POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY vol.3

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Wto lut 24, 2009 8:46

Yammayka uważam,że to dobry pomysł z tym podłączeniem się pod większe stowarzyszenie :D
Przecież i tak będziemy robiły to co do tej pory,a odejdzie Wam ten cały balast,którym jesteście teraz obarczone(no może nie cały :wink: ,ale zawsze)
I tak podziwiam Ciebie i Sabinę,że tak to wszystko piknie zorganizowałyście :1luvu:
Od dawna chodził mi taki pomysł po głowie,nawet założyłam wątek aby wpisywać tam wszystkie koty do adopcji z Trójmiasta,ale nie wypaliło.Nie znam sie na księgowości i nie potrafiłam zrobic stronki www :oops: A Wy proszę zrobiłyście to 8O
Ja moge jedynie zaproponować pomoc mojego TŻ który jest bieglym rewidentem,więc może mógłby pomóc.On nie jest jakoś szczególnie nastawiony na pomoc kotom,ale na ksiegowości się zna.Może czasem coś mógłby podpowiedzieć lub sprawdzić i w końcu do czegoś się przydać :roll:
Uważam,że teraz nie ma innego wyjścia jak tylko zrobić tak jak proponujesz.Jestem "ZA"
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Wto lut 24, 2009 8:46

Trzymam kciuki za Saszke, myslalam, ze jeszcze za szybko na kastracje, ale jak juz jest z nim oki ;) to moze znajdzie i szybko domek. Na ktora idziecie z Saszka?
" To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. "- R.A. Heinlein

Camelot

Od: Pon sty 19, 2009 9:55

Post » Wto lut 24, 2009 10:02

Mario - trzymam kciuki :))

Camelot - tez tak myslałam, ale jako, że Saszce nie brakuje ani energii, ani apetetu, wet oceniła jego kondycję na dobrą, (i już zaczyna znaczyć teren niedobry :twisted: ), to doszłysmy do wniosku, że nie ma na co czekać :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Wto lut 24, 2009 10:36

Maja, jestem ZA!!!
Podłączenie się pod większą organizację będzie najlepszym wyjściem, pozwoli to nam minimalizować koszty naszej działalności i minimalizować poświęcany czas na papierologię i nie będziemy obarczone taką odpowiedzialnością.
Podejrzewam że już samo aktualizowanie na bieżąco informacji na stronie internetowej co robisz zajmuje Ci niemało czasu prawie codziennie.
Prowadzenie stowarzyszenia to poważna sprawa i chyba nie taka łatwa.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lut 24, 2009 10:37

Yammayca, myślę, że to, co napisałaś, to jedyne słuszne w tej sytuacji wyjście.
Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

makrejsza

Od: Czw lis 22, 2007 20:41

Post » Wto lut 24, 2009 12:01

Na www.arka.strefa.pl jest informacja o ogólnopolskiej akcji sterylizowania w miesiącu marcu.

Na forum tej strony jest wykaz klinik bioracych w akcji w województwie pomorskim
www.arkastrefa.fora.pl/spis-klinik-bior ... e,295.html

Ceny kotka- 100zł kocur-60zł
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto lut 24, 2009 12:03

Maju jestem za, wysyłam pw

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lut 24, 2009 13:03

Seja, pytałaś o wycofanie Kropeczki - owszem, przez pierwszych parę dni może to tak wyglądać, ale z czasem robi się z niej bardzo towarzyska i barankowo-zaczepialska kotka ;) Lubiła towarzyszyć mi przy wszystkich zajęciach, najlepiej siedząc możliwie blisko, by przypadkiem niczego nie przegapić :D Ładowała sie Adamowi na kolana, łepkiem bodła go po rękach, żeby tylko ją głaskał i głaskał ;) ale jak uznała, że za dużo to potrafiła podrapać :twisted: ;)
Obrazek Obrazek

soso

Post » Wto lut 24, 2009 20:04

soso pisze:Seja, pytałaś o wycofanie Kropeczki - owszem, przez pierwszych parę dni może to tak wyglądać, ale z czasem robi się z niej bardzo towarzyska i barankowo-zaczepialska kotka ;) Lubiła towarzyszyć mi przy wszystkich zajęciach, najlepiej siedząc możliwie blisko, by przypadkiem niczego nie przegapić :D Ładowała sie Adamowi na kolana, łepkiem bodła go po rękach, żeby tylko ją głaskał i głaskał ;) ale jak uznała, że za dużo to potrafiła podrapać :twisted: ;)

