K-rk,maluchy z 1000-lecia, z Kłaja, ze schronu już u nas

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 25, 2009 22:26

kastapra pisze:
Patka_ pisze:Dobre wieści!
Jutro jadę sprawdzić domek dla Lusi:) Chcą ja adoptować 2 panie które od zawsze miały koty a ostatnio pożegnały 18 letniego i bardzo im smutno. Jeśli będzie w porządku wszystko Lusia od piątku zmienia adres zamieszkania !!! :)

I zwalnia się miejsce u Patki :twisted:

i to też jest słuszna uwaga :twisted:

Patka wiesz o co pytać na rozmowie, na co zwrócić uwagę?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Śro lut 25, 2009 22:31

Tweety pisze:
kastapra pisze:
Jutro jadę sprawdzić domek dla Lusi:) Chcą ja adoptować 2 panie które od zawsze miały koty a ostatnio pożegnały 18 letniego i bardzo im smutno. Jeśli będzie w porządku wszystko Lusia od piątku zmienia adres zamieszkania !!! :)

Służymy chętnie przestrzenią:)

Sądzę, że wiem oprę się na ankiecie adopcyjnej i kobiecej intuicji:)

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro lut 25, 2009 22:42

Patka_ pisze:
Tweety pisze:
kastapra pisze:

Służymy chętnie przestrzenią:)

Sądzę, że wiem oprę się na ankiecie adopcyjnej i kobiecej intuicji:)

same mądrości życiowe tutaj dzisiaj trafiają :wink:

z innej beczki, proszę odpoczywać w weekend bo za chwilę ruszamy pełną parą z remontami a ktoś musi też w tym czasie zajmować się kotami więc to wymaga mocnego zorganizowania się

Tweety

Post » Śro lut 25, 2009 23:03

Tweety pisze:Lutra, spróbuj rzucić jutro okiem na płeć towarzystwa po lewej.
Kinya dowiozła dzisiaj kolejną kotusię z TVN a Lucynkę udało się dzisiaj jej pogłaskać :wink:

No to trzymam kciuki, towarzystwo tam dzikie i rozwścieczone :?

Kotusia to ta bura, jedna z chyba kilku podobnych w okolicy, więc uszka musza być koniecznie w widoczny sposób znaczone. A półkole to świetny sposób, bo niektóre mają uszka w trójkąty powygryzane i ciężko stwierdzić czy to robota weta czy efekt np. walk.
Lucynka jakaś taka zrezygnowana, dawała się głaskać, ale bez zbytniego entuzjazmu :(

Łapkę zostawiłam, starałam się ją odczyścić na ile się dało, przepraszam, że nie błyszczy, ale spieszyłam się okrutnie, żaden kot miał się już dziś nie złapać :wink:
Ostatnio edytowano Śro lut 25, 2009 23:06 przez Kinya, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Śro lut 25, 2009 23:06

Kinya pisze:
Tweety pisze:Lutra, spróbuj rzucić jutro okiem na płeć towarzystwa po lewej.
Kinya dowiozła dzisiaj kolejną kotusię z TVN a Lucynkę udało się dzisiaj jej pogłaskać :wink:

No to trzymam kciuki, towarzystwo tam dzikie i rozwścieczone :?

Kotusia to ta bura, jedna z chyba kilku podobnych w okolicy, więc uszka musza być koniecznie w widoczny sposób znaczone. A półkole to świetny sposób, bo niektóre mają uszka w trójkąty powygryzane i ciężko stwierdzić czy to robota weta czy efekt np. walk.
Lucynka jakaś taka zrezygnowana, dawała się głaskać, ale bez zbytniego entuzjazmu :(

może jej się nie podoba w zamknięciu :roll:

Tweety

Post » Czw lut 26, 2009 0:02

zobaczcie co mają nasi wolontariusze w Kielcach http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4110027#4110027 :cry: :cry: :cry:
Kotka na 99,9% przyjeżdża do nas na leczenie, bo ona musi być w szpitaliku

tutaj allegro na nią http://allegro.pl/show_item.php?item=567485948

Tweety

Post » Czw lut 26, 2009 8:05

Tweety pisze:zobaczcie co mają nasi wolontariusze w Kielcach http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4110027#4110027 :cry: :cry: :cry:
Kotka na 99,9% przyjeżdża do nas na leczenie, bo ona musi być w szpitaliku

tutaj allegro na nią http://allegro.pl/show_item.php?item=567485948

Ja pier.................................

