130 Kotów Szczecin Prosimy o wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 25, 2009 9:07

Zapraszam na kawę i podnoszę koteczki..
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro lut 25, 2009 9:31

marzę o kawie...

firma jednak postanowiła nam kupic czajnik (dotychczasowe 4 - jeden po 2 latach uzytkowania zagrzybiony, 3 spalily sie - chyba cos nie tak z napieciem- były kupowane za prywatne pieniądze!) i dzis juz powinien zostac do nas dostarczony.
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Śro lut 25, 2009 9:50

Satoru pisze:*zieeew*

2 ziewy... :wink: Pogoda masakryczna, cisnienie jeszcze gorsze... :?

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Śro lut 25, 2009 9:53

JA-BUŚ butki od Ciebie przyszły!!!!! :lol: Sliczne sa!!!!!KOCHANA JESTEŚ :lol: Piekne dzięki :lol:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro lut 25, 2009 10:16

iza71koty pisze:Moja propozycja do Adopcji Wirtualnej. Druga córcia Pięknej Inez.
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

KTO POKOCHA MERLINKĘ???

iza71koty

Post » Śro lut 25, 2009 10:19

To super! Cieszę się że tak szybko bo miałam wyrzuty sumienia że wcześniej nie dałam rady kupić :D oglądałam też w internecie bardzo ładne kalosze / u nas teraz by się przydały :evil: / ale zadałam pytanie o ocieplenie bo z opisu nic nie wynikało, czekam na odpowiedź.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro lut 25, 2009 10:40

witam
podrzuce z rana i uciekam bo dzis w nocy niestety czeka mie dluga podroz :evil:
takze odezwe sie dopiero jutro wieczorkiem :D

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Śro lut 25, 2009 10:47

Przedstawiam kolejną kicię z opuszczonych działek. To Fiona do Adopcji Wirtualnej. Kto pokocha FIONĘ?????
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Śro lut 25, 2009 11:44

Witajcie :)
Przeczytałam 56 stron (do tyłu więc chronologia mi się nieźle zamieszała) żeby dotrzeć do tej nr 18 i informacji o śmierci Diabełka. Byłam jego wirtualną opiekunką - myślałam czasem żeby moze spróbować go kiedyś odwiedzić, zobaczyć. Ale zawsze było tyle rzeczy do zrobienia, ze wszelkie tego typu mysli odkładałam na później. No i prawdę mawiał ksiądz Twardowski - "śpieszmy się kochać...". Przykro mi, ze spotkało go coś takiego :( Krwotok wewnętrzny widziałam u kotów po wypadku samochodowym i u tych kopniętych przez człowieka. Pies chyba by jednak zostawił ślady zewnętrzne... A moze się mylę, nie jestem lekarzem.
Nie zaglądałam tu nigdy ale obiecuje sie poprawić - podoba mi sie ten wątek :)
Zima faktycznie wyjatkowo okropna w tym roku, koty nie lubia śniegu. Jedyna zaleta to to, że przysypało domki i degeneratom nie chce się ich niszczyć, bo przeważnie stoja w takim miejcu, ze sama się któregoś dnia zastanawiałam jak nakarmię "moje" kociaki bo musiałam tego dnia biec do pracy w elegenckich kozakach :)
Zajmuję się (nie jedyna ja, nie przypisuję sobie bynajmniej wyłącznej zasługi) kociakami z przystanku tramwajowego obok stoczni. Przy stoczni są całe kolonie kotów, boję się czy nowi właściciele tych terenów nie bedą robili problemów. Mam ulubionego eleganta - czarnego z białym krawatem. Jest piękny :) Zeszłej zimy był małym kociakiem, miał braciszka. Braciszek był ciągle chory - cała zimę wciskałam mu podstępem pokruszone tabletki przeciwko kociemu katarowi. Zimę przeżył, ale latem zniknął. Mam niejasne obawy, że właściciel parkingu, na którym miały budkę (teraz budki stoją poza parkingiem) maczał tu swoje paluchy - bo razem z nim zniknęła koteczka, która właśnie dopiero co wysterylizowano. Oboje wyglądali nienajlepiej - ona miała miejscami placki wyliniałego futerka (wet powiedział ze to w związku ze zmianami hormonalnymi i znikną z czasem - faktycznie tuż po zabiegu znikły ale później znów sie zaczynały pokazywać). Braciszego mojego ulubionego elegancika nie mial jednego oczka (na skuter zimowego kataru). Trzymały sie razem i razem zniknęły... Zastanawiałam sie jak mój ulubieniec przeżyje tą zimę sam (bo nie liczę luźnych przyjaźni łączących go z innymi kotami - ach trzeba było zobaczyc jak się ci dwaj braciszkowie trzymali razem, w jak rozkosznych pozach sypiali...) ale radzi sobie całkiem dobrze :)
Nawiasem mówiąc ten osttani pożar opuszczonego budynku był tuż koło moich budek, w nocy leciałąm sprawdzić co się dzieje :) Mój mąż pukał sie w głowę i nie dosć, ze odmówił udziału w imprezie, to jeszcze później kręcił nosem, ze dymem pachniałam :) Moje budki na szczęście nienaruszone straż podjechała od innej strony. A kociaki rano jak zwykle stawiły sie na stołówce więc i im sie nic nie stało :)
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Śro lut 25, 2009 12:59

