Nikusiowo-Jeżynkowo. Asmi [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 21, 2009 14:49

Nikuś z Kizią i solo. Zaznaczam, że to dzisiejsze zdjęcia - on po prostu śpi w tej samej pozie i w tym samym miejscu. Lubi moje łóżko, kanapkę i czasami idzie do Puchasia do drugiego pokoju. NAjbardziej chciałby do Puchasia na szafę, ale nóżki za krótkie... Za to te różowe poduszeczki :1luvu: ...
Obrazek Obrazek
Paluszek

Post » Sob lut 21, 2009 15:49

hmmm... nie wiem, czy to dlatego, że to wątek Nikusia i on jest tutaj gwiazdą numer 1 - czy rzeczywiście on jest najsłodszy

....ale jakoś zawsze najbardziej zachwyca mnie Nikuś, później Puchaś :twisted:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon lut 23, 2009 11:42

Zła ciocia nie miała czasu cały weekend się Nikusiem pozachwycać :oops:

Nadrabiam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon lut 23, 2009 18:31

genowefa pisze:Zła ciocia nie miała czasu cały weekend się Nikusiem pozachwycać :oops:

Nadrabiam :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Paluszek chyba od nas odpoczywa, bo też nie zaglądała tutaj :lol: :twisted:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon lut 23, 2009 21:39

Zaglądam, zaglądam :lol: . Chłopaki sa zajęte romansem z Kizią. oczu od niej oderwać nie mogą. Co w tej Kizi jest takiego? Mizię raczej ignorują. A tu proszę:

Obrazek Obrazek Obrazek
Paluszek

Post » Pon lut 23, 2009 22:15

Paluszek pisze:Zaglądam, zaglądam :lol: . Chłopaki sa zajęte romansem z Kizią. oczu od niej oderwać nie mogą. Co w tej Kizi jest takiego? Mizię raczej ignorują. A tu proszę:

Obrazek

a mi to zdjęcie wygląda tak :twisted:

Puchaś: ejjj Kizia? co to ma znaczyć, przecież Nikuś z Tobą uzgodnił wczoraj, że łóżko jest nasze w dni nieparzyste, a wasze w parzyste. Prawda Nikuś? Powiedz coś!

Nikuś: mhhmm tak było bracie... ale wiesz jakie są kobiety... echhh

Kizia: chłopaki spadówa, bo zawołam zaraz Mizię i was ustawi jak trzeba! Umowa była wczoraj - co prawda... jak miałam humor... dzisiaj humor mam kiepski, bo cały dzień śnieg pada, co mnie osobiście przyprawia o zawrót głowy, więc umowę zrywam... he!!!
Do czego to doszło, żeby mi drzemkę przerywać takimi błahostkami!
ŻEGNAM!!!

:lol: :lol: :lol: jak dla mnie Kizia taką ma minę :wink:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon lut 23, 2009 22:55

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Oni za nią chodzą cały dzień, Puchas to na pewno nie ma dobrych zamiarów, raz ją skubnął w tyłek na moich oczach, ale ostatnio Nikuś też idzie za jego przykładem i widziałam, jak się na Kizię zasadza. A ona dobrze wie, co ją czeka, więc zwykle wieje w popłochu (schudnie!) i z warkotem. A chłopaki maja na kogo polować :twisted:
Paluszek

Post » Wto lut 24, 2009 14:14

No to pięknie :roll: Kto by pomyślał, że się tak znarowią chłopaki :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto lut 24, 2009 18:12

A tak dla odmiany... Kizia z Mizią. A co, niech też przez chwilę będą gwiazdami :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek
Paluszek

Post » Wto lut 24, 2009 18:35

Paluszek pisze:A tak dla odmiany... Kizia z Mizią. A co, niech też przez chwilę będą gwiazdami :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek

zdjęcia czadowe... wyglądają jak 2 czarne diabły mojej mamy

jak Ty je rozróżniasz :twisted: zauważyłam, że jedna ma jednego białego wąsa 8O :lol:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto lut 24, 2009 18:40

Paluszek pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Oni za nią chodzą cały dzień, Puchas to na pewno nie ma dobrych zamiarów, raz ją skubnął w tyłek na moich oczach, ale ostatnio Nikuś też idzie za jego przykładem i widziałam, jak się na Kizię zasadza. A ona dobrze wie, co ją czeka, więc zwykle wieje w popłochu (schudnie!) i z warkotem. A chłopaki maja na kogo polować :twisted:

Nikuś się rozbestwił 8O a przez Nikusia Puchaś też i dokucza Kizi :lol: chyba zauważył, że jest większy, a z Nikusiem u swojego boku to hohoho :wink:
...ale się konszachty robią :twisted:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Wto lut 24, 2009 20:27

Tak, tak, dokładnie! Puchaś się wzmocnił, odkąd jest Nikuś i śmielej startuje do Kizi (zawsze czuł do niej miętę, ale jak one były we dwie w przewadze, to nie poczynał sobie tak odważnie). A rozróżnić jest bardzo łatwo. Biały wąs też, ale Kizia jest grubsza, niestety inteligentna inaczej (musiałam jej główką lekko stuknąć w nowe okno między kuchnią a pokojem, bo próbowała skakać przez szybę :evil: ), a moja córka mówi, że ona jest ciągle na stand-by'u (czyli taka zawiasowata po prostu). A Mizia jest bystra, posłuszna i niezależna. No i charakteryzując dalej - Puchaś piękny, męski (mimo braku hm, hm..), ale poraniony psychicznie, a Nikuś anielsko grzeczny i przylepny. Ale do tej Twojej Mamy Kizi-Mizi to naprawdę nabrałam sympatii, fajna jest kocica!
Ostatnio edytowano Śro lut 25, 2009 7:21 przez Paluszek, łącznie edytowano 1 raz
Paluszek

Post » Wto lut 24, 2009 22:14

Paluszek pisze:Kizia jest grubsza, niestety inteligentna inaczej (musiałam jej główką lekko stuknąć w nowe okno między kuchnią a pokojem, bo próbowała skakać przez szybę :evil: )

:lol: :lol: :lol: :ryk: :ryk: :ryk: :spin2: :spin2: :spin2:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Śro lut 25, 2009 22:14

Donoszę z wielkim zdumieniem, że Nikuś dziś przy mnie prawie godzinę bawił się sam kulką z papieru 8O . W końcu padł i leżał jak naleśnik, aż sobie przypomniałam to jego serduszko i trochę się przestraszyłam. Ale sinego jęzora nie wywalił, więc poczekałam - odpoczął i dalej zaczął gonić. Jak sobie pomyślę z ilu rzeczy on rezygnował siedząc w szafie :cry: . A to calkiem zabawowy i pogodny kot. Swoją drogą dobrze, bo mu się trochę przytyło :oops: ... No, ale jak się je chrupki, mokre, suche, wołowinkę.... i jeszcze się Puchasia odgania od michy... to nie to samo co jedynie chrupki w nocy :wink:
Paluszek

Post » Czw lut 26, 2009 20:09

Czarne diablice cudowne :1luvu: :1luvu: Sama ma taką jedną w domu Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]