Ben i Filuś,tacy piękni, i bez domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 28, 2009 20:01

tillibulek pisze:wiecej ogloszen by sie przydało, Olafen :/

Ja wysyłałam na wszystkie możliwe i dostępne dla mnie miejsca ogłoszenia, ale niestety bez odzewu. Kochająca kociska zrobiła ogłoszenie na allegro, ale też nie ma odzewu niestety, a na to nie mogę nic poradzić. :(
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie mar 01, 2009 17:05

No i opiekunka zrezygnowała znów z leczenia już trzeci raz. Ale znów następny kocurek pojawił się do wzięcia.

Przyszedł na balkon i jęczał i mama zabrała go do domu. Pod gardłem miał olbrzymiego guza. Moja mama zabrała go do weterynarza i okazało się, ze ma zapalenie ślinianek. Kotek dostał zastrzyk i w nocy mu to wszystko pękło. Biedny był cały w krwi ubrudzony, więc trzeba było go trochę wykąpać, bo ponoć strasznie wyglądał taki uwalony. Dziś dostanie drugi zastrzyk. Jest bardzo chudy, przestraszony a jednocześnie wyciąga łepek do głaskania. Płakać mi się chcę, gdy sobie go wyobrażam. Wypróżnia się do kuwety

olafen

Post » Nie mar 01, 2009 17:29

I oczywiście szuka domku, który by go naturalnie kochał - taka ta kocia dola smutna :(

olafen

Post » Nie mar 01, 2009 17:32

tillibulek pisze:więcej ogłoszeń by się przydało, Olafen :/

Nadałam dziś kilka ogłoszeń do kilku gazet, może z tego coś wyjdzie, tym bardziej, że już są 3 kotki do wzięcia a nie dwa.
Ciekawe, jaki rachunek za to przyjdzie?

olafen

Post » Nie mar 01, 2009 20:58

Szkoda tylko, ze UM w Pajęcznie odmówił stworzenia schroniska dla bezdomnych zwierząt na miejscu. Oni nie widzą problemu. Proponowano im, aby wsparli jakąś fundację, która w zamian za te pieniądze opiekowałaby się tymi zwierzątkami i szukała dla nich domków, ale też uznano to za niepotrzebne. Dla urzędników w UM problem nie istnieje :(

olafen

Post » Pon mar 02, 2009 12:03

olafen pisze:I oczywiście szuka domku, który by go naturalnie kochał - taka ta kocia dola smutna :(

Olafen, zaloz mu osobny watek. Moze napisz w nim, ze pilnie potrzebna pomoc finansowa. Biedactwo.. Ja w tym miesiacu nie da rady juz wiecej wyslac, bo kupilam pare rzeczy z bazarkow i wyslalam pieniadze na Niusie, ale moze w nastepnym sie uda.. Moze moj Mąż bedzie mial juz wtedy prace.. Oby...

Zaloz mu watek, na pewno ktos sie znajdzie, kto bidzie pomoze..

Kurcze, a moze napisalabys do jakis dziewczyn z forum, zeby pomogly poszukac domu dla kotkow.. Nie wiem co wiecej mozna zrobic.. Wątek ma tyle wejsc, a jakos nikt nie chce dac Benowi i Filkowi domu z prawdziwego zdarzenia.. :(

Jak to w koncu jest? Powinni isc w dwupaku, czy osobno tez jest taka mozliwosc? Co do wychodzenia to bardzo sie garną, czy mogliby byc w domu niewychodzacym? Wiem, ze ciezko uskuteczniac marketing, jak nie masz ich w poblizu, ale moze da rade te glowne rzeczy ustalic.. Co do Filka, to na jakim specjalnym pokarmie on jest??

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon mar 02, 2009 12:06

do gory koteczki!!!

tillibulek

Post » Pon mar 02, 2009 12:08

jak juz zalozysz nowy watek dla nowego koteczka, to podlinkuj go tutaj pliz, tez chetnie pokibicuje koteczkowi..

tillibulek

Post » Pon mar 02, 2009 18:32

Olafen, zaloz mu osobny watek. Moze napisz w nim, ze pilnie potrzebna pomoc finansowa. Biedactwo.. Ja w tym miesiacu nie da rady juz wiecej wyslac, bo kupilam pare rzeczy z bazarkow i wyslalam pieniadze na Niusie, ale moze w nastepnym sie uda.. Moze moj Mąż bedzie mial juz wtedy prace.. Oby...