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw lut 26, 2009 8:23

brakuje słow

a dzisiaj Misiamilusia wystawila lapke z klateczki i ja ją po tej łapeńce pogłaskałam.
pomalutku do przodu
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw lut 26, 2009 8:36

BarbAnn pisze:brakuje słow

a dzisiaj Misiamilusia wystawila lapke z klateczki i ja ją po tej łapeńce pogłaskałam.
pomalutku do przodu

Malutki piesek preriowy przeobraża się w kotka :)
Filon jest przekomiczny-duży, ciekawski, czasami zapomina że sie nie boi i spieprza, ale generalnie cudny kot. Strasznie lubią się z Lusią :)

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Czw lut 26, 2009 8:39

"z przyjemnością" zaniosłabym ją na kastrację ale boję się zaprzepascic tego co osiągnęłam
czyli pomalutkiego przekonywania sie misi do człowieka
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw lut 26, 2009 9:44

wczoraj wieczorem wielopole zwielopolowane.. z głasków zaliczyłam tylko małe bure po prawej :) reszta poprychiwała..

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Czw lut 26, 2009 9:47

a wogole to chcialabym misiemilusie wysciskac
bo ona jest taka mieciutka i ma futro milusie
ech
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Czw lut 26, 2009 12:59

Milusia pozdrawia :)
Panienka zadomowiła sie na dobre, je z apetytem, kuwetkuje i mruczy. Sypia z opiekunka na łózku. Niestety rezydent troche zestresowany, bo na niego buczy, ale wszystko na dobrej drodze.
Uszka czyszcone, mała sie nie drapie. Tabletki łyka bardzo dzielnie.
I to by było narazie na tyle :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lut 26, 2009 13:19

Suuuuper wieści !

Lusia jutro idzie do domku gdzie będzie miała 2 panie tylko dla siebie:)

Gdy wracałam zadzwoniła Pani zapytać o Lusię. Powiedziałam, że niesttey jest już wydana ale zeby napisała mail to znajdziemy jej jakiegoś kotka:)

Poniżej mail od Pani :)

Czekam na propozycje pokażcie co macie :P

"Dzień dobry J

No wiec jeszcze raz: nazywam się Renata , mieszkam w Tomicach/ k. Wadowic. Mam dom z ogrodem i dwoje dzieci J Wszyscy kochamy koty.

Poszukujemy kota w wieku do 3 lat. Najchętniej wykastrowanego/wysterylizowanego, umiej±cego korzystać z kuwety. Kot będzie miał możliwo¶ć wychodzić na dwór. Umaszczenie w zasadzie nie gra roli, choć tu zdania s± różne, bo każdy chciałby innego: rudego, czarnego, popielatego itd. Szczerze mówi±c najbardziej podobaj± mi się pr±żkowane, a najmniej łaciate J Ale to nie jest najważniejsze.

Zależy mi przede wszystkim na łagodnym kocie, lubi±cym małe dzieci (5lat, 2,5).

Pani Patrycjo, proszę mi wybrać fajnego, zdrowego kota i przesłać mi fotkę. A może schronisko ma stronę internetow±?

Mój m±ż pracuje w K-wie do godz. 17. Mniej więcej o tej porze mógłby odebrać kota. Jak się przygotować na transport , żeby kot nie zestresował się za mocno? W czym go przewieĽć?

Pozdrawiam serdecznie i proszę o kontakt. Kotek na pewno będzie u nas szczę¶liwy. Nie mogę się doczekać małego mruczka J

Renata "
Ostatnio edytowano Czw lut 26, 2009 15:46 przez Patka_, łącznie edytowano 1 raz

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Czw lut 26, 2009 15:15

Patka_ pisze:Suuuuper wieści !

Lusia jutro idzie do domku gdzie będzie miała 2 panie tylko dla siebie:)

Gdy wracałam zadzwoniła Pani zapytać o Lusię. Powiedziałam, że niesttey jest już wydana ale zeby napisała mail to znajdziemy jej jakiegoś kotka:)

Poniżej mail od Pani :)

Czekam na propozycje pokażcie co macie :P

"Dzień dobry J

Kot będzie miał możliwo¶ć wychodzić na dwór. Umaszczenie w zasadzie nie gra roli, choć tu zdania s± różne, bo każdy chciałby innego: rudego, czarnego, popielatego itd. Szczerze mówi±c najbardziej podobaj± mi się pr±żkowane, a najmniej łaciate J Ale to nie jest najważniejsze.

Zależy mi przede wszystkim na łagodnym kocie, lubi±cym małe dzieci (5lat, 2,5).

Patka, usuń nazwisko pani.

Dom wychodzący ... hm ale gdzie? centrum miejscowości czy z dala od drogi? trzeba by było jechać i sprawdzić jak to wygląda, bo ja do domów tego typu podchodzę jak pies do jeża :roll:

Tweety

[poprzednia][następna]