Schr. Sosnowiec-szukamy chętnych na DT odwagi może ktoś...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 23, 2009 21:48

Dziś byłam w odzwiedzinach u Szreka :lol: dziewczyny Szrek zmienił się nie do poznania to prawdziwy królewicz na włościach biega po domku z ogonem jak antenka :lol: a towarzystwo ma duże w mieszkaniu 7 osób w tym dwa małe bable jeden roczny i dwuletni - super fajne, kontaktowe chłopaki. Problemy z kuwetkowaniem zakończyły się pomyślnie - Szrekuś lubi ganiać z dzieciakami , a także zakolegował się z morską świnką :lol: Tak, że u Szrekusia wszystko w najlepszym porządku.
Po wizycie u Szrekusia pojechałam do schronu - przywiozłam następną króweczkę taką batmankę, kicia bardzo spokojna i mizasta, chyba była głodna bo zaraz zabrała się za jedzonko i wtrząchneła całą michę :lol: a i z Wiesiem daliśmy jej fajne imię takie słowiańskie i staropolskie kicia ma na imię BASIA :lol: :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon lut 23, 2009 21:52

mar_tika pisze:
BOENA pisze:Arasz :crying: :crying: :crying: taki piękny kot......

[*]

:((nawet mi nie wspominaj .Arasz był moim ulubieńcem ,tak jak Tajniak :? A Tajniak chory :?

On też wymiotuje?,czy jest przeziębiony?
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pon lut 23, 2009 22:11

terenia1 pisze:................ a i z Wiesiem daliśmy jej fajne imię takie słowiańskie i staropolskie kicia ma na imię BASIA :lol: :lol:

no to Basieńko :piwa: - jak na Basieńki przystało trza piwko obalić 8)
MIKUŚ

Post » Pon lut 23, 2009 22:52

Nesca38 pisze:
mar_tika pisze: Z dobrych wieści to taka że Szelma pojechala do nowego domu.Narazie umowy nie podpisałam bo to przyjaciel Nesci .Zobaczymy jak kotka się zaklimatyzuje bo w domu są już 3 stareńkie psy.

Zgłaszam sie do odpowiedzi :lol:
Zawieźliśmy koteczkę, osobiście powiedziałam gdzie ustawić koszyczek, miseczkę, kuwetkę i czekaliśmy Po chwili otworzyliśmy koszyczek a kicia szuuuurr pod szafę...odczekaliśmy i zaczęłam się z nią bawić zabawką na wstążce, poten jej Nowy Duży, wystawiała łapke z pazurkami i łapała. Cierpliwie zaczepialiśmy ją i koteczka po 15 min wyszła spod szafy, zaczęła chodzić ale jeszcze spłoszona, po 25 przyszła do miseczki, powąchała jedzonko, dała sie pogłaskać Panu i w oczach się rozbrykała :lol: cdn. :lol:
Czekam na wieści od Innej Dużej, która ma chrapkę na Plutona (?-nie pomyliłam imienie?) Papapapa
Ps. Kama właśnie wyszła na łowy sikorkowe 8O oby nic nie złapała, bo nie po to dokarmiam :lol:

Wielkie kciuki za Szelmusię :lol: to bardzo fajna kicia - przywiozłysmy ją z Basią ze schronu kicia została oddana przez swoich...byli z nią u niby weta, zajrzałam kici do uszu a tam po prostu czarno 8O wielki świerzb, kicia chyba nic nie słyszała bo Basia z uszu wyciągnęła jej wilkie ogromne czopy świerzba brrr ochyda, Basia chyba zuzyła całe opakowanie pałeczek na wyczyszczenie kici uszu 8O powiem szczerze pierwszy raz widziałam coś takiego, a Szelma ze stoickim spokojem to znosiła chyba faktycznie musiała cierpieć przez to 8O
O kurcze czyzby na Plutonka ktoś miał chrapkę, byłoby cudnie :lol: Plutonik to takie jeszcze dziecko, to dosłownie drugi Skrzacik dziś szalał ze wszystkimi zabawkami w kociarni jak maluszek :lol: mam słabość do niego bo przez te jego maleńkie oczka przypomina mi moich ulubieńców świerzbiki które już są w szczęśliwych domkach :lol:

terenia1

Post » Pon lut 23, 2009 22:55

Nesca38 pisze:
mar_tika pisze: Z dobrych wieści to taka że Szelma pojechala do nowego domu.Narazie umowy nie podpisałam bo to przyjaciel Nesci .Zobaczymy jak kotka się zaklimatyzuje bo w domu są już 3 stareńkie psy.

