Kotów jest 9. Opiekunka ich ciężko chora. Nie jest w stanie się nimi dłużej zajmować. Sytuacja jest, delikatnie mówiąc, kiepska. Koty w większości nie są młode.
Chciałabym prosić o pomoc w ogłaszaniu ich. Ogromną pomoc otrzymałam, gdy założyłam wątek schronowych z Cieszyna, i może znowu dobre dusze z forum będą miały czas i ochotę... (Nawiasem mówiąc, wczoraj do swojego domu pojechała ostatnia kotka z 'pierwszej ekipy' schroniskowych, że tak powiem, więc naprawdę się udało!)
Te koty to:
1. TINA

Ma 13 lat. Jest wysterylizowana, spokojna, delikatna, dość nieufna i bardzo wrażliwa. Potrzebuje czasu, aby się zaprzyjaźnić. Lubi głaskanie, nie znosi brania na ręce. Gadatliwa. Jest wysterylizowana, niewychodząca.
Jej synem jest Bobi, są z sobą bardzo związani, powinni iść razem do nowego domu.
------------------------------------------------------------------------------------------
2. BOBI

Ma 7 lat, wykastrowany. Syn Tinusi, bardzo do niej przywiązany, do adopcji tylko razem.
Bobi jest nieufny, ale bardzo miły; trudno się akceptuje w nowym miejscu, trzeba dać mu czas. 'Gaworzy' jak niemowlę. Potrzebuje cierpliwości. Odkurzacz to jego wróg.

-------------------------------------------------------------------------------------------
3. ZUZA

Ma 9 lat, wysterylizowana, miła, ułożona, przyjazna. Uwielbia głaskanie i uwagę człowieka. Wychodzi, ale może być kotem niewychodzącym.
-------------------------------------------------------------------------------------------
4. MIKI

Ma 9 lat, jest wysterylizowana. Miła, spokojna, ułożona. Lubi delikatność, jest bardzo wdzięczna. Koteczka po przejściach, obecnie wychodząca.
---------------------------------------------------------------------------------------------
5. PUSZEL

Kocurek 7 - letni, wykastrowany, bezkonfliktowy, bardzo miły, uwielbia pieszczoty.
Wychodzący, ale trzyma sie blisko domu.
---------------------------------------------------------------------------------------------
6. DORA vel SZASZŁYK

Dora ma 3 lata, jest wysterylizowana, bardzo delikatna, wrażliwa, milutka, lubi, jak się ją woła: Szaszłyk.

-----------------------------------------------------------------------------------------
7. SZILA MA DOM!!! Pojechała do Bytomia 1.03.2009

Ma 3 lata, jest wysterylizowana, jest indywidualistką, miłą, ale okazującą, co jej nie odpowiada. Korzysta z kuwety, lubi wychodzić na zewnątrz.
-----------------------------------------------------------------------------------------
8. GUSIA MA DOM!!!!!

Ma 2 lata i 4 miesiące. Wysterylizowana. Bardzo miła, sympatyczna, lubi być głaskana, jest wychodząca, kuwetowa.
------------------------------------------------------------------------------------------
9. FREDZIK

Ma 2 lata i 4 miesiące, jest wykastrowany. Jest kocurkiem miłym, sympatycznym, uwielbia pieszczoty. Ma łagodne i leniwe usposobienie. Kuwetowy, wychodzący.
Ma chrakterystyczne, 'zagięte' zawadiacko uszko. Jest słodki.
Koty te mieszkają w warunkach nieciekawych, naprawdę. Każde z nich, myslę, mogłoby mieszkać w domu niewychodzącym. Nie są szczepione na nic innego poza wścieklizną, z powodów finansowych...
Osobiście miałam okazję poznać Fredzika, Miki i Zuzę - to niesamowite przytulasy, szczególnie Zuza. Z opisu wynika, że także Puszel to miziak. Myślę, że to ważne przy ogłaszaniu.
Liwia_ bierze na siebie allegro i gratkę, za co jestem jej niezmiernie wdzięczna. Jesli ktoś mógłby zrobić ogłoszenia w innych miejscach, dane kontaktowe podam na pw.
Jeśli ktoś mógłby dać któremuś dt -

Z góry wielkie dzięki, bo sytuacja jest podbramkowa. A te koty są kochane, miłe, żal ich strasznie...