Zaloz mu watek, na pewno ktos sie znajdzie, kto bidzie pomoze..

Kurcze, a moze napisalabys do jakis dziewczyn z forum, zeby pomogly poszukac domu dla kotkow.. Nie wiem co wiecej mozna zrobic.. Wątek ma tyle wejsc, a jakos nikt nie chce dac Benowi i Filkowi domu z prawdziwego zdarzenia.. :(

Jak to w koncu jest? Powinni isc w dwupaku, czy osobno tez jest taka mozliwosc? Co do wychodzenia to bardzo sie garną, czy mogliby byc w domu niewychodzacym? Wiem, ze ciezko uskuteczniac marketing, jak nie masz ich w poblizu, ale moze da rade te glowne rzeczy ustalic.. Co do Filka, to na jakim specjalnym pokarmie on jest??[/quote]

Wolałabym w dwupaku. Jeszcze na początku były młodsze, ale teraz już są bardzo do siebie przywiązane, natomiast lubią dwór. Ja widzę po mojej Fionce jak tęsknym okiem patrzy w okno i miauczy, bo chce wyjść, a Ben I Filek wychodzą teraz, bo mieszkają na parterze, więc lepiej domek z wyjściem.

Ten trzeci kot o dziwo już ma domek. Chore koty jednak są bardzo chodliwe, więc może wymyślę Benowi i Filkowi jakąś chorobę i wtedy ze współczucia ktoś ich weźmie :D :D :D

Znajoma mamy z Pajęczna zabrała go do siebie, ale Bena i Filka nie chciała wcześniej.
Mam nadzieje tylko, że go nie zwróci. :) :)

olafen

Post » Pon mar 02, 2009 19:45

Filek poluje niestety i to mu nie szkodzi, pod warunkiem, ze nie jest to mucha. W domu dostaje jakieś mięsko, typu nerki, serduszka,itp i do tego kasze. Wiem, że mają też jakąś trawkę.
Ben je wszystko bez wyjątku. Jemu wszystko smakuje i nie ma wymagań, co mu na miskę położą.

Ale to niestety albo na szczęście, sama nie wiem :D :D :D , jedyny mankament kochanych kotów

olafen

Post » Wto mar 03, 2009 21:51

Koty mają się na szczęście dobrze - i szukają nadal domku stałego :D

olafen

Post » Wto mar 03, 2009 22:01

I znów są w dwupaku, a nie w trójkę :D :D :D

olafen

Post » Wto mar 03, 2009 22:04

narazie podrzucimy, a w wolnym czasie przeczytamy wątek od dechy do dechy :wink:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Śro mar 04, 2009 9:37

Ben i Filuś żyją sobie dobrze i szczęśliwie i czekają aż ktoś ich zaadoptuje.

A ten trzeci kotek trafił na swego, on wpatrzony w panią a pani w niego. Ponieważ ma dziurkę w brodzie, więc na razie nie można go wysterylizować, i sama nowa pani jest tego zdania, więc kotuś miał szczęście :D , chociaż jeden :D

olafen

Post » Śro mar 04, 2009 19:31

Korciaczki pisze:narazie podrzucimy, a w wolnym czasie przeczytamy wątek od dechy do dechy :wink:

Korciaczki, dzieki, ze się pojawilyscie :1luvu: - dla wszystkich Waszych tymczasów historia dobrze sie skonczyla - obyscie Benowi i Filkowi przyniosly szczescie :D

Jestescie kochane, kazdemu staracie sie pomoc.. Dzieki - bardzo milo Was tu widziec :) Nie wiem kto Wam zrobil przykrosc, ale to byl ktos nie wart Waszej uwagi (niestety ja tez rozpamietuje wszelkie docinki, wiec wiem co przezywacie.. niesmak pozostaje na zawsze)

Olafen, z tym chorym kociaczkiem to naprawde niewyobrazalna radosc, ze taki bidak znalazl tak szybko swoje miejsce na Ziemi :D:D i tez po cichu potrzymam kciuki, zeby to byla adopcja bez zwrotu...

:ok: Co do Bena i Filka - koniecznie domek wychodzący - adopcja w dwupaku :ok:

HOP :!:

tillibulek

[poprzednia][następna]