Witamy Serdecznie Istna. Bardzo się cieszę że już jesteś tu z Nami i bardzo liczę ze pozostaniesz :wink: Bardzo przykro mi z powodu Diabełka, często o nim myślę zwłaszcza jak zanoszę jedzenie kotkom ktore tam zostały. Diabełek to był Kochany Kot!!!Pięknie robił baranki, pięknie okazywał swoją kocią wdzięczność.Odżył tak bardzo, tak bardzo zmienił się kiedy trafiłam z pomocą do tych kociakow. Pamiętam jakim był podrostkiem. Przestraszonym wygłodzonym zapchlonym okrutnie i zarobaczonym. Opieka i dobre świeże jedzonko sprawiło ze Diabełek zrobił się slicznym, zadbanym kociakiem o pięknym błyszczącym futerku. Widać po nim było za każdym razem ze jest szczęśliwy i zadowolony. Diabełek kochał wolność , miał ją do ostatniego swojego dnia i miał Nas. Miał mnie, miał Ciebie Istna. Myślę że wiedział i bardzo to doceniał. Nie potrafię dokładnie określić co się stało. Mogłobyć różnie. Psy mogły dopaść i potrubować. Może Diabełek wpadł pod samochód, w pobliżu jest ulica i doznał obrażeń wewnętrznych. To wydaje mi się nawet bardziej prawdopodobne. Kiedyś jeden z kociakow wpadł pod samochód, przeturlał się pod nim i pobiegł dalej. Szukałam go przez kilka dni w zaroślach i nigdy nie znalazłam. Przychodził do jedzenia codziennie. Po tym wypadku przepadł. I myślę że poprostu gdzieś odszedł. Dziękuję Ci Istna za Wszystko i Zyczę Ci powodzenia bo widzę ze też masz nie mało cieżkiej pracy z kociakami i sporo stresów przy okazji niestety.Cieszę się że zdecydowałas się objąć Wirtualną Opieką kolejnego naszego kotka. Ogłaszam Dziewczyny że Istna jest od dziś Opiekunką Wirtualną Merlinki.Dziekujemy Ci Pięknie :lol:

iza71koty

Post » Śro lut 25, 2009 13:11

Pani Izo nie ma żadnego porównania między moimi przystankowcami (to tylko jedno miejsce) a Pani tak ogromną pracą. Mój wkład w tą wielką gromadę kotów, którymi Pani się opiekuje jest minimalny, niczym kropla w morzu. Ale cieszę się, że mogę choć tyle - bo juz i to, co miesięcznie poswiecam na koty domowe, przystankowe i ptaki jest często wypominane przez mojego kochanego mężusia - na szczęście tylko w żartach ;)
Potrzeby są tak wielkie, a tak mało ludzi, którzy nie potrafią przejsć obok takiej zwierzęcej biedy. Jak mnie dopada depresja na tym tle pocieszam się, że nie ja jedna ciągnę ten wózek i staram sie interweniować kiedy osobiście natykam się na takie sytuacje. Ostatnio strasznie sie na przykład ucieszyłam, kiedy świeżo zrobiony a już podniszczony domek na zimę dla kotów znalazłam któregoś ranka obudowany ładnie deskami (pochodzenia różnego - włącznie z drzwiczkami od szafki). Serce rośnie że są także inni nieobojetni w tym morzu bezmyślnosci i okrucieństwa :wink:
Obrazek

Istna

Post » Śro lut 25, 2009 13:12

Dla Ciebie Istna. Diabełek raz jeszczeTęsknimy Diabełku.
Obrazek

iza71koty

Post » Śro lut 25, 2009 13:14

Widać jaki miziak był z niego :)
Obrazek

Istna

Post » Śro lut 25, 2009 13:16

Tak był rozkoszny. :wink:

iza71koty

Post » Śro lut 25, 2009 13:19

Od dzisiaj Opiekunem Wirtualnym Merlinki zostaje Istna.
Obrazek-Obrazek-Obrazek
DZIĘKUJEMY CI PIĘKNIE

iza71koty

[poprzednia][następna]