Zgłaszam sie do odpowiedzi :lol:
Zawieźliśmy koteczkę, osobiście powiedziałam gdzie ustawić koszyczek, miseczkę, kuwetkę i czekaliśmy Po chwili otworzyliśmy koszyczek a kicia szuuuurr pod szafę...odczekaliśmy i zaczęłam się z nią bawić zabawką na wstążce, poten jej Nowy Duży, wystawiała łapke z pazurkami i łapała. Cierpliwie zaczepialiśmy ją i koteczka po 15 min wyszła spod szafy, zaczęła chodzić ale jeszcze spłoszona, po 25 przyszła do miseczki, powąchała jedzonko, dała sie pogłaskać Panu i w oczach się rozbrykała :lol: cdn. :lol:
Czekam na wieści od Innej Dużej, która ma chrapkę na Plutona (?-nie pomyliłam imienie?) Papapapa
Ps. Kama właśnie wyszła na łowy sikorkowe 8O oby nic nie złapała, bo nie po to dokarmiam :lol:

Najnowsze wieści: kotka śpi u pana na kolankch a rodzina zakochana ale....zaczęło jej kapać z noska !???? zastanawiam się czy się stresować bo moim czasem kapnie a potem przestaje :? hmmm kotka zaliczyła wszystkie kąty pod wielkimi, starymi szafami więc może z kurzu? Powiedzcie coś na otuchę!!! A Duzy czuwa i obserwuje jakby co to do weta hopnie!
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Pon lut 23, 2009 23:06

Nesca38 pisze:Najnowsze wieści: kotka śpi u pana na kolankch a rodzina zakochana ale....zaczęło jej kapać z noska !???? zastanawiam się czy się stresować bo moim czasem kapnie a potem przestaje :? hmmm kotka zaliczyła wszystkie kąty pod wielkimi, starymi szafami więc może z kurzu? Powiedzcie coś na otuchę!!! A Duzy czuwa i obserwuje jakby co to do weta hopnie!

Ja bym się na zapas nie martwiła :D Na razie obserwować, gdyby zaczęła kaszleć i kichać to co innego :)
I jeszcze jedna wiadomość Marta od 25-28.02. w schronisku wieczorny dyżur ma nasz ulubieniec :lol: jak coś mogę w srodę, a potem w sobotę skontrolować sytuacje :lol:
Ostatnio edytowano Wto lut 24, 2009 8:47 przez terenia1, łącznie edytowano 2 razy

terenia1

Post » Pon lut 23, 2009 23:10

Dzięki Terenia też tak czuję podskórnie ale wolałam skonsultować z fachowcami :lol:
Obrazek

Nesca38

Od: Sob lis 01, 2008 20:27

Post » Pon lut 23, 2009 23:43

terenia1 pisze:I jeszcze jedna wiadomość Marta od 25-28.02. w schronisku wieczorny dyżur ma nasz ulubieniec :lol: jak coś mogę w srodę, a potem w sobotę skontrolować sytuacje :lol:

heheeee.............Ja już się piszę :lol: :lol: Kochany gostek :!:
Szkoda, że więcej takich tam nie ma :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
MIKUŚ

Post » Wto lut 24, 2009 8:42

Nesca38 pisze:Dzięki Terenia też tak czuję podskórnie ale wolałam skonsultować z fachowcami :lol:

Jak mała je i bawi się to w porzadku.Narazie obserwujcie :)

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lut 24, 2009 8:49

MIKUŚ pisze:
terenia1 pisze:I jeszcze jedna wiadomość Marta od 25-28.02. w schronisku wieczorny dyżur ma nasz ulubieniec :lol: jak coś mogę w srodę, a potem w sobotę skontrolować sytuacje :lol:

heheeee.............Ja już się piszę :lol: :lol: Kochany gostek :!:
Szkoda, że więcej takich tam nie ma :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

No to przewiduje akcje schronisko na te dni:)

mar_tika

Post » Wto lut 24, 2009 9:04

BOENA pisze:
mar_tika pisze:
BOENA pisze:Arasz :crying: :crying: :crying: taki piękny kot......

[*]

:((nawet mi nie wspominaj .Arasz był moim ulubieńcem ,tak jak Tajniak :? A Tajniak chory :?

On też wymiotuje?,czy jest przeziębiony?

Objawy z jakimi do nas koty przychodzą sa raczej gardłowe.Zaczynają kaszleć,mają taki odruch wymiotny jakby im coś przeszkadzało w gardle.

Tak jest z Tajniakiem i Salemem .Tak było z Silverem i Plutonem.

Natomiast Arasz przed wczoraj zaczął wymiotować ,wczoraj odszedł :(

Wiesz ksiązkę można napisać na temet syfu jakie te koty mają w sobie wychodząc ze schroniska.
Dlatego martwię się o Szelme :roll:

mar_tika

Post » Wto lut 24, 2009 9:47

mar_tika pisze:Kochani Bunia i Gazz mają w tym tyg wizyty przedadopcyjne.Trzymajcie kciuki.Jutro do DT jedzie nasza kochana Salka .Kciuki bardzo potrzebane :ok:

:ok: kciuki trzymamy

terenia1

Post » Wto lut 24, 2009 10:06

:ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto lut 24, 2009 10:21

kciuki
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32