosly piesek.

Kot ma na imię Mikuś. trzeba odrobaczyc go, szczepiony był podobno 8 mies temu.

Teraz to mnie już szlag trafił.
Nie dość, że skupuje koty po całej Częstochowie to jeszcze kot ze złamanym ogonem i bokser w budzie.
To nie na moje nerwy :evil:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 21:49

najgorsze jest to, ze za kwotę, którą jej zapłaciłyście już szuka kolejnego/ych kotów, tych ogłoszeń jest cała masa na wielu serwisach ogłoszeniowych (2 z nich są w moim wcześniejszym poście) :(

handluje tez psami, w necie są stare ogłoszenia o sprzedaży owczarków szkockich

edit: rasa psów
Ostatnio edytowano Wto mar 03, 2009 15:10 przez 15pietro, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pon mar 02, 2009 21:59

A ja zupełnie, ale zupełnie nie rozumiem, jak można rozglaszać wszem i wobec za jaką kwotę kot został wykupiony :( . Dodatkowo, opatrując wątek medialnym tytułem.

I to wszystko na FORUM PUBLICZNYM, W DZIALE KTÓRY MOGĄ PRZEGLĄDAĆ NIEZAREJESTROWANI UŻYTKOWNICY.

Błagam o trochę wyobraźni...

Przepraszam, z reguly staram się zachowywać spokój... ale ręce mi opadają. :evil:

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon mar 02, 2009 22:00

15pietro pisze:najgorsze jest to, ze za kwotę, którą jej zapłaciłyście już szuka kolejnego/ych kotów, tych ogłoszeń jest cała masa na wielu serwisach ogłoszeniowych (2 z nich są w moim wcześniejszym poście) :(

handluje tez psami, w necie są stare ogłoszenia o sprzedaży owczarków niemieckich

A możesz zebrać te wszystkie ogłoszenia w jedno miejsce? plik?link?
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon mar 02, 2009 22:04

czy mam przez to rozumiec ze ............. ?
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Pon mar 02, 2009 22:10

florida_blue pisze:czy mam przez to rozumiec ze ............. ?

Wyglada na to, ze dobre intencje zostały brutalnie wykorzystane...
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 22:19

kupili już nowego
Ostatnio edytowano Pon mar 02, 2009 22:34 przez 15pietro, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

15pietro

Post » Pon mar 02, 2009 22:32

Agalenora pisze:A ja zupełnie, ale zupełnie nie rozumiem, jak można rozglaszać wszem i wobec za jaką kwotę kot został wykupiony :( . Dodatkowo, opatrując wątek medialnym tytułem.

I to wszystko na FORUM PUBLICZNYM, W DZIALE KTÓRY MOGĄ PRZEGLĄDAĆ NIEZAREJESTROWANI UŻYTKOWNICY.

Błagam o trochę wyobraźni...

Przepraszam, z reguly staram się zachowywać spokój... ale ręce mi opadają. :evil:

Absolutnie się z tym zgadzam..
Na adopcjach już prosiłam o usunięcie wszystkich linków do sprzrdaży i wszystkich namiarów mailowych i telefonicznych..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Pon mar 02, 2009 22:34

15pietro pisze: :(:(:(:( tego kupują :(

edit, kupili :(

:( za kase ktora teraz dostali i na miejsce tego :(
Ostatnio edytowano Pon mar 02, 2009 22:37 przez Sabeena_, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Od: Śro lis 12, 2008 16:30

Post » Pon mar 02, 2009 22:34

Brawo, po prostu brawo. Cudowna akcja.

Z niepokojem czytałam ten wątek od początku. Jak widać słuszny był mój niepokój. Jestem przerażona zjawiskiem kupowania kotów na Allegro, oczywiście długowłosych najczęściej lub "rasopodobnych". Napędzanie biznesu handlarzom i pseudohodowcom - o to w tym wszystkim chodzi? Ja wciąż jeszcze wierzę, że to wynika tylko z dobrych chęci, ale rozumu coraz bardziej brak...

A biznes się kręci. Nie oszukujmy się - również dzięki tym forumowym akcjom i ściepom. W ten sposób coraz więcej kotów będzie do "wykupienia". Jestem przekonana, że niejeden handlarz persami czyta forum i takie wątki.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon mar 02, 2009 22:35

saabena, skasuj linki

napisałam przez allegro do właściciela, który im sprzedał swojego kota 10 lutego.
Obrazek

15pietro

Post » Pon mar 02, 2009 22:39

15 pietro - przepraszam za linka - w emocjach wkleilam... sama zawsze prosze o nie wklejanie :oops:
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

Post » Pon mar 02, 2009 22:41

Byłam przeciwko wykupywaniu, za jakąkolwiek kwotę. Zamiast tego uświadamianie i pomoc w szukaniu domu :( teraz jestem przeciwko wykupowi jeszcze bardziej. Myślałam, że te akcje są robione bardziej z głową, kontrolowane i sprawdzane.
Obrazek

15pietro

Post » Pon mar 02, 2009 22:48

15pietro pisze:Byłam przeciwko wykupywaniu, za jakąkolwiek kwotę. Zamiast tego uświadamianie i pomoc w szukaniu domu :( teraz jestem przeciwko wykupowi jeszcze bardziej. Myślałam, że te akcje są robione bardziej z głową, kontrolowane i sprawdzane.

Ja sie nie moge wypowiadac za innych - moge za sibie zirrael i mirke - my wykupujemy na pewnych zasadach z zalozeniem ze nie kupujemy z pseudo - bo nie bedziemy im robily miejsca na kolejne:
a/ pierwszenstwo maja kotki w wieku odpowiednim do rozrodu i w kuszacym kolorze
b/ nie kupujemy kociat
c/ kocury tylko w szczegolnych przypadkach

staramy sie negocjowac z wlascicielami oddanie nam kota (jak to mialo miejsce w przypadku najnowszego tymczasa czyli Diabelka)
Obrazek
Obrazek

Sabeena_

[poprzednia][następna]