Ja się w tej chwili Kropki boję... bo jak ją ostatnio głaskałam,a sama przyszła, to skończyło się na tym ,że parskała i drapała... jak ją przytluliłam i głaskałam podobnie-puściłam ją na ziemię,spadła na 4łapy...ale ogólnie boję się kota... Długo jej nie pogłaszczę- może z minutę , a potem mam po łapach...milusińska to jest jak mam jakieś mięsko obiadowe przy sobie, to wtedy miłość do mnie jest i miauczy...
Jak mam jedzenie to mnie kocha, jak nie mam...
Obecnie to kot naokienny albo naregałowo-nafotelowy...
Nie podoba mi się to , że ona tak reaguje z tymi pazurami ... to nie jest kot do domu z dziećmi...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lut 24, 2009 22:24

Nie wiem co Ci Seju poradzić; Kropka podobnie zachowywała sie u nas, z ta tylko różnicą, że często sama przychodziła i zaczepiała nas z prośbą o pieszczoty - gdy jednak głaskanie jej sie nudziło, lub z jakichś jej tylko wiadomych wzgledów nie podobało, waliła łapą.
Obrazek Obrazek

soso

Post » Wto lut 24, 2009 22:28

soso pisze:Nie wiem co Ci Seju poradzić; Kropka podobnie zachowywała sie u nas, z ta tylko różnicą, że często sama przychodziła i zaczepiała nas z prośbą o pieszczoty - gdy jednak głaskanie jej sie nudziło, lub z jakichś jej tylko wiadomych wzgledów nie podobało, waliła łapą.

Kropeczka to dziewczynka z charakterem , kocia indywidualistka :D

solaris

Od: Nie lis 21, 2004 23:07

Post » Wto lut 24, 2009 23:33

Zgodnie z ustaleniami na Miau głosujemy w Krakvecie na Panią Hanię Chombakow
Kazdy głos sie liczy.Zagłosujcie :idea:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Post » Śro lut 25, 2009 7:36

Agnieszka Marczak pisze:Zgodnie z ustaleniami na Miau głosujemy w Krakvecie na Panią Hanię Chombakow

Chyba nie jestem w temacie ;) O co chodzi? :)
Obrazek Obrazek

soso

Post » Śro lut 25, 2009 10:54

Zobaczcie jakiego e-maila dostałam lekarz nie tylko uśmiercił kiedyś mojego psa :cry:
Wiem, że doktor Siwek to morderca. Zabił mi kiedyś szczura, niedawno
uśmiercił 5 kociąt przyniesionych mu do uśpienia skręcając im karki.
Zbieramy listę osób, które zostały przez niego poszkodowane, bo
indywidualnie nie za bardzo udaje się przeciwko niemu coś zdziałać. Proszę
o kontakt.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro lut 25, 2009 11:05

soso pisze:
Agnieszka Marczak pisze:Zgodnie z ustaleniami na Miau głosujemy w Krakvecie na Panią Hanię Chombakow

Chyba nie jestem w temacie ;) O co chodzi? :)

Jest takie głosowanie miesięczne i roczne w którym lecznica Krakvet przeznacza jakis procent dochodów,osobom lub organizacją zajmującym się ratowaniem zwierząt.Nasze Miau robi głosowanie aby wyłonić jedną osobe(organizacje)na ktorą mamy głosować w tym Krakvecie.Wybrano Panią Hannę Chombakow(ona ma swoj wątek)i teraz trzeba oddać głos na nią na stronie tej lecznicy.
W naszej wyszukiwarce wystarczy wpisać "głosowanie w Krakvecie"i powinien pojawić się wątek,w którym wszystko jest wyjaśnione,zaraz na początku
Na Miau głosujemy aby nie rozpraszać naszych głosów na rózne organizacje :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

[poprzednia